• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 17:45 GMT +2, 2020. november 26.

A MOL Románia a Jogosítvány a jövőhöz program új kiírásával segíti a hátrányos helyzetű fiatalokat


HIRDETÉSa MOL Románia és A Közösségért Alapítvány hatodik alkalommal hirdette meg a Jogosítvány a jövőhöz programot, amely olyan fiatalok számára fedezi a bármilyen kategóriájú hajtási engedély megszerzésével járó költségeket, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, és akiknek munkavállalásnál feltétel vagy előny a jogosítvány, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak.

A Jogosítvány a jövőhöz programban 17-25 év közötti, hátrányos körülmények között élő fiatalok vehetnek részt, akik B, C vagy D kategóriájú gépjárművezetői engedélyt szeretnének szerezni, beleértve a traktorra, trolibuszra és villamosra érvényes hajtási engedélyt is.

A pályázatokat 2021. január 23-ig lehet benyújtani online vagy postai úton.

A pályafutásuk elején álló fiatalok számos nehézséggel szembesülnek, különösen azok, akik hátrányos körülmények között nevelkedtek. A nehézségeket a járványhelyzet fokozta. A MOL Románia felismeri a jelenlegi helyzet kihívásait, és örömmel áll a Jogosítvány a jövőhöz újabb kiírásával a támogatásra szoruló fiatalok mellé. A program iránti érdeklődés állandó növekedése igazolja ennek hasznosságát. A MOL Románia továbbra is a közösségek elkötelezett partnere marad és ezután is jelen leszünk ott, ahol szükség van ránk” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A program hatodik kiírásának meghirdetésére online került sor. Az eseményen hat, korábbi kiírásokban támogatott fiatal megosztotta a programmal és a jogosítvány megszerzésével kapcsolatos tapasztalatait, és beszámolt gépkocsivezetőként szerzett élményeiről.

A jelenlegi helyzet hátráltatta az idei terveim megvalósítását, azonban nem akadályozott abban, hogy tanuljak, hogy időben, alaposan felkészüljek. Mivel a járulékos költségek fedezésére is kaptam támogatást, amint a sofőriskola fogadott, azonnal beiratkoztam, befejeztem tanulmányaimat és sikeresen levizsgáztam. A jogosítvány számomra egy szakképesítés, aminek az életben hasznát vehetem” – nyilatkozta Fekete Előd, aki a 2019-es kiírásban elsőnek szerzett hajtási engedélyt.

A program eddigi öt kiírásában összesen 80 fiatalnak sikerült befejeznie tanulmányait: 69-nek sikerült megszereznie a B kategóriás hajtási engedélyt, 8-nak a C-t, egynek B kategóriás jogosítványt átalakított járműre, egynek B96-ra (járműszerelvény vezetésére alkalmas engedély: B kategóriájú gépkocsihoz kapcsolt nehéz pótkocsi, melyek össztömege nem haladja meg a 4.250 kg-t), egy fiatal pedig mezőgazdasági vontatóra, traktorra, szerzett jogosítványt. 71 fiatal tanulmányait folytatja vagy vizsgára készül.

A pályázási időszak két hónap, ezalatt folyamatos tájékoztatást biztosítunk minden érdeklődő számára. A pályázatokat postán vagy online lehet küldeni. A versenyben való részvétel feltétele az egyszerű űrlap helyes kitöltése és az öt kötelező dokumentum csatolása. Előnyt jelent egy munkáltatói igazolás, amely tanúsítja, hogy a pályázó hajtási engedéllyel munkahelyhez juthat, valamint egy ajánlás egy civil szervezettől vagy más intézménytől, amely alátámasztja a támogatás szükségességét” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A programmal és a pályázattal kapcsolatos bővebb tájékoztató a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon található. (közlemény)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Te beoltatnád magad koronavírus ellen?

Igen, mert nagyon fontos a munkámhoz 200
Amint lehet, még fizetnék is érte 1118
Nagyon fontosnak tartom, de megvárom a sorom 1215
Igen, de várnék, amíg lesz egy egészen megbízható 782
Nem, eszemben sincs! 1387
Kételkedem a járványban és az oltásban is 166
Nem tudom még eldönteni 588

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS