Warning: file(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14090086:SSL routines:ssl3_get_server_certificate:certificate verify failed in /store/www/html/www.transindex.ro/lib_fred/runtime_functions/template_executor.php on line 30 Warning: file(): Failed to enable crypto in /store/www/html/www.transindex.ro/lib_fred/runtime_functions/template_executor.php on line 30 Warning: file(https://sarm.transindex.ro/index.php?fred_magic_template_executor=1&magic_exec_template=new_belso_fejlec_sarm&fred_script_self=%2Findex.php&pagetitle=Transindex+--+S%E1rm+--+1200+%E9ven+kereszt%FCl+m%FBk%F6d%F6tt%2C+most+a+j%E1rv%E1ny+miatt+bez%E1r+Anglia+legr%E9gibb+kocsm%E1ja&nyomtat=&furl=https%3A%2F%2Fsarm.transindex.ro%2F%3Fhir%3D25724&publikalas_datuma=2022-02-07+16%3A44%3A18&kiszoveg=%23b%23A+Ye+Olde+Fighting+Cocks+nev%FB+kocsma+793-t%F3l+mostan%E1ig+%FCzemelt.+Az+%FCzemeltet%F5nek+most+be+kell+z%E1rnia+a+helyet%2C+de+tal%E1n+egy+%FAj+vezet%E9s+valamikor+majd+%FAjra+megnyitja+az+&passedparamlist=pagetitle%7Cnyomtat%7Cfurl%7Cpublikalas_datuma%7Ckiszoveg%7C): failed to open stream: operation failed in /store/www/html/www.transindex.ro/lib_fred/runtime_functions/template_executor.php on line 30 Warning: implode(): Invalid arguments passed in /store/www/html/www.transindex.ro/lib_fred/runtime_functions/template_executor.php on line 32
  • Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 16:44 GMT +2, 2022. február 7.

1200 éven keresztül működött, most a járvány miatt bezár Anglia legrégibb kocsmája


HIRDETÉSA Ye Olde Fighting Cocks nevű kocsma 793-tól mostanáig üzemelt. Az üzemeltetőnek most be kell zárnia a helyet, de talán egy új vezetés valamikor majd újra megnyitja az ivót.

Több mint 1200 éve üzemel a hertfordshire-i St. Albansban álló Ye Olde Fighting Cocks, amely a Guiness Rekordok Könyve szerint a legrégebbi kocsma Angliában, bár van, aki vitatja ezt a címet. Az ivó túlélt több háborút, gazdasági válságot és járványokat is, de a koronavírus miatt most be kell zárnia a jelenlegi tulajdonosának – írja a BBC tudósítása nyomán a HVG.

Christo Tofalli, a kocsma jelenlegi üzemeltetője a Facebookon számolt be a döntéséről, és mint elmondta a lapnak, az, hogy órákon belül milyen hihetetlen mennyiségű támogató üzenetet kapott, mindent elmond a hely jelentőségéről. Tofalli azzal indokolta a döntést, hogy a koronavírus-járvány miatt megváltozott üzleti környezetben „szélsőségesen nehéz” volt a kocsmát profitábilisan üzemeltetni, a cégnek pedig pénzügyi értelemben nem volt „védőhálója”.

Mondanom sem kell, hogy megszakad a szívem: ez a kocsma sokkal több volt számomra üzleti vállalkozásnál, és megtiszteltetés, hogy akár csak egy ilyen apró szerepet is játszhattam a történetében – írta.

Tofalli a BBC-nek elmondta: bár ő mindenképpen félreáll, a tervek szerint egy egyelőre meg nem határozott, későbbi időpontban egy új menedzsment remélhetőleg újranyitja majd a Ye Olde Fighting Cockst.

A távozó befektető a BBC-nek azt is elmondta, hogy a bezárás bejelentése után néhány órával már elárasztották a városból és a világ minden tájáról érkező támogató üzenetek.

"Ilyet még nem láttam" - mondta. "A sok üzenet, amit kaptam, önmagáért beszél. Elképesztő és rendkívül megható volt olvasni, hogy milyen hatással voltunk az emberekre. A közösség fontos részévé váltunk... a család, amit létrehoztunk, hatalmas volt. Én már nem tudom tovább múködtetni a helyet, de gondoskodom arról, hogy az átadás zökkenőmentes legyen, és a szinergia továbbra is fennmaradjon." (HVG/BBC)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Szerinted támadni fognak az oroszok Ukrajnában?

Igen, csak idő kérdése. 541
Nem, csak erőt demonstrálnak. 291
Ha támadnak is, a NATO majd megvédi őket. 15
Nem fognak, amerikai riogatás az egész. 286
Szerintem Ukrajnára akár jogosan is formálhatnak igényt. 123
Még nem döntötték el, a tárgyalásoktól függ. 128

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS