• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 12:42 GMT +2, 2020. november 25.

Skócia lett az első ország a világon, ahol ingyenessé tették a menstruációs termékeket


HIRDETÉSIngyenessé tette a menstruációs termékeket a skót parlament, Skócia lett az első ország a világon, ahol a menstruációs termékek esetében ezt meglépték - közölte a BBC.

A kedd este egyhangúlag megszavazott törvény értelmében ugyanis a helyi szolgáltatóknak mindenki számára biztosítania kell a tamponokat és intim betéteket, ezzel segítve elő a menstruációs szegénység felszámolását.

Menstruációs szegénységnek azt nevezzük, amikor egy nő anyagi okokból kifolyólag nem tud hozzájutni menstruációs termékekhez. Egy kutatás szerint ez minden ötödik brit nővel előfordult már életében. A kutatás szerint egy átlagos brit nő élete során több mint 18 ezer fontot, azaz közel 7,5 millió forintnyi összeget költ menstruációs termékekre – írja a Telex.hu.

Az eredeti törvényjavaslatot még 2017-ben nyújtotta be Monica Lennon, a Skót Munkáspárt képviselője. A képviselő a Guardiannek úgy nyilatkozott, a tegnapi egy “fényes nap Skócia számára”. Lennon arról is beszélt, hogy a törvény elfogadása nagy változást jelent majd minden nő, lány és mindenki életében, aki menstruál. A törvény óriási lépés a menstruációs szegénység felszámolása felé.
(bbc/guardian/telex/hírszerk.)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Te beoltatnád magad koronavírus ellen?

Igen, mert nagyon fontos a munkámhoz 200
Amint lehet, még fizetnék is érte 1118
Nagyon fontosnak tartom, de megvárom a sorom 1214
Igen, de várnék, amíg lesz egy egészen megbízható 781
Nem, eszemben sincs! 1387
Kételkedem a járványban és az oltásban is 166
Nem tudom még eldönteni 588

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS