• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 16:44 GMT +2, 2022. február 7.

1200 éven keresztül működött, most a járvány miatt bezár Anglia legrégibb kocsmája


HIRDETÉSA Ye Olde Fighting Cocks nevű kocsma 793-tól mostanáig üzemelt. Az üzemeltetőnek most be kell zárnia a helyet, de talán egy új vezetés valamikor majd újra megnyitja az ivót.

Több mint 1200 éve üzemel a hertfordshire-i St. Albansban álló Ye Olde Fighting Cocks, amely a Guiness Rekordok Könyve szerint a legrégebbi kocsma Angliában, bár van, aki vitatja ezt a címet. Az ivó túlélt több háborút, gazdasági válságot és járványokat is, de a koronavírus miatt most be kell zárnia a jelenlegi tulajdonosának – írja a BBC tudósítása nyomán a HVG.

Christo Tofalli, a kocsma jelenlegi üzemeltetője a Facebookon számolt be a döntéséről, és mint elmondta a lapnak, az, hogy órákon belül milyen hihetetlen mennyiségű támogató üzenetet kapott, mindent elmond a hely jelentőségéről. Tofalli azzal indokolta a döntést, hogy a koronavírus-járvány miatt megváltozott üzleti környezetben „szélsőségesen nehéz” volt a kocsmát profitábilisan üzemeltetni, a cégnek pedig pénzügyi értelemben nem volt „védőhálója”.

Mondanom sem kell, hogy megszakad a szívem: ez a kocsma sokkal több volt számomra üzleti vállalkozásnál, és megtiszteltetés, hogy akár csak egy ilyen apró szerepet is játszhattam a történetében – írta.

Tofalli a BBC-nek elmondta: bár ő mindenképpen félreáll, a tervek szerint egy egyelőre meg nem határozott, későbbi időpontban egy új menedzsment remélhetőleg újranyitja majd a Ye Olde Fighting Cockst.

A távozó befektető a BBC-nek azt is elmondta, hogy a bezárás bejelentése után néhány órával már elárasztották a városból és a világ minden tájáról érkező támogató üzenetek.

"Ilyet még nem láttam" - mondta. "A sok üzenet, amit kaptam, önmagáért beszél. Elképesztő és rendkívül megható volt olvasni, hogy milyen hatással voltunk az emberekre. A közösség fontos részévé váltunk... a család, amit létrehoztunk, hatalmas volt. Én már nem tudom tovább múködtetni a helyet, de gondoskodom arról, hogy az átadás zökkenőmentes legyen, és a szinergia továbbra is fennmaradjon." (HVG/BBC)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Szerinted támadni fognak az oroszok Ukrajnában?

Igen, csak idő kérdése. 427
Nem, csak erőt demonstrálnak. 279
Ha támadnak is, a NATO majd megvédi őket. 12
Nem fognak, amerikai riogatás az egész. 279
Szerintem Ukrajnára akár jogosan is formálhatnak igényt. 87
Még nem döntötték el, a tárgyalásoktól függ. 97

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS