• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 14:56 GMT +2, 2020. augusztus 6.

Huszonhét év után engedték szabadon a kínai férfit, mert nem tudták bizonyítani, hogy ő gyilkolt


HIRDETÉSMár 27 évet leült a börtönbe naz a kínai férfi, akiről kiderült, nem bizonyítható, hogy ő követte el azt a gyilkosságot, amiért elítélték. Zhang Yuhuan elmondta, hogy 1993-ban a rendőrség erőszakkal kényszerítette őt, hogy ismerje be 2 gyermek meggyilkolását.

A szerdán szabadon engedett férfit volt felesége és 83 éves édesanyja várta a börtön előtt. Ügyvédje jelenleg azon egyezkedik a hatóságokkal, hogy milyen mértékű kártérítést kapjon a férfi az ártatlanul leült évekért.

A gyilkosságokat, amiket a férfi nyakába varrtak még 1993 októberében követték el. Akkor két kisfiú holttestére bukkantak, akik a férfi szomszédságában éltek. A kettős gyilkossággal a férfit gyanúsították, akit ezért 1995-ben halálra ítéltek, majd módosították az ítéletet életfogytig tartó börtönbüntetésre. Az elítélt számos alkalommal fellebbezett az évek során, de egészen 2019-ig nem járt sikerrel.

Ekkor az ügyet újra megnyitották, az ügyészek pedig azt állapították meg, hogy a helyszínen talált bizonyítékok nem bizonyítják a férfi bűnösségét, éppen ezért engedtek a kérelmének és szabadon bocsájtották. (BBC/hírszerk.)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Készülsz szavazni a szeptember 27-i helyhatósági választásokon?

Sok múlik rajta, úgyhogy mindenképp szavazok 202
Eddig egy szavazást sem hagytam még ki 63
A megfelelő óvintézkedések betartásával ott leszek 25
Jobban örülnék egy elektronikus vagy levélszavazásnak 66
Még nem döntöttem el 23
Nem tudok elmenni szavazni 78

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS