• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 17:32 GMT +2, 2005. október 17.

S.M.
MEGÜBEROLTÁK
Ruhái helyett elvei jellemzik az új férfitípust?


Egyre árnyaltabb a férfitársadalom, máris új kategóriát kell megjegyeznünk: az überszexuálisokét.


HIRDETÉS
Korábban már beszámoltunk a metroszexuálisok és a "simák" legfontosabb jellemzőiről, most itt a frissen felfedezett típus.

Az überszexuális hímek mindig vonzók – nemcsak fizikai értelemben. Ezen kívül dúl bennük a kezdeményezőkézség, ők a generációjuk legsikeresebb féfipéldányai. Magabiztosak, férfiasak, és az élet minden terén a minőséget részesítik előnyben, magyarázza Marian Salzman, egy amerikai reklámügynökség igazgatója, aki nemrég „azonosította” az új férfitípust.


Vonzóak és sírnak

Az über szócska németül fölöttet jelent, viszont nem kell feltétlenül rocksztárnak vagy gazdagnak és híresnek lenni, hogy bekerülj az überszexuálisok csoportjába, állítja Salzman, aki egyben A jövő férfiai című könyv szerzője.

Salzman összeállította a leghíresebb überszexuálisok tízes listáját, amelyhez nem felejti el hozzátenni, hogy bármelyik férfi a kategória tagja lehet.

Jelenleg az überszexuálisok legtipikusabb képviselője Bono, a U2 ír rockbanda frontembere, állítja Salzman, mivel világszerte ismert, magabiztos, jótékonysági akciók fűződnek a nevéhez. Rengeteg rajongója van: zenéjén kívül az életstílusát is imádják. Az überszexuálisok az öltözködés terén nem másolnak, sem a női, sem a férfi divatmagazinokat nem követik.

Férfiasságuk pozítiv vonásaira helyezik a hangsúlyt: az önbizalomra, a vezetői képeségeikre, szenvedélyeségükre és együttérzésükre. Nem vallják magukénak azokat a macsó sztereotípiákat, amelyeket a nők iránti tiszteletlenség, az érzelmek hiánya és minden olyan tevékenység figyelmen kívül hagyása jellemez, amely nem kapcsolódik szorosan a foci-sör-fast-food-sportcipők behatárolta világhoz, teszi hozzá Salzman.

George Clooney például kifinomult ízlése miatt került fel a listára, ezt bizonyítja, hogy a Comói tó partján vásárolt villát magának. Bill Clinton pedig, noha megjátsza a kemény délit, mégsem szégyell sírni. A szintén toplistás Donald Trump pedig tudja, hogy mit akar és mindent meg is tesz célja eléréséhez.


A jó, a rossz és az arctonik

Salzman szerint vannak hasonlóságok az über- és a metroszexuálisok csoportja között, de a különbségek sokkal fontosabbak. A metroszexuális a modern férfi azon típusát testesíti meg, akit a leginkább a kinézete, illetve az foglalkoztat, hogy mit gondolnak róla a többiek.

Mindkét csoport tagjai bizonyos értelemben megszállottak, de az überszexuálisokat az elvek és a célok érdeklik, a metroszexuálisokat pedig saját maguk.

Mindketten tisztelik a nőket, de az übereknek a férfiak közül kerülnek ki a legjobb barátaik. Az überszexuálisoknak vonzerejük kapcsán nincs szükségük idegen, külső megerősítésre, és nem figyelik folyton magukat az utcai kirakatokban.

Az überszexuálisok ismerik a különbséget jó és rossz között, és mindig a legjobb döntéseket hozzák, függetlenül attól, hogy mit szól mindehez a környezetük. Ezzel szemben a metroszexuálisok azt tudatosították, mi a különbség az arctonik és a bőrradír között, és inkább arra figyelnek, nehogy lejárt márkát használjanak.  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Mit gondolsz a romániai járványhelyzetről?

Erre nincs egyszerű válaszom. 44
Rohanunk egy újabb karantén felé. 58
A többség nem tartja be a szabályokat, ezért jutottunk ide. 786
Egyszer így is, úgy is túl kell esnünk valahogy rajta. 62
Egyértelmű: több teszt, több eset. 90
Drasztikusan meg fog nőni a napi esetszám, ha nem szigorítanak. 97
A hatóságoknak lokálisan kellene fellépniük a gócpontokban. 441
Nem hiszek a járványban. 176
Nem hiszek a vírusban. 24
Fogalmam sincs. 22

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS