• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 10:00 GMT +2, 2002. június 17.

Vass Kinga Zita
SZERELEMTESZT
Milyen a szerető, ha német?


Évente 3000-szer áldoznának a németek Ámor oltáránál, a praxisban viszont csupán 105 szeretkezésre futja. A férfiak szerint a legszebb időtöltés a szeretkezés, a nők viszont szívesebben mennek fagyizni a barátokkal.


HIRDETÉS

Összesen 1052 16-55 év közötti felnőttet kérdezett meg szexuális szokásairól a Durex. A cég német kirendeltségének 2002-es kiértékelése szerint a németeknek 90%-a gondol naponta legalább egyszer szexre, a legtöbben pedig napi 8 alkalommal játszadoznak el a szerelmeskedés gondolatával. 2% napi 50 alkalommal gondol erotikus időtöltésre. A férfiak naponta 11-szer gondolnak az időtöltésnek e fajta kihasználására, a nők csupán 6-szor; a 16-20 évesek átlagban 10-szer, a "társtalanok" 10-szer, a házasok 6-szor.

A kérdezettek 65%-a szeretkezik hetente legalább egyszer, 4%-uk naponta, további 4% még soha nem próbálta. A párkapcsolatban élők évente 138-szor, a házasok 105-ször, a "társtalanok" 86-szor szerelmeskednek.

A szórakozás kedvéért a férfiaknak a fele nem utasítana el egy jó partit az ex-szel, minden ötödik a barátjának feleségét vagy barátnőjét is tesztelné, és minden harmadik igent mondana idegen nőknek is; a megkérdezettek 15%-a pedig a főnökét is kipróbálná.


Akik többször művelik, hamarabb kezdik

Az első alkalomra átlagosan 16,6 évesen kerül sor. A megkérdezettek 31%-a 16 évesnél fiatalabb volt 16, amikor beavatták a testi szerelem rejtelmeibe. A 16-20 évesek átlagéletkora az első szeretkezés idején 15,6 év volt. A 25-34 évesek átlagosan 16,4 éves korukban szerelmeskedtek először, a 45 év felettieknél viszont már 17,3 év az átlag. Azok, akik többször váltanak partnert ,korábban is kezdik a szerelmet -- árulkodik a statisztika. Azok, akik több mint 10-el bújtak ágyba átlagosan 15,8 évtől hódolnak Ámornak.

A németek szerelmi listáján átlagosan 8,2 partner szerepel. A férfiak többször cserélnek társat, mint a nők: 10,2 nő jut egy férfira, 6,3 férfi egy nőre. Csupán 11%-uk érte be eddig egyetlen társsal, és 4%-uknak volt több mint 30 partnerrel dolguk.A legjobban 29 évesen lehet élvezni a szexet -- erre szavazott a többség; minden harmadik viszont azt vallja, hogy a testi szerelem 24 évesen vagy fiatalabban a legjobb, 2%-uk szerint a csúcs majd 50 év felett fog bekövetkezni. 24% van azon a véleményen, hogy az ágy még tartogat meglepetéseket számukra, 56% szerint szexuális téren a tetőpontot már elérték. A 16-24 év közötti nők 64%-a úgy gondolja, hogy az "aktív időszak" még csak ezentúl következik, míg a férfiaknál ez az arány 60%-ra csökken.


A strandos szex a legjobb

A németekk mintegy egyharmada a strandon képzeli el élete legjobb partiját, 16%-uk pezsgőfürdőben, a mosógépen és a fürdőkádban, 12%-uk az erdőt találja a szerelmi vágyak megfelelő helyszínének, 9%-uk a mezőt is birtokba venné. A férfiak 9%-a szerint a konyhaasztal tökéletes helyettesítője az ágynak.


Ha a nőnél van az óvszer

A Durex-csapat kíváncsi volt arra is, hogy milyennek találják a kérdezettek azokat a nőket, akik óvszert hordanak maguknál. 53%-uk természetesnek és felelősségteljesnek tarja, 15%-uk magabiztosnak. 31%-ukat a partnerük személyisége vonzza ágyba, 29%-át kiszemeltük testi szépségei csalogatják, 13% a spontán hívásnak enged. A nőket humorérzékkel lehet legkönnyebben lefegyverezni -- legalábbis e felmérés szerint.


Mellékhatások nélkül

Ami a szerelmi élet árnyoldalait illeti, 43%k fél a különböző fertőzésektől, 93% tudja, hogy óvszerrel védekezhet, mégis minden ötödik bújt ágyba védekezés nélkül az utóbbi egy év során. A 16-20 éveseknek 58%-a fél az AIDS-től, mégis 26% nem gondol semmilyen védekezési formára. Az ágyban nemcsak fertőzés veszélye kísérti a férfiakat. 27% reszket attól a gondolattól, hogy merevedési zavarai lesznek, a nők a 31%-a fél attól, hogy partnere nem találja elég szépnek testét. A kérdezetteknek 17%-át idegesíti a gondolat, hogy unatkozni fog a választott partnerrel.


A legerotikusabb pár és város

A kérdezetteknek 16%-a Michael Douglas és Catherine Zeta Jones-t találja a legszexisebb párnak, második helyen Jennifer Aniston és Brad Pitt áll (14 %-al), a harmadik nyertes pár Madonna és Guy Ritchie (13%). A szerelem városai: Párizs 31%-al vezet, 18%-al követi Velence, 5%-a pedig Berlinre voksolt.


  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Szerinted támadni fognak az oroszok Ukrajnában?

Igen, csak idő kérdése. 309
Nem, csak erőt demonstrálnak. 268
Ha támadnak is, a NATO majd megvédi őket. 8
Nem fognak, amerikai riogatás az egész. 265
Szerintem Ukrajnára akár jogosan is formálhatnak igényt. 64
Még nem döntötték el, a tárgyalásoktól függ. 60

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS