• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 16:46 GMT +2, 2006. február 14.

B. D. T. - S. Z.
MACSÓ ÉS PINK
A február 14. nemcsak szívecskés lufikról szól?


A fiúk veszítsék el pénztárcájukat, a lányok ragaszkodjanak a gyertyafényes vacsorához. Összeférhetetlenség-generáló párterápia.


HIRDETÉS


Bár minálunk még nincs akkora felhajtás Bálint-napkor, mint nyugaton, február 14-én mégis ócska szappanoperába illő, szerelmesek napi rózsaszín lufik, jobb esetben mézeskalács-szívek jelennek meg a sarkon és a boltokban. Gyors, nem reprezentatív felmérésünk alapján mindenesetre kijelentjük: a fiúk legszívesebben kitörölnék naptárukból a nyálas dolognak tartott Valentin-napot, míg a lányok általában, még ha nem is vallják be minden esetben, örülnének valami apró figyelmességnek.

Tovább generálva a kimutatott összeférhetetlenséget, homlokegyenesen ellenkező tanácsainkkal járulunk hozzá a Valentin-napi párperpatvarok arányának növekedéséhez.


Hímnemű olvasóinknak ajánljuk:

1. Veszítsd el a pénztárcád


Ezzel mentesülsz az ajándékvásárlós hercehurcától, sőt te leszel a sajnálatra méltó áldozat.


2. Sétálj egyet

És a sarkon mondjuk kiszúrsz két-három szívalakú lufit. Frusztrációk leküzdésére nem rossz, de figyelem: az ember pénztárcája bánhatja.


3. Nosztalgiázz

Felkutatod azt a volt szerelmedet, akiről biztosan tudod, hogy már házas és gyerekei is vannak, és küldesz neki egy tucat vörös rózsát.


4. Nézz tévét

A Mircea Radu-féle Din Dragoste épp megfelel a célnak – hogyha párod ragaszkodik valamiféle ajándékhoz, akkor magad mellé ültetheted.5. Szervezz saját Bálint-napot!

A mozgalomnak már elég komoly nemzetközi hagyománya van, Quirkyalone Day a neve: ez nem ellen-Valentine’s Day, csak épp a macik, a szívformájú lufik meg a csókolózós fotózkodások hiányoznak. Ehelyett valami olyan dologgal kell kedveskedni, ami kevésbé feltűnő, de őszinte. Egyébként a Quirkyalone Day “hivatalos” virága a margaréta, de természetesen ez sem kötelező.


6. Borozz be és szakíts (vagy fordítva)

A vörösbor például csökkenti a szívinfarktus kialakulásának esélyét, de rontja a memóriát – ittasan életunt kedvesed is szebbnek láthatod, illetve olyan SMS-eket küldhetsz egy frissen kirúgott hölgynek, amiket másnap megbánhatsz. Variáció: a Valentine’s Day-t önkényesen Ballentine’s Day-ként olvasod, és jócskán belekapaszkodsz az üvegbe (lásd fenntebb).


7. Mégiscsak vásárolj valamit

A rossz hír, hogy a Brandon Bird-féle bűnügyi üdvözlőlap-sorozatról már lekéstél, és valószínűleg a szappanból faragott, tenyérbe simuló disznószívet sem tudod megrendelni. Szívás, nem?8. Ne csinálj semmit

Végülis ez a legegyszerűbb. Feltűnt már neked, hogy Bálint nap mindig egy héttel, tíz vagy 14 nappal később történik meg? Aztán mikor újra beugrik, akkor már régen el is múlt, ergo boldogan lehet felsóhajtani, hogy már nincs is semmi különösebb teendő.


Tippek lányoknak:

1. Foggal-körömmel ragaszkodj a gyertyafényes vacsorához

Hogy legalább egy tábla, bocsánat, egy szív alakú doboz csokit kapj a párodtól.


2. Készíts romantikus meglepetést

Takaríts, főzz, moss, rendezz, szedj össze egy halom gyertyát, és reménykedj, a bort megveszi ő.


3. Nosztalgiázz

Gondolj azokra az időkre, amikor még esélyed sem volt arra, hogy ajándékot kapj (szingli voltál, kicsi voltál, csúnya voltál, nem volt divat).


4. Nézz tévét

Nagyon szép figyelmesség, és biztosan értékelni fogja, ha vele együtt nézed a sportműsort vagy a legújabb BMW-modell autóstesztjét.


5. Szervezd meg a közös Bálint-napot!

Hívd fel a baráti párokat, pontosabban azok női részlegét, és szervezzétek meg a közös pizzázást vagy mozizást. Így legalább párod nem lesz egyedül.


6. Beszéld meg közös problémáitokat

Február 14. jó alkalom arra, hogy újra- és átértékeljétek kapcsolatotokat, megbeszéljétek a problémákat.


7. Ajándékozz

Mindegy, mit veszel, úgysem tetszik majd. Ezért inkább olyasmit vásárolj, ami neked tetszik, mert tőle valószínűleg amúgysem kapsz semmit.


8. Mondj le a fiúkról

…és ünnepelj a barátnőiddel, mint tizenhárom éves korodban. Rúgj ki a hámból, flörtölj a bárossal, idd le magad. Majd telefonálj, hogy vigyen haza.  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Mit gondolsz a romániai járványhelyzetről?

Erre nincs egyszerű válaszom. 44
Rohanunk egy újabb karantén felé. 58
A többség nem tartja be a szabályokat, ezért jutottunk ide. 786
Egyszer így is, úgy is túl kell esnünk valahogy rajta. 62
Egyértelmű: több teszt, több eset. 90
Drasztikusan meg fog nőni a napi esetszám, ha nem szigorítanak. 97
A hatóságoknak lokálisan kellene fellépniük a gócpontokban. 441
Nem hiszek a járványban. 176
Nem hiszek a vírusban. 24
Fogalmam sincs. 22

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS