Warning: file(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14090086:SSL routines:ssl3_get_server_certificate:certificate verify failed in /store/www/html/www.transindex.ro/lib_fred/runtime_functions/template_executor.php on line 30 Warning: file(): Failed to enable crypto in /store/www/html/www.transindex.ro/lib_fred/runtime_functions/template_executor.php on line 30 Warning: file(https://sarm.transindex.ro/index.php?fred_magic_template_executor=1&magic_exec_template=new_belso_fejlec_sarm&fred_script_self=%2Findex.php&pagetitle=Transindex+--+S%E1rm+--+ASZFALTBETY%C1R+DIVAT+--+Ki+a+legmen%F5bb+a+Monostoron%3F&nyomtat=&furl=https%3A%2F%2Fsarm.transindex.ro%2F%3Fcikk%3D897&publikalas_datuma=2002-06-27+13%3A35%3A13&kiszoveg=%23b%23%5BFot%F3riport%5D%23%2Fb%23+A+Monostor+Kolozsv%E1r+legh%EDrhedtebb+negyede.+Itt+m%E1r+a+lak%F3telepi+%E9let+sz%E9ps%E9geit+bemutat%F3+akci%F3filmet+is+forgattak%2C+b%E1r+%E9rtes%FCl%E9seink+szerint+k%E9sel%E9s+az+elm%FAlt+%F6t+%E9vben+nem+t%F6rt%E9nt.+Divatkatal%F3gus+helyett+%EDme%2C+n%E9h%E1ny+spont%E1n+monostori+cucc.&passedparamlist=pagetitle%7Cnyomtat%7Cfurl%7Cpublikalas_datuma%7Ckiszoveg%7C): failed to open stream: operation failed in /store/www/html/www.transindex.ro/lib_fred/runtime_functions/template_executor.php on line 30 Warning: implode(): Invalid arguments passed in /store/www/html/www.transindex.ro/lib_fred/runtime_functions/template_executor.php on line 32
  • Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 13:35 GMT +2, 2002. június 27.

Gy.A., V.K.Z., K.A.
ASZFALTBETYÁR DIVAT
Ki a legmenőbb a Monostoron?


[Fotóriport] A Monostor Kolozsvár leghírhedtebb negyede. Itt már a lakótelepi élet szépségeit bemutató akciófilmet is forgattak, bár értesüléseink szerint késelés az elmúlt öt évben nem történt. Divatkatalógus helyett íme, néhány spontán monostori cucc.


HIRDETÉS

A Monostori negyed arról híres még, hogy ami a népesség-megoszlást illeti, határozott túlsúlyban élnek ezen a tájon a többségi nemzetiség tagjai -- és hogy itt készül a Transindex.

A monostori divatnak határozottan van néhány egyedi vonása, még ha nagyvonalakban megegyezik is más városrészek öltözködési stílusával. Ami bizonyos: az akármilyen márkájú mobiltelefon, és a kánikula a ruházat nagyon fontos kelléke. Íme a felhozatal!Mission Impossible márkájú monostori nyári cinuta.
A cowboy-kalapot valószínűleg Madonna hozta be ismét a divatba, és a trend idén nyáron a Monostort is elérte. Az örök párharcban az utóbbi években mintha inkább a nadrág kerekedett volna felül, de a szoknya is menő, főleg ha háromnegyedes és mintás. A szűk top viszont egyszerűen elengedhetetlen.
Az új pucértrend. A top kötözött szolárium-sonka technológiával készült. A militánsabbak a fehér, áttetsző rövidnadrág alá fekete, lila vagy tulipiros (tingli-) tanga bugyikát öltenek.
Maria és Rodica a Mission Impossible-sorozatból. A szabadtéri butikban ketten ötszázból fel tudtak öltözni.
A monostori lét elengedhetetlen kellékei: (olykor makkos) félcipő, fehér, lehetőleg frottírzokni, tekintet-élesítő baseball-sapka, autómagnó, mobiltelefon és sportos, laza műszálas cucc. Kiegészítőként enyhén barnult végű, előhegyezett fogpiszkálót ajánlunk.
Egy másik tipikusan monostorinak nevezhető viselet. A színes pólóhoz és bő tréningnadrághoz (eredeti piaci áru!) a nyári forróságban strandpapucs, hűvösebb időben sportcipő illik. Fontos kiegészítő a nylonzacskó és a Dacia gépkocsi.
Az idei nyár nagy újdonsága a fodros, húzott neo-rusztikus-romantikus pasztell. Blúzocska- és ruhácska-változatban kapható.
Mintás-mintás, azaz mintásmintás, két-három éve trenden kívüli anyagokból. A divatos, konzum-elegáns kistáska és a mini sem segít az összhatáson.
A pisztáciaszínű ferde-aljú, szűk amazon-szoknya merész felsővel és halvány-lila táskával tipikus felszerelése az öntudatos Cosmopolitan-előfizetőknek. A fekete holdtaposó szandál azonban már inkább divatjamúlt.
Monostori macsó-man suhanás közben, fülbevalóval, bicepszekkel, mobillal és mindennel, ami még ezzel jár.
Pokémon-generation. A fiatal nemzedék máris tudja, mi a divatos viselet, illetve viselkedés. Még a Chicago Bulls-réteg is fellelhető.
A nyolcvanas évek derekától változatlan neonaiv antitrend. Copf, mickey-mócos majó (bocs, de így hívják), pöttyös, loknis, régkimentemadivatból szoknya.
Négy éve kitartóan agonizáló nagymintás, hosszú kínai importruhák.
A bőszárú nadrág és lazább felső, vállon átvetett natúr-színű táska: értelmiségi hölgyeknek vagy az őket utánzóknak.
Rebellis kamaszlány military-lookban. A ruházat színe kötelezően szürke, méregzöld vagy kheki. Az élénkvörös hajszín csak fokozza a hatást.
Három példa arra, hogyan hívjuk fel magunkra a figyelmet, különösen a hölgyekét.
Magyar pár, nem volt nehéz kiszúrni: +rengeteg fokban fekete Metallica-pólót csak ők hordanak. A színes (csakis kizárólag) hosszú szoknya, a magvakból vagy fából készült nyaklánc és a bőrkarkötő épp csak annyira hippiutánzat, amennyire az ultrafüggetlen egyetemistához illik.
Román nemzetiségű pár, +rengeteg fokban fekete pólót csak ők hordanak. Különben az átlagos nyári utcai öltözet aktuális változatban: farmernadrág és póló. Nagyapáink még lelkesedtek a kivillanó bokákért és köldökért, nem beszélve az Orange-hátizsákról.

Középkorú, irodában vagy bankban dolgozó hölgyek divatja, az elegancia jegyében. A haj kötelezően feketére vagy vörösre festett.
A tavaly óta hódít a szűk halásznadrág, erre látunk itt két variációt. Sportosabbaknak köldök-mobil.
Stylish trapéznadrág-top kompozíció, hasban jó hölgyeknek ajánlott. A fotón nem egészen kivehető, de a szereléshez elengedhetetlen a hosszú lánc-fülbevaló és a megfelelő nyakék.
Tinidivat: a lányok még szolidan, de ígéretesen, a fiúk már teljes harci díszben.


A fotózás alatt a szerzõk a következõ szerkót viselték:
Gy.A.: proletár-reneszánsz stílusú póló, jellegtelen farmer halásznadrág.
V.K.Z.: rusztikus, fehér ártatlan blúzocska, by gubizó szoknya.
K.A.: két számmal nagyobb kínai szürke dögunalom póló, enyhén elnyûtt, neonzöld kockás pantalló.


  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Szerinted támadni fognak az oroszok Ukrajnában?

Igen, csak idő kérdése. 546
Nem, csak erőt demonstrálnak. 291
Ha támadnak is, a NATO majd megvédi őket. 15
Nem fognak, amerikai riogatás az egész. 288
Szerintem Ukrajnára akár jogosan is formálhatnak igényt. 125
Még nem döntötték el, a tárgyalásoktól függ. 128

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS