• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 11:20 GMT +2, 2002. február 7.

Vass Kinga Zita
ÁGY NÉLKÜL
Leplezetlen szerelmi toplista


Egyre többen bocsátkoznak szerelmi kalandokba a hálószobán kívül is. A CRR 2002 felmérése szerint minden második németnek és minden hetedik franciának volt már szexuális kapcsolata nyilvánosság előtt.


HIRDETÉS

A Cora Romace Report kutatói 2002-ben 20 ország területén mintegy 6600 nőt és férfit kérdeztek meg szexuális szokásaikról. Ennek tanulsága szerint egyre népszerűbb helyszínek az autók hátsó ülései vagy a parki padok.


Társadalmi tabuk

A kutatócsoport szerint a nyilvánosság előtti szerelmi játékok még mindig társadalmi tabuként szerepelnek a köztudatban, annak ellenére, hogy ezen a téren az emberek egyre nyitottabbak. A tüzes népként nyilvántartott olaszoknál a párok 11%-ának, illetve a lengyel párok 7%-ának semmi ellenvetésük sincs az ellen, hogy a nyilvánosság elé tárják intimitásukat. A németek 17%-a elfogadhatónak tartja az idegenek szeme láttára lezajló szexet.

"A párok ártalmatlan, de szenvedélyes szerelmi játéka védekezési reakciókat és ellentmondásos érzelmeket válthat ki az akaratlan szemlélőkben -- elemezte Weber Sybille pszichológusnő a kutatás eredményeit -- mint kívülálló, olyan intimitási folyamatnak lesz részese, amelyben normális körülmények közt az ember csak legbizalmasabb partnerével részesül. Az viszont, aki a szenvedélyes játék szereplője, nem veszi észre a kívülálló megbotránkozását."

A nyilvános csók, vagy kézcsók miatt manapság senkinek sem kell szégyenkeznie -- a megkérdezetteknek 78%-a értett egyet ezzel a kijelentéssel. Ezzel ellentétben a mások szeme láttára történő fenékcsipkedéssel szemben a japánoknak csupán 6%-a toleráns, míg a németek 61%-a, a norvégok és a dánok 70%-a huny szemet nyugodt szívvel fölötte.


Nr. 1: spontán szex repülőn egy idegennel

A megkérdezettek 73%-a szavazott a körülmények hozta nyilvános szexre, a spontaneitást helyezve előtérbe az előre megtervezett partikkal szemben. A németek 78%-a, a hollandok 97%-a ismerte be, hogy élte már ki szexuális vágyát repülőben vagy vonaton. Minden negyedik argentin (25%) és görög (24%) azonban a nyilvános helyen folytatott szexet csak úgy vállalná, ha az előre ki van tervelve.

A felmérés szerint a szex számára a könyvtár a legnépszerűtlenebb nyilvános helyszín. A németek 50%-a inkbb az autót vagy a természetet (47%) választja. Az öltözőfülkékben az ausztrálok 16%-a nem tudja fékezni magát, a japánokkal ellentétben, akik teljesen ellenzik a szex próbafülkékben való gyakorlását. Az irodában történő szerelmi játékokat illetően az egyes nemzetek körében nagyon eltérő nézetek uralkodnak. Míg az ausztrálok 38%-a nem mond nemet egy irodai kalandra, a hollandoknak csupán a 3%-a vállalkozna ilyesmire.

Sokan az idegen, de mindenképpen vonzó partnerrel való kalandot találták rendkívül izgatónak. Az ausztrálok 19%-ának, a németek 17%-ának, az amerikaiak 2%-ának, voltak nyilvános szexuális tapasztalatai idegenekkel. Ami a partnert illeti, a németek nagyon válogatósak: a nyílt kalandot a megkérdezetteknek több mint fele (53%) csakis baráttal/barátnővel vállalná, 27%-a kizárólag házastársával. Ellenben a finnek 32%-a nyitott az idegennel folytatott szexre is.


Szerelem a hálón

Egy másik, a Kapcsolat és szerelem a hálón című felmérés szerint (amelyet a németországi AOL felkérésére végzett el a piackutató EMNID) 9,8 millió német létesített már kapcsolatot az interneten keresztül. Az EMNID szerint a weben keresztül működő kapcsolatok népszerűségét olyan előnyök magyarázzák, mint az interkulturális kapcsolat-kialakítási lehetőségek, az időbeni és térbeli kötetlenség, és az anonimitás.

A digitális ismerkedés így lassan háttérbe szorítja a megszokott randizó lehetőségeket, mint a barátokon keresztül (85,5%), a bárokban (62,7%), az újsághirdetés alapján (16,9%) vagy a közvetítő irodák révén (6,6%) történő ismerkedés.

(forrás: Stern)


  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Tesztelted már magad koronavírusra?

Igen, mert muszáj volt 269
Igen, kíváncsiságból 56
Nem látom értelmét, amíg nincsenek tünetek 469
Még nem 367
Nem és nem is fogom 185
Nem hiszek a járványban 179

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS