• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 12:01 GMT +2, 2020. szeptember 11.

Már több mint 1.500 kolozsvári lakos szavazott a Com’ON Kolozsvár idei kiadásában


HIRDETÉSA Com’ON Kolozsvár fiataloknak szóló részvételi folyamat első hetében 1.512 kolozsvári lakos összesen 3.022 szavazatát regisztrálták a város életének fejlesztését célzó 71 kezdeményezésre.A szavazási időszak kedden, szeptember 1-én kezdődött és vasárnap, szeptember 20., 23:59 óráig tart.

A folyamat keretében 45, összesen 191 fiatalt számláló informális csoport 71 kezdeményezést regisztrált július 11. és augusztus 24. között. A Com’ON Kolozsvár 2020-as, idei kiadására ötletekkel jelentkezők átlagéletkora 22 év. A fiatalok az Egészség témakörben 30, a Tanulás témakörben 54, a Részvétel témakörben 28, illetve a Támogató környezet témakörben 24 kezdeményezést javasoltak.

A technikai ellenőrzést követően 70 kezdeményezés jutott tovább a szavazás szakaszába. Eddig az egy kezdeményezésre leadott legnagyobb szavazatszám 156, 22 kezdeményezés viszont már több mint 50 szavazatban részesült.Minden Kolozsváron élő, dolgozó és/vagy tanuló, 14 évet betöltött személy online szavazhat kedvenc ötletére. Szavazni a comoncluj.ro oldalon, a Szavazás szekcióban lehet, ahol a teljes javasolt kezdeményezés lista megtalálható, ezek leírásaival együtt.

Egy személy legtöbb 10 kezdeményezésre szavazhat, az egyszer már leadott szavazat nem vonható vissza. Szavazni egy meglévő vagy újonnan létrehozott Facebook felhasználóval lehet. A szavazási folyamatról a comoncluj.ro oldal magyar felületén, a Hírek szekcióban szereplő szavazási útmutatóban lehet többet olvasni.

“Azt már tudjuk, hogy a kolozsvári fiatalok kreatívak, és nem halasztják el az alkalmat, hogy erről folyamatosan emlékeztessenek minket. Ebben az évben közel 200 fiatal vagány és okos ötletekkel jelentkeztek, hogy hozzájáruljanak és fejlesszék a kolozsvári ökoszisztémát. Most rajtunk van a sor, azoknak akik a városban élnek, dolgoznak vagy tanulnak, hogy részt vegyünk, - itt az ideje, hogy szavazzunk a fiatalok ötleteire! ” - hangsúlyozta Farkas András, a a Com’ON Kolozsvárt megvalósító PONT Csoport stratégiai igazgatója.

Kezdeményezésekkel 14 és 35 év közötti fiatalok, legalább 3 fős csapatokban jelentkezhettek, amelyek az idei kiadás prioritásaira, kiemelt témáira nyújtanak gyakorlati válaszokat, éspedig:

Egészség/Health - Hogyan érzik magukat most a fiatalok, és mit tehetnek annak érdekében, hogy mindannyian jobban érezzük magunkat, fizikai és mentális szempontból egyaránt?

Tanulás/Learning - Hogyan lehet a fiatalokat jobban felkészíteni arra, hogy boldoguljanak az életben? Mit ehhez szeretnének megtanulni, megismerni?,

Részvétel/Engagement - Mit tehetnek a fiatalok a közösség érdekében, hogyan vehetnek részt a város életében?

Támogató környezet/Enabling Enviroment - Milyen városra van szüksége a fiataloknak, hogy maximálisan kiteljesedhessenek, aktívan részt vegyenek a közösség igényeinek kielégítésében és a városfejlesztésben?

Az online szavazást követően, Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa legkevesebb 45 kezdeményezést támogat legtöbb 3.500 lejjel. A támogatott kezdeményezések szeptember 23. - november 15. között kerülnek megvalósításra.

A folyamatról további információk a Com’ON Kolozsvár (www.comoncluj.ro/hu) honlapon és a program Facebook illetve Instagram oldalán találhatók. (közlemény)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Tesztelted már magad koronavírusra?

Igen, mert muszáj volt 269
Igen, kíváncsiságból 56
Nem látom értelmét, amíg nincsenek tünetek 469
Még nem 367
Nem és nem is fogom 186
Nem hiszek a járványban 179

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS