• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 20:01 GMT +2, 2020. január 20.

Az elkövetkező napokban felmelegszik az idő


HIRDETÉSFelmelegszik az idő az ország nagy részén az elkövetkező napokban, a Körösök vidékén akár 11 Celsius-fokos nappali csúcsok is lehetnek, a jövő héttől kezdődően azonban jelentősen csökkenek a hőmérsékletek, csapadék inkább január 25-étől kezdődően valószínű, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn közzétett, a január 20-a és február 3-a közötti időszakra érvényes előrejelzéséből.

Erdélyben az első napokban az időszaknak megfelelően, fagypont közelében alakulnak a nappali hőmérsékletek. Január 22-25-én fokozatosan felmelegedik az idő, a nappali csúcshőmérsékletek átlag 6 és 10 fok között alakulnak, ezt követően január 30-áig nem lesznek jelentősebb hőmérséklet ingadozások. A jelzett időszak vége felé lehűlés várható, február 2-án 3 Celsius-fok körül lesz a nappali átlag. Az éjszakai hőmérsékletek végig fagypont alatt lesznek, átlagban mínusz 9 és mínusz 3 fok körül alakulnak. Kivételt képez január 25-e, amikor hajnalban a hőmérők higanyszála mínusz 10 alá süllyedhet. Kis mennyiségű csapadékra január 22-e körül, illetve 25-e után lehet számítani.

A Bánságban és a Körösök vidékén szintén az időszaknak megfelelően, 2-4 Celsius-fok körül alakul a nappali átlaghőmérséklet. Január 22-e és 29-e között felmelegszik az idő, a csúcs-hőmérsékletek 8-11 fok körül lesznek. A jelzett időszak vége felé azonban ismét lehűlés várható, a hőmérséklet 4-6 fok körül alakul. Az első héten és a második hét végén nagyjából fagypont alatti, mínusz 7 és mínusz 1 fok közötti éjszakai hőmérsékletek lesznek, az időszak többi napján pedig enyhén 0 fok fölött lesznek. Csapadékra inkább január 25-e után lehet számítani.

Máramarosban az első három napon fagypont körüli nappali hőmérsékletek lesznek, majd január 25-éig fokozatos felmelegedés várható, melynek során 7-8 fok körül alakulnak a csúcsok, amelyek január 29-e után 2-4 fokig csökkenenek. Az éjszakai minimumok mínusz 7 körül alakulnak január 25-én hajnalban, 28-a és 31-e között 0 és 1 Celsius-fok körül. Gyenge csapadékra 22-e körül, illetve 25-e után lehet számítani.

A hegyvidéken a legmelegebb január 25-e és 30-a között lesz, a maximumok 3-5 fok körül alakulnak, a minimumok pedig mínusz 5 és mínusz 2 között. A többi napokon a csúcsok mínusz 6 és 1 fok között, az éjszakai minimumok mínusz 12 és mínusz 6 között alakulnak. Az első héten, kis kiterjedésű területeken gyenge csapadékra lehet számítani, helyenként pedig a második héten is.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült. (agerpres)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Készülsz szavazni a szeptember 27-i helyhatósági választásokon?

Sok múlik rajta, úgyhogy mindenképp szavazok 201
Eddig egy szavazást sem hagytam még ki 63
A megfelelő óvintézkedések betartásával ott leszek 25
Jobban örülnék egy elektronikus vagy levélszavazásnak 66
Még nem döntöttem el 23
Nem tudok elmenni szavazni 78

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS