Szin Péter
BUKARESTI KIBERSZEX
Bezárt az első romániai netkukkolda


Élő internetes szexshow-t működtetett két Romániából külföldre telepedett tulaj megbízásából egy bukaresti polgár. A vállalkozás csalárd apróhirdetésekkel szervezett be diáklányokat, de ők a jó pénz reményében elnézték az átejtést.


HIRDETÉS

Érdemes netes szex-szolgáltatásba befektetni Romániában, mivel nincs törvény, amely tiltaná ezt a fajta üzletet. Viszont néha nemcsak a lányok, hanem a rendőrség is képes sikeres lenni: a bukaresti rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya a minap fedezett fel két olyan villát a város Dorobanti negyedében, melyekből élő szexshow-kat közvetítettek interneten. A közvetítéseket az iFriends fizetős oldalán keresztül szolgáltatták. A rendőrség, az Adevarul tudósítása szerint az akcióban 50 fiatalt csípett el a két házban in flagranti.


Háromdolláros percdíj

Az épületeket webkamerákkal szerelték fel, 30 számítógépet kötöttek rendszerbe, az épületek szobáit kisebb boxokra osztották. Ezekben tartózkodott egy vagy több műsorszolgáltató személy -- az ügyfél rendelése szerint. Mindenik elkerített boxba számítógépet szereltek. A kukkolók főként Olaszországból, Portugáliából, Ausztriából és az Egyesült Államokból érkeztek, és még mielőtt bejelentkeztek volna a rendszerbe, be kellett bizonyítsák, legalább 1000 dollár van a hitelkártyájukon.

Az oldal iránt meredeken emelkedett az érdeklődés, és kezdtek becsorogni a bevételek is, a vállalkozás működtetői megpróbálták még jobban felpörgetni az üzletet, főként egyetemista és középiskolás lányokat szerveztek be. Általában napi 12 órát dolgoztatták és 1-3 dollár közötti percdíjjal fizették őket attól függően, hogy mennyire voltak népszerűek az ügyfelek körében. Így egy hónapban 350 dollárt is kereshettek.


A nyerészkedok megússzák

Nehezebb lesz viszont a vállalkozás tulajdonosait elfogni: azt ugyan sikerült a szervezett bűnözés ellen nyomozóknak kideríteni, hogy a számítógép-hálózat tulajdonosa a Soft Net Pro nevű kft. volt, a cég ügyvezetőjét pedig Vrabie Eduardnak hívják. Az üzletet viszont két román származású polgár pénzelte, egyikük viszont az Egyesült Államokban, másikuk Németországban él.

Az amerikai illetőségű tulaj söpörte be a pornóshow bevételeit. A hálózat romániai alkalmazottjait utazási csekkekkel fizették, az értékpapírokat egy bukaresti bank trezorjában helyezték letétbe. Vrabie ezen kívül egy másik számlát is nyitott, amelyre az oldal tulajdonosai fizettek be összegeket. Az ügyvezető a számláról alkalmanként 500 és 2000 dollár közötti összegeket vett fel az üzlet fenntartására és bővítésére. Havi átlagban a számláról levett összegek 40 ezer dollárra rúgnak.


Főleg diákok űzték az ipart

A lányokat apróhirdetésekkel toborozták, a hirdetések szövege szerint egy társkereső és internetes csevegéseket bonyolító cég keresett titkárnőket. Az angoltudás kötelező feltétel volt. A cég irodájában a rendőrség 700 munkaszerződést, 250 önéletrajzot és 200 fényképes társkeresős igénylést találtak. A Soft Net alkalmazottai nem voltak bejelentve az illetékes területi munkaügyi hivatalnál.

A számítógép-hálózat rendszergazdája egy harmadéves műszakis diák volt. Az "alkalmazottak" többsége diák volt, akiket a nagy nyereség vonzott a céghez. Egypáran már korábban is együtt jártak, de a jó fizetés érdekében az élő, közös szexműsort is bevállalták.

A cég ügyvezetőjét és valódi titkárnőjét obszcén kép- és hanganyagok terjesztésének vádjával állították elő. A tettet a büntető törvénykönyv 325. paragrafusa 6 hónaptól 4 évig terjedő fegyházzal vagy pénzbírsággal sújtja. A párosra a szerzői jogi törvény megsértése miatt is ráhúzzák a vizes lepedőt: a számítógépek átvizsgálásakor 23 törvénytelenül használt szoftverre bukkant a hatóság. A nyomozás folytatódik, Vrabie-t az ügyészség egyelőre szabadlábra helyezte, de nem hagyhatja el Bukarest területét. A külföldi kukkolók pedig nézhetnek más playmate-k után.


  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Tesztelted már magad koronavírusra?

Igen, mert muszáj volt 269
Igen, kíváncsiságból 56
Nem látom értelmét, amíg nincsenek tünetek 469
Még nem 367
Nem és nem is fogom 185
Nem hiszek a járványban 179

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS