• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 07:36 GMT +2, 2020. november 27.

A közösség ereje: összegyűlt a pénz Bartha Ernő szobrászművész törökországi műtétére


HIRDETÉSBartha Ernő tíz nappal ezelőtt írta ki a közösségi médiában azt a sokkoló hírt, miszerint agresszív rákos daganattal diagnosztizálták. Ezért jövő hét péntekén, azaz ma, egy halaszthatatlan műtéti beavatkozásnak kell alávetnie magát, aminek ára nem kevesebb mint 17 000 euró. Ezzel az összeggel ebben a kaotikus járványügyi időszakban azonban ő nem rendelkezett, mert a szobrászművész minden eddigi bevételét az Arkhai Szoborpark fejlesztésére és az alkotásai létrehozására fordította.

Segítséget kért a közösségtől és kapott is!


A szobrászművészt sokan ismerik Erdély-szerte és azon túl is, de még így sem lehetett teljesen biztos abban, hogy ebben a nehéz időszakban összegyűlhet egy ekkora összeg.

A körülmények ellenére, ebben a nehéz helyzetben is, a közösség tagjai kiálltak Bartha Ernő mellett és segítették őt: a pénzösszeg összegyűlt! A szobrászművész csütörtökön nem győzte megköszönni és kimutatni háláját a segítségért, azt írta, legszívesebben mindenkit megölelne, aki segített. Sajnálja, hogy mindenkinek név szerint nem tudja megköszönni.

Agresszív daganatát végül nem 27-én, hanem december 15-én fogják megműteni egy „modern technológiával felszerelt” törökországi magánklinikán (Acibadem).

Teljes levele a közösséghez itt olvasható:

Kedves Barátaim!
Köszönöm szépen az együttérzést, biztatást, adományt, a különböző egyéni és csoportos megmozdulásokat, amivel mellém álltatok! Óriási segítség, amit elképzelni sem tudtam volna! Ha ez nem történik, soha nem tudom meg, hogy ennyi sokan szerettek, és természetesen ez részemről is kölcsönös! Ha tehetném, mindnyájatokat megölelnélek, és remélem, egyszer ez is megtörténhet! A szeretetet, összefogásotokat, az önzetlen adakozást megtapasztalni ebben a nehéz időszakban, amikor nem tudjuk, mi lesz holnap, leirthatatlan érzés! A szeretetről beszélve elkerülhetetlen volt, hogy eszembe ne jusson Pál Apostol első levele a korintusiakhoz. Ebből ennyit idéznék: „Most megmarad a hit, remény, szeretet,/ Ez a három,/ De köztük a legnagyobb a szeretet”.
Sajnos nem tudom megköszönni mindenkinek név szerint a segítségét, nem szeretném, ha valakit kifelejtenék. Mindenképp, a segítségetek és biztatásotok által találtam rá egy modern technológiával felszerelt törökországi magánklinikára (Acibadem), ahol december 15-én műtenek. A műtétre, mindnyájatoknak köszönhetően, összegyűlt a szükséges összeg. Az utókezeléssel kapcsolatos információkról csak a műtét után értesülök.
Szívből köszönök minden segítséget, drága Barátaim! A műtét után rögtön jelentkezem!
Szeretettel,
Ernő


(hírszerk.)
Nyitókép: Bartha Ernő Facebook-oldalaHIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Te beoltatnád magad koronavírus ellen?

Igen, mert nagyon fontos a munkámhoz 200
Amint lehet, még fizetnék is érte 1118
Nagyon fontosnak tartom, de megvárom a sorom 1215
Igen, de várnék, amíg lesz egy egészen megbízható 782
Nem, eszemben sincs! 1387
Kételkedem a járványban és az oltásban is 166
Nem tudom még eldönteni 588

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS