Warning: file(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14090086:SSL routines:ssl3_get_server_certificate:certificate verify failed in /store/www/html/www.transindex.ro/lib_fred/runtime_functions/template_executor.php on line 30 Warning: file(): Failed to enable crypto in /store/www/html/www.transindex.ro/lib_fred/runtime_functions/template_executor.php on line 30 Warning: file(https://sarm.transindex.ro/index.php?fred_magic_template_executor=1&magic_exec_template=new_belso_fejlec_sarm&fred_script_self=%2Findex.php&pagetitle=Transindex+--+S%E1rm+--+MAJA+F%C1TYLA+--+M%FBn%F5k+%28II.%29+%26%238211%3B+szilikon+n%F5i+testek+ak%E1r+10000+dolcsi%E9rt&nyomtat=&furl=https%3A%2F%2Fsarm.transindex.ro%2F%3Fcikk%3D4227%7C%7Chttps%3A%2F%2Fwww.transindex.ro%2Fimages%2F__leo%2Fcikkek%2Fcikkek_16414.jpg&publikalas_datuma=2006-04-28+12%3A33%3A23&kiszoveg=A+gumibab%E1k+szubkult%FAr%E1ja+internetalap%FA.+A+tendencia+az+egyre+realisztikusabb+hat%E1s+el%E9r%E9se.&passedparamlist=pagetitle%7Cnyomtat%7Cfurl%7Cpublikalas_datuma%7Ckiszoveg%7C): failed to open stream: operation failed in /store/www/html/www.transindex.ro/lib_fred/runtime_functions/template_executor.php on line 30 Warning: implode(): Invalid arguments passed in /store/www/html/www.transindex.ro/lib_fred/runtime_functions/template_executor.php on line 32
  • Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 12:13 GMT +2, 2006. április 28.

K. A.
MAJA FÁTYLA
Műnők (II.) – szilikon női testek akár 10000 dolcsiért


A gumibabák szubkultúrája internetalapú. A tendencia az egyre realisztikusabb hatás elérése.


HIRDETÉS

A Wikipedia sex doll szócikke precízen témába helyez. Eszerint szexuális használatra fejlesztett műnők, köznyelvben guminők piaca a következőképpen rétegződik:

1) A felfújható vinilin babák olcsók, rondák és az egészségre káros anyagokat is tartalmazhatnak. Típustól függően 2 vagy 3 “bemenetet” tartalmaznak. Világpiaci áruk 50 dollár körüli. Elsősorban vicces ajándéktárgynak vásárolják, akárcsak azokat a felfújható birkákat, amelyek urban legendek szerint rendkívül népszerűek az amerikai hadseregben.

2) A latex babák kicsit realisztikusabbak, vízzel tötött testrészeket is tartalmazhatnak, Franciaországban és Magyarországon gyártják nagytételben. Esetenként latex-allergiát okozhatnak, világpiaci áruk 100-200 dollár körül mozog.

3) A szilikon babák a legrealisztikusabbak. Esetenként valódi hajjal készülnek. PVC- vagy fémvázzal rendelkeznek, különféle pozíciókba állíthatók be. Egyesek különleges anyagokat és különleges, elektronikus vibrátorokat is tartalmaznak, reagálnak, beszélnek. Világpiaci áruk 600-10000 dollár között mozog.

4) Jelentős a különféle torzók, mesterséges vaginák piaca. Egyes torzók ismert pornószínésznők “betűhív átiratai”, ezek tartoznak a luxuskategóriába.


A robbanás éveiAz internetes boom és guminő-boom összefüggő jelenségek. A szubkultúra, a gyártók és a forgalmazók elsősorban az internet által kerülhettek interakcióba. Minthogy a luxuskategóriában nem tömegcikkről van szó, az iparághoz kötődik a különféle gumibabás – ingyenes vagy fizetős – internetes tartalom.

A vásárlók számára a fétis-játék fontos eleme, hogy a babákat különféle fantáziabeállításokban lefotózzák, a végeredményt pedig közkinccsé teszik. Az egyik szakfórum közel 20 ezer tagot számlál, itt több ezer képet osztanak meg egymással a rajongók. Percek alatt több hasonló fórum hajtható fel. Fizetős site-ok gumibabás pornótartalommal rukkolna elő. A kiaknázási lehetőségeknek csak a fantázia szabhat határt.

Tényként kezelendő, hogy a gumibaba-fetisizmusnak van egy olyan formája, ami nem jelenti azt, hogy van is gumibabád, inkább azt, hogy izgat a gumibabás szex, és követed az ezzel kapcsolatos internetes tartalmakat, adott esetben szaklapokra fizetsz elő.

A jelenség egyébként nem teljesen idegen a mainstream médiától sem. A kortárs divatfotózás egyik ünnepelt irányzata pont a gumibaba-lookra játszik rá.Realdoll – a nyugati piacvezető

A nyugati szexbaba-szubkultúrát az Abyss Creations által gyártott Realdoll-kollekció uralja. A babák arca házilag cserélhető, a nagy számú női modell mellett férfi és transzvesztita változat is rendelhető. A babák ára 6-10 ezer dollár körüli. Az olcsóbb megoldás csak torzőkat vásárolni, vagy akár különálló mell-labdákat, ez 100-500 dollárból letudható.

A Realdoll uralta szubkultúra a művészet és pornográfia, a fantázia, fetisizmus és a kellemes és súlyos pszichés zavarok különös egyvelege.A Realdoll női kínálata: 14 fejtípus, 5 bőrárnyalat, hat szemszín, különféle parókák és három különféle intimszőrzet-típus - és persze tízfajta, különféle formájú test. Egy riport a San Diegó-i gyárról arról számol be, hogy gyakorlatilag nincs két azonos baba.

A vállalkozás egy bizonyos McMullené, aki azzal kezdte, hogy a garázsában különféle maszkokat fröccsöntött. Szórakozásképpen készített egy női portrét, és miután közzétette a neten, azzal szembesült, hogy többen érdeklődtek, hogy a baba szexbaba és eladó-e. Az első szilikonbabákkal 1996-ban kezdett kísérletezni, azóta közel 10 ezret adott el belőlük.Egy interjúban McMullen arról számol be, hogy gyakoriak az extrém kívánságok, de sem kislányokat, sem háziállatokat, sem dobogó szívű masinákat, sem vizelő vagy tejelő babákat, sem Britney Spears-klónokat, sem női démonokat nem gyárt, és nem is tervez ilyesmit.

Elismeri: van ázsiai tinire emlékeztető modelljük, Kaori és Rui, de ennél fiatalabb hatást keltő modellben a cég nem utazik. Pedig néhány perces internetes keresés elég ahhoz, hogy olyan japán szexbabákat azonosítsunk, akik egyértelműen tinilány benyomását keltik, és még óvatosan fogalmaztunk. Jellemző módon, Idoloid címmel japánban külön szaklapja van a fiatal lányokat ábrázoló babák kedvelőinek.
A maximalisták

McMullen szívesen kísérletezik térdekkel, kulcscsontokkal és új testformákkal, de nem hisz a mesterséges intelligenciával ellátott, aktivitásra is alkalmas robotnőkben. Szerinte a technológia nagyon messze áll attól, hogy élő, hús-vér nők illúzióját kelthető robotnők előállíthatók legyenek. Abban sem hisz, hogy a közeljövőben a babák távszex-interfészekké fejlődhetnek.

E tekintetben McMullen bigott konzervatívnak számít, mert úgy véli, a szexbabáknak annak kell maradniuk, amik: vagyis szexbabáknak.Egész más marketingvonalat képvisel a CybOrgasMatrix. A gyártó babái nem szilikonnal, hanem egy annál ocsóbb, de állításuk szerint formatartóbb anyaggal vannak bélelve.

Babájukhoz egy pornószínésznő külsejét vették mintának, a testébe különféle finom mozgású vibrátorok vannak beépítve, és wireless fülhallgatóval meghallgatható a gumibaba válasza az izgatásra, méghozzá a formáját kölcsönző pornószinésznő hangján. A gyártók szerint a hang pont azt mondja, amit a felhasználó hallani szeretne.


A gumibabaszex pszichológiája

A szobortestekre, próbababákra vagy más szintetikus testekre való ráizgulást a szakirodalomban agalmatofíliának nevezik. Az agalmatofíliának gazdag szépirodalmi illusztrációs anyaga van, egy ógörög történetben elég rosszul járt az a szerencsétlen, aki beleszeretett Praxitelész Afrodité-szobrába.

A férfi néhány napig suttogott neki, majd egy együtt töltött templomi éjszaka után levetette magát a szikláról. Jól ismert Pygmalion története is, aki Ovidiusz Metamorfózisai szerint saját, nőt ábrázoló szobrába szerelmesedett bele.

Meghan Laslocky Real Dolls: Love in the Age of Silicone címmel terjedelmes riportot tesz közzé a Realdoll-jelenségről. Ebben több babatulajdonost szólaltat meg. Legtöbbjük kerülte a személyes találkozót. A szerző arról számol be, hogy a babatulajdonosok lehetőség szerint kerülik az emberekkel való személyes érintkezést.

Olyanok is akadtak közöttük, akik szerelmi csalódás után folyamodtak a babakapcsolathoz, és ezáltal boldogabbnak határozzák meg magukat. Valaki úgy fogalmaz: aki allergiás a rózsára, nem allergiás a műrózsára - ugyanígy, ő allergiás a nőkre, de nem a műnőkre.

A tulajdonosok között vannak, akik valóságos háremet gyűjtöttek össze. Laslocky arról számol be, hogy a babatulajdonosok szubkultúrája egyféle ideológiát is működtet, amely megpróbálja rendezni a “civil” világban kialakult, velük kapcsolatos előítéleteket. A közösség számára fontos, hogy aláhúzza: szexuális beállítottságuknak semmi köze a nekrofíliához.

Érvként azt hozzák fel, hogy a műpénisz és a műnő ugyanazt a funkciót tölti be, a nőket mégsem nevezi senki nekrofilnak. Tiltakoznak az ellen is, hogy a műnő használata a nők elleni agresszivitás jelzője lenne, minthogy, érvelnek, az erőszakot elkövető férfit nem a nő passzivitása izgatja fel.

Nagyon sértőnek érzik azt is, hogy olyan személyeknek állítják be őket, akik nem tudnak kapcsolatot létesíteni igazi nőkkel. Sőt az állítják, hogy amennyiben a Realdoll babák nagyon-nagyon olcsók lennének, minden férfinek lenne egy otthon, mert szíve mélyén mindegyik férfi vágyik egy ilyen játékszerre.Ha a szakpszichológusok nem tekintik okvetlenül betegesnek a babákkal való erotikus fantáziálást vagy alkalmankénti szexuális kapcsolatot, hozzá szokták tenni, hogy egy babaháremmel rendelkező férfit valószínűsíthetően domináló nők vettek körben gyerekkorában, ami őt nagyon érzékenyen érintette. A babákhoz való túl erős kötődés pedig legalábbis némi szociális beilleszkedési problémára utalhat.

A szexológusok szerint az is magyarázatra szorul, hogy valaki a teljes passzivitást és alárendeltséget tekinti az ideális női szerepnek. A szexológusok szerint a guminő-tulajdonosok nagy része valószínűsíthetően egy bizonyos Asperger-szindrómával rendelkezik.

A betegség egyféle autizmus: átlagos vagy átlagosnál magasabb intelligenciával rendelkező emberek rendkívül alacsony szociális intelligenciával vannak felvértezve, nehézségeik vannak mások érzelmeinek azonosításában és értelmezésében, és általában a nonverbális kommunikáció megértésében.


  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Szerinted támadni fognak az oroszok Ukrajnában?

Igen, csak idő kérdése. 544
Nem, csak erőt demonstrálnak. 291
Ha támadnak is, a NATO majd megvédi őket. 15
Nem fognak, amerikai riogatás az egész. 286
Szerintem Ukrajnára akár jogosan is formálhatnak igényt. 123
Még nem döntötték el, a tárgyalásoktól függ. 128

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS