• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 08:49 GMT +2, 2020. november 26.

Egyedülálló közlekedési móddal kötnék össze Torda három jellegzetes látványosságát


HIRDETÉSA Kolozs megyei és a tordai önkormányzat együttműködésével létrejöhet egy turisztikai szempontból is fontos projekt, amely környezetbarát közlekedést biztosítana Torda környékének három legfőbb látványossága között.

A terv szerint ugyanis egy a brassói Cenk hegytömbhöz hasonló felvonó szállítaná a Tordára látogatókat: a tordai sóbánya, a Tordai-hasadék és a Túri-hasadék között.

A megállapodás alapján a Kolozs Megyei Tanács kidolgozza a projekt megvalósításához szükséges műszaki és várostervezési dokumentációt. A megyei közigazgatási fórum pedig társfinanszírozást biztosít a tordai önkormányzat hatáskörén kívül eső hálózat szakaszain végzett munkálatok kivitelezéséhez.

A tordai-térség turisztikai láthatóságának növelésére irányuló merész projekt megvalósításának költségeit Európai Uniós alapokból szeretnék fedezni.

"Ez egy egyedülálló városi közlekedési projekt Romániában, és rendkívül fontos Torda önkormányzata számára, ugyanis tehermentesítené a tömegközlekedést a látogatottabb időszakokban. Ugyanakkor Kolozs megye számára is fontos, mert az új környezetbarát közlekedési mód pozitív hatással lesz mind a környezet minőségére, mind a lakosság és a turisták kiránduló kedvére, hisz meglátogathatják a térség három legkeresettebb turisztikai látványosságát" - mondta Alin Tișe, a Kolozs Megyei Tanács elnöke. (cluju.ro/hírszerk.)

Nyitókép: cluju.roHIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Te beoltatnád magad koronavírus ellen?

Igen, mert nagyon fontos a munkámhoz 200
Amint lehet, még fizetnék is érte 1118
Nagyon fontosnak tartom, de megvárom a sorom 1214
Igen, de várnék, amíg lesz egy egészen megbízható 782
Nem, eszemben sincs! 1387
Kételkedem a járványban és az oltásban is 166
Nem tudom még eldönteni 588

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS