• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 16:41 GMT +2, 2008. október 21.

Fülöp Noémi
EMMEGMI?
Teszteltük a vibráló szilikongyűrűt


Igen, azt a lila csomagolásút, ami a szupermarketben az óvszerek meg a rágók mellett van, és hűdemekkora élvezetet ígérnek hozzá.


HIRDETÉS

Laikusok számára lehet, hogy az sem nyilvánvaló, hogyan kell rendeltetésszerűen használni a legnagyobb óvszergyártó cég vibráló szilikongyűrűjét - mi azonban arra voltunk kíváncsiak, a hálószobán kívül mit lehet kezdeni a játékszerrel. Ami a csomagoláson ígért, egyszer húsz perces működési időt tekintve 22 lejért cseppet sem olcsó.


A jó hír viszont, hogy nagyon nehéz tönkretenni: húztuk-nyúztuk a vékonynak tűnő gumigyűrűt, a motrocskás részt pedig tojásba, vízbe mártottuk, sőt, még tus is szivárgott bele, ám ennek ellenére nem mondta fel a szolgálatot.


Lévén hogy rugalmas, tökéletesen alkalmas például hajguminak. A dizájn kissé futurisztikus, a visszafogott átlátszó-lila színkombináció pedig sok mindennel talál.


Egy virágcsokron finom utalásként is működhet a gyűrű. Persze utóbbi szempontot figyelembe véve, az ismerősöknek, főleg idősebb rokonoknak szánt virágcsokrokat nem ajánlott ezzel összefogni. Lehet, rájönnek, hogy mi az, és netán félreértik.

A szappanbuborékhoz nagy reményeket fűztünk: tudniillik, a játékszert akartuk fújókaként használni. Ám a gyűrű túl tág ahhoz, hogy szép buborékokat lehessen vele gyártani.


A szilikon olyannyira nyúlik, hogy még női karkötőnek is bevethető. A fent már ecsetelt esztétikai előnyök mellett ebben az esetben érdemes bekapcsolni, kellemesen masszírozza az ember csuklóját mondjuk több óra intenzív gépelés után. Hátránya, hogy kényelmetlen, rászorul viselője karjára.

Használható emellett lakásdíszként: pontosabban a függöny összetartására. Egy sálon pedig sokkal elegánsabb megoldás, mint a szokásos bogok.
Aki káromkodott már a mindenféle akasztóról lecsúszó és a padlón landoló törülközők miatt, érteni fogja, miért van szükség rajtuk akasztóra. Néhány öltéssel a gyűrű hozzáerősíthető a törülközőhöz, amelyik ezután a legbénább akasztón is megtalálja a helyét.

Megpróbáltunk tojást felverni a ketyerével, ám nem vibrált eléggé erősen a feladathoz: a tojáson csupán egy halvány csík keletkezett. Cserébe legalább nem ment tönkre.


Kulcstartóként sem bizonyult túl szerencsésnek: mi van, ha véletlenül megnyomja az ember a gombot, és a leglehetetlenebb helyeken elkezd csörömpölni az egész kulcscsomója?

A legjobban viszont képzőművészeti segédeszközként vált be. Amellett, hogy szórakoztató figyelni, ahogyan a tussal bekent gyűrű táncol a papíron, értékes absztrakt műalkotásokat hozhatunk így létre, a változatosságért pedig csak a gyűrűk és a felhasznált színek számát kell növelni.
Kép, videó: K. R.  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Tesztelted már magad koronavírusra?

Igen, mert muszáj volt 269
Igen, kíváncsiságból 56
Nem látom értelmét, amíg nincsenek tünetek 469
Még nem 367
Nem és nem is fogom 186
Nem hiszek a járványban 179

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS