• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 10:13 GMT +2, 2021. szeptember 13.

A világ legjobb 50 tanára közé választottak egy nagyváradi tanárnőt


HIRDETÉSEgy nagyváradi román nyelv és irodalom tanár is felkerült a Top 50 Global Teacher Prize listájára, amely a világ legjobb oktatóiként számon tartott pedagógusokat nevesíti minden évben, és gyakorlatilag 'az oktatási Oscar-díjnak' számít - adta hírül az Agerpres nyomána az Edupedu portál. A Global Teacher Prize-díj célja felhívni a figyelmet az oktatásnak, a pedagógusok munkájának fontosságára. A világ minden tájáról jelölnek tanárokat a díjra, idén mintegy nyolcezer jelölés érkezett, és ezek közül válogatták ki a legjobb 50-et. a listát tovább szűkítik, lesz egy top 10 is, majd a legjobb tíz tanár közül kiválasztják azt, akinek odaítélik az egymillió dollár értékű főnyereményt.

A nagyváradi pedagógus, Mirela Tanc a „Doamna Oltea” Gimnázium tanára, és számtalan nemzetközi megmérettetésen vett részt, illetve a járvány alatt oroszlánrészt vállalt a helyi pedagógusok digitális képzésében is. A diákjai számára kreatív tevékenységek egész sorát találta ki és előtérbe helyezi a transzdiszciplináris tevékenységeket. Tartott már közös órát maldívi tengerbiológussal, de Egyiptom-kutatóval és NASA-szakértővel is.

"Ma hivatalosan megerősítést kaptam arról, hogy a világ 50 legjobb tanára közé tartozom. Megtiszteltetés számomra, hogy Romániában van egy tanár a Top 50 globális tanári díjban -ben, különösen azért, mert az elmúlt öt évben mindössze egyetlen egy másik tanárnak, Manuela Prajeanak sikerült ez a teljesítmény, ő pedig ma már az Egyesült Államokban tanít " - részletezte Mirela Tanc az Agerpres számára.

A díjra a világ minden országából pályázó tanárokat szigorú szempontrendszer szerint vizsgálják. Azt a tanáregyéniséget keresik, aki valami kiemelkedő teljesítménnyel járul hozzá a tanári hivatás társadalmi megítéléséhez a mindennapi munkája során. Az elismerést a Gems Education nevű, 250 magániskolát működtető dubaji családi vállalat alapítványa, a Varkey Foundation finanszírozza. (Edupedu/hírszerk.)
HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Mit gondolsz az URS-PLUS és az AUR közös bizalmatlansági indítványáról?

Hiba volt az AUR-nak még nagyobb teret engedni 117
Nem nagyon volt más választása az USR-PLUS-nak, ha azt akarta, hogy komolyan vegyék 54
Az is jobb lett volna, ha a PSD-t választják... 20
Az USR-PLUS lejáratta magát azzal, hogy az AUR-ral szövetkezik 355
Szerintem ez még nem jelenti azt, hogy "szövetkeztek" a szélsőjobbal 39
Semmi szükség nem volt erre a kormányválságra! 70
Nincs itt semmi látnivaló, ilyen a politika 92

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS