• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 17:30 GMT +2, 2005. szeptember 16.

összeállította: M. K.
NEMZETKÖZI KIFUTÓTREND
Hogy mutat a jövő nyári divat?


Barcelona, London, New York, Milánó és Párizs: az őszi bemutató-szezon ötleteiből válogattunk.


HIRDETÉS
A divatvilág legfontosabb kifutóin évente kétszer tartanak bemutatót. A szokásoktól egyedül a Párizsi Divathét tér el: a francia fővárosban évi négy bemutatót rendeznek. Januárban és júniusban a dizájnerek egyéni kollekciói láthatók, márciusban és októberben a prêt-a-porter bemutatók zajlanak.

Az évi két bemutató közül az elsőn az őszi-téli, a másodikon a jövő tavaszi-nyári kollekciók, tendenciák tekinthetők meg. Összeállításunkban a most futó bemutatók csemegéi közül válogattunk.


Barcelona, szeptember 9-22.
BCN Fashion WeekA Barcelonai Divathét az öltözködés minden ágát felvonultató rendezvény: itt egyaránt láthatók készruhák, lábbelik, parfümök, ruhatervek. A kifutón leginkább spanyol kollekciók futnak, bár évről évre jelentősebb a nemzetközi részvétel is.

A rendezvény tematikákra oszlik, ilyen a Gaudí-kifutó, a Gaudí-szalon férfiaknak és nőknek, illetve a MODAFAD-dobogó, amely az új divat-tendenciák kiemelkedő értékeit mutatja be. A grófi város kifutóinak visszatérő divattervezői – többek között – Antonio Miró, Armand Basi, Joseph Font, Lydia Delgado és Cristóbal Vidal.

>> moda-barcelona.com

New York, szeptember 9-16.
Olympus Fashion Week – 7th on SixthA New York-i show annak idején nagy űrt töltött bea divattervezés világában – ezt az elképzelést azóta Párizs és Milánó bemutatói is átvették. A New York-i show-k valahol félúton helyezkednek el a látványosság és a tömegtermelés igényei között.Kezdetben elvileg a szűk közönségét a szakemberek, újságírók és nemzetközi hírességek alkották. Manapság azonban a rendezvény az árakat elérhetőbbé téve szélesebb vásárlóközönséget kísérel megnyerni Ralph Lauren, Calvin Klein, Marc Jacobs, Carolina Herrera és Donna Karan kollekcióinak. A divatbemutatók a Bryant Parkban hathavonta felállított sátrakban folynak – a 7th on Sixth alcím a manhattani divat-negyedre utal.

>> 7thonsixth.com


London, szeptember 18-22.
London Fashion Week

A Duque de York negyed és King’s Road a londoni divathétnek (LFW) főhadiszállása. A rendezvény nemcsak a divatmániásoknak kínál ínyencségeket, hanem éttermekkel, klubokkal, vásári sátrakkal, kiállításokkal és egyéb látványosságokkal várja a látogatókat, újságírókat és a divat-szakma szereplőit.

Elsősorban a brit divat mutatkozik be ezen az eseményen, olyan nagyságrendű divattervezőkkel és márkákkal, mint a Fake London, a Burberry vagy Katharine Hamnett.

>> londonfashionweek.co.uk

Milánó , szeptember 24. – október 2.
Az Olasz Divatkamara bemutatói
A milánói divatgyárosok – a kereskedelmi célokat sokkal inkább szem előtt tartva – New York, London, Barcelona és Madrid után léptetik modelljeiket színpadra, sőt a szokásokkal ellentétben júliusban is tartanak bemutatókat.

Február-március és szeptember-október folyamán gyakorlatilag az egész a városközpont, az olasz divat fővárosa egyetlen óriási bemutatóvá alakul, ahol az olasz divattervezés élcsapata vonul fel. Kevés külföldinek sikerült belépni ebbe az exkluzív körbe, melyet Gianfranco Ferre, az Armani, a Gucci, a Moschino vagy a Versace fémjelez.

>> www.modaonline.it

Párizs, október 3. – október 10.
Mode a Paris
A nemzetközi divatbemutatók naptárát nézve Párizs időben utolsóként üli meg divatfesztiválját. Az eseményen olyan francia és olasz divattervezők kollekcióit mutatják be, mint John Galliano, Karl Lagerfeld, Valentino, Emanuel Ungaro és Jean-Paul Gaultier. A glamour, a ragyogás világa, a sztármodellek és filmcsillagok a résztvevői és fő reklám(hord)ozói a pret-a-porter divatkülönlegességeket bemutató esemény-sorozatnak.

>> photoparismode.com
Hírforrás: El País, New York Magazine


  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Mit gondolsz a romániai járványhelyzetről?

Erre nincs egyszerű válaszom. 44
Rohanunk egy újabb karantén felé. 58
A többség nem tartja be a szabályokat, ezért jutottunk ide. 786
Egyszer így is, úgy is túl kell esnünk valahogy rajta. 62
Egyértelmű: több teszt, több eset. 90
Drasztikusan meg fog nőni a napi esetszám, ha nem szigorítanak. 97
A hatóságoknak lokálisan kellene fellépniük a gócpontokban. 441
Nem hiszek a járványban. 176
Nem hiszek a vírusban. 24
Fogalmam sincs. 22

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS