• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 16:36 GMT +2, 2020. november 24.

Tanoda program: kisdiákok tanulását és gyermekfelügyeletet biztosítana egy egyesület


HIRDETÉSA kolozsvári Argumentum Nostrum Egyesület a járványügyi rendelkezések miatti óvoda és iskola bezárások idején is a kisgyermekes családok segítségére szeretne lenni. Ezért elindítják TANODA programjukat, amelynek célja, az online környezetben tanuló kisdiákok tanulmányi előmenetelének támogatása, valamint tartalmas gyermekfelügyelet biztosításának elősegítése.

Programunkat honlapunkon hirdettük meg. Itt jelentkezhetnek azok a szülők, akik a munka és a mindennapi teendők mellett nem tudnak a gyerek iskolai teljesítményére elegendő figyelmet fordítani (házi feladatok megoldása, online oktatás esetén felügyelet és segítség, délutáni foglalkozás biztosítása), de szeretnék, ha szakképzett vagy képzésben lévő személy kísérné figyelemmel a gyerek fejlődését.

Továbbá, olyan szülők jelentkezését is várjuk, akik tartalmas gyermekfelügyeletet keresnek óvodás és/vagy kisiskolás gyermekük mellé.
Az érdeklődő pedagógusok, egyetemi hallgatók, gyermekfelügyeletet vállaló dadusok szintén honlapunkon jelentkezhetnek.

„A járványügyi megszorítások mindannyiunk életében strukturális változásokat hoztak. Kisgyermekes családok életében talán hangsúlyosabban felborult a rend, hiszen az óvodások, kisiskolások még nem végzik önállóan feladataikat, nem tudják magukat ellátni. A dolgozó szülőkre az oktatási intézmények bezárásával többlet teher nehezedik gyermekük mindennapos felügyeletének biztosításában, illetve online tanulmányaik segítésében. A kisdiákok számára is nehezebb internetes távolságból elsajátítani a készségeket, ismereteket, megtanulni írni, olvasni, számolni.

Ebből a szükséghelyzetből született meg a TANODA, amely, a járványügyi rendelkezések betartásával, egy kapcsolódási pont lehet a családok és a szabad pedagógusok, gyermekfelügyeletet vállalók között. A regisztrációs platform segítségével biztosítható a párbeszéd, a felek közötti együttműködés, akár házitanítói kapcsolat kialakulásához, akár tartalmas gyermekfelügyelet biztosításához.

A foglalkozások, illetve a gyermekfelügyelet – a szülő és a pedagógus/dadus közötti megegyezés szerint – zajlódhat a nap bármelyik szakaszában, egyénileg vagy kiscsoportos formában, az otthon biztonságában. Programunkkal hidat szeretnénk biztosítani az érdeklődő felek között, a gyermekneveléssel és a gyermekfelügyelettel járó gondok enyhítése céljából” – vázolta a program lényegét Fekete Emőke, a Tanoda szervezője. (közlemény/hírszerk)

HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Te beoltatnád magad koronavírus ellen?

Igen, mert nagyon fontos a munkámhoz 200
Amint lehet, még fizetnék is érte 1118
Nagyon fontosnak tartom, de megvárom a sorom 1214
Igen, de várnék, amíg lesz egy egészen megbízható 781
Nem, eszemben sincs! 1387
Kételkedem a járványban és az oltásban is 166
Nem tudom még eldönteni 588

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS