• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 18:26 GMT +2, 2002. február 22.

Gy. A.
A MEZTELEN HIVATALNOK
Bálint-napi csapda a neten


Az internet bárkit híressé tehet öt percig. Ennek legegyszerűbb módja, hogyha kitalálunk valamit, aminek köze van a szexhez, de elég életszagú ahhoz, hogy az óriási túlkínálatban mégis megfogja az internetezőket.


HIRDETÉS

A netes kultusz legújabb főszereplője egy meztelen hivatalnok. A 24 éves Stephen McPherson képét tartalmazó honlapot állítólagos szeretője, Sarah Jay tette fel honlapjára idén Bálint-nap alkalmából. A nem titkolt cél, hogy kikényszerítse a férfiból, hogy az elvegye őt feleségül. Az oldal, annak köszönhetően, hogy linkje felkerült az FHM férfimagazin valamint a technológiai hírekkel foglalkozó The Register honlapjára, hirtelen nagyon népszerű lett az internetezők körében.

Netezők tízezrei zarándokoltak el hozzá, hogy megtekintsék a pórul járt hivatalnokot, és ennek meg is lett az eredménye: a Sarah Ray honlapját tároló Tripod (a Lycos csoport tagja) a nagy forgalom miatt akadályozza a hozzáférést. Az oldal jelenleg sem elérhető.

McPherson fotója alatt egy szöveg szerepelt, amelyben a hölgy (aki azt állította, már hét éve a férfi szeretője), arra kéri az internetezőket, segítsék meggyőzni a férfit, hogy az végre megkérje a kezét. A hivatalnok azt állítja, az egész csak egy rossz vicc, a hölgy csupán a barátja és a kompromittáló kép egy vetkőzős pókerparti után készült. "Nagyon kicsi az esélye annak, hogy elvegyem feleségül" -- nyilatkozta a történtek után a sajtónak.


Mahir, a török net-ikon

Nem ez az első volt eset, hogy egy kis erotika tömeges net-megmozdulást produkált. 1999-ben például a török Mahir Cagri személyes honlapot hozott létre, amellyel női társaságot keresett magának. Tört angolsággal közölte a világgal, hogy "Szeretem a szexet" és képeket tett fel önmagáról, amint épp ping-pongozik vagy úszónadrágban heverészik. Mindez elég volt ahhoz, hogy a weblapja rövid időn belül netes kultuszhelyé váljon, több millió látogatóval és számos szatelit-honlappal, melyek csipkelődve imitálták Cagri sajátos stílusát.

Mahir váratlanul net-ikon lett, és a legtöbb találattal bíró honlap tulajdonosaként sikerült bekerülnie a Guinness Rekordok Könyvébe. Őt magát teljesen meglepte a váratlan népszerűség: "mintha valami baleset ért volna " -- nyilatkozta. A török férfi különben fenntartja, hogy az oldalán található obszcénabb részeket nem is ő, hanem egy csaló helyezte el az ő tudtán kívül honlapján, ennek ellenére beköszöntő szövege, a I kiss you hónapokkal később is a netezők egyik legnépszerűbb hívószava volt.


Leánykérés a Slashdot címoldalán

Claire Swire valószínűleg inkább elfelejtené webes hírhedtségének történetét. Az ő nemi életét részletező e-mail ügyvédjének köszönhetően indult útnak. Néhány nap leforgása alatt az egész világon ismertté vált a Swire kisasszony szexuális szokásait ismertető levél. A terjesztőt felelőségre vonták, és az incidens nagy vitát robbantott ki a körül, hogy mi mindenre is használható a munkahelyi levelező-program.

A szerelemet és társaságot keresőknek az internet kimeríthetetlen adatforrásként működhet. Február elején Kay Hammonds, 24 éves, szőke birmingham-i netes vállalkozónő ennek érdekes példáját produkálta: saját magát bocsátotta árverésre a QXL oldalán. Szándékai szerint a legtöbbet kínáló férfihoz ment volna feleségül. A kikiáltási ár 250 000 font volt, de komoly érdeklődő nem akadt, a két ajánlatot tevő személy is csak tréfaként fogta fel a dolgot.

A Slashdot oldal technológiai szerkesztője is fölöttébb furcsa módját választotta annak, hogy megkérje barátnője kezét: a weboldal főoldalára helyezte el Bálint-nap alkalmából a leánykérő szöveget. A néhány percen belül kapott válasz igen volt.


  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Tesztelted már magad koronavírusra?

Igen, mert muszáj volt 269
Igen, kíváncsiságból 56
Nem látom értelmét, amíg nincsenek tünetek 469
Még nem 367
Nem és nem is fogom 185
Nem hiszek a járványban 179

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS