• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 15:49 GMT +2, 2005. február 15.

Nagy Lehel
DON JUAN MA LUSTA
Ismerkedés: bemutatkozni fölösleges, szexről beszélni zsena


A hölgy beszéltetésén múlik minden – állítják a szakik. Tehát: tégy föl nyílt kérdéseket, adatok helyett beszélgessetek érzésekről/élményekről. A lány megérintése is fontos – bár nem egyértelmű, mi minősül fogdosásnak, és mi nem.


HIRDETÉS


Vitatott, hogy melyik típusnak van nagyobb sikere a nőknél: a macsóknak vagy a jófiúknak. A közvélekedés a következő: a macsó – igaz, pofátlan meg túl durva – majd’ mindig megszerzi a csajt, míg a jófiú hatalmas csokor virággal áll az esőben. (És vár, vár...) Ez persze nem jelenti azt, hogy a nők kevésbé díjaznák az úriembereket: szakik szerint a probléma


a szexualitás megmutatásában

rejlik. A mácsók nem titkolják testi vonzalmaikat, az úriemberek profiljába azonban ez nem illik bele. Androgün viselkedésre azonban a nők csak hidegen válaszolhatnak – emiatt lehet a mácsóknak nagyobb sikerük.

Kezdjük az elején: minden az ismerkedéssel kezdődik. Ez a tágabb baráti körben a legegyszerűbb – a nők könnyebben oldódnak olyan környezetben, ahol ismerős arcok vannak, mint például a villamoson.

Az utcán/tömegközlekedési eszközökön való leszólítgatásnak – a lány borítékolható idegenkedésén túl – további hátránya, hogy eleve egy olyan merész játszmába kényszeríti a fiút, melyre a lány általában így reagál: „basszus, ez mindig a stoplámpánál szedi össze a nőit?” Természetesen nem zárható ki, hogy


épp ez imponál majd...

Igazán okos dumával minden akadály legyőzhető. Csakhogy a fiúk nagy része lusta, meg gátlásos is, így általában bulikon vadászgatnak: itt talán a legegyszerűbb becsajozni. Itt az „elveszett” lányok a legkönnyebb prédák: mivel látszólag senki nem akar szóba állni velük, igen könnyen lehet lecsapni.

A sok beszédet is könnyen meg lehet spórolni: ehelyett inkább a lányt kell beszéltetni. A „beszélgetni” kifejezés úgyis arról szól sokszor, hogy míg az egyik fél beszél, a másik udvariasan hallgat és saját mondanivalóján gondolkodik.

Nyílt kérdésekkel kell kezdeni (a „Hogy vagy?” típusú kérdések mellőzendők). Például: mit csináltál tegnap? Válasz: moziban voltam. És már sínen is van az ember: meg lehet kérdezni, mit látott, hol, mikor, milyen volt satöbbi. Figyelem: soha nem adatokról kell beszéltetni a hölgyet, hanem érzésekről-élményekről. Pszichológiai kutatások szerint az, akit megérint beszélgetőpartnere,


kellemesebb emlékeket idéz majd fel

a beszélgetésről. Így nagyban hozzájárul a sikerhez a lányok megérintése: ezt persze nem hirtelen, és főleg nem a kiszemelt csajjal kell elkezdeni, mert az simán fogdosásnak minősül. Ehelyett számunkra semleges, barátnak minősülő lányok kihasználásával kell felépíteni a „bújós” imidzset – ha ez már beletartozik a profilunkba, akkor már nyugodtan át lehet karolni/simogatni/puszilni stb. majd’ minden lányt.

Bár végtelen számú variáció létezik, a szakirodalom néhány alap-csoportot tart számon ismerkedési dumákból. Íme az egyszerű, őszinte, pozitív:

– Bocs, csak azt akartam mondani, hogy köszönöm.
– ?
– Volt már olyan... semleges napod? Nem vagy éppen szomorú, de boldog sem vagy. Valamiért nem érzed jól magad, aztán hirtelen szembe jön veled valaki, gyönyörűen és melegen rádmosolyog, amitől úgy feldobódsz, hogy szinte kisüt a nap?

(Ez valószínűleg valamilyen pozitív reakciót fog eredményezni).


Ez a kockázatos, direkt megközelítés:

– Szia, én X vagyok.
– Én Y.
– Okés. Akkor lefekszel velem?

Statisztikák szerint 25 nőből egy igent fog mondani. A számadatok nem szólnak arról, hogy hány pofont sikerült bekaszálni így. A kérdés után következő másodpercnyi kínos csendet persze el lehet ütni egy viccel – ebben az esetben az esélyek újból növekedni fognak.

Más dumák:

– Mit szeretnél reggelire?
– Hm... (elgondolkozik, valószínűleg bővebben válaszol)


– Ki vagy, hogy vagy, mit ábrázolsz?


– Elveszett a mackóm. Aludhatok-e nálad?

– Szia, készíthetnék veled egy interjút?
– Igen, persze. Most?
– Aha. Csak el kellene vonuljunk, mondjuk abba a csendes sarokba...


– Olyan személyiség vagy, akit esetleg én is meg szeretnék ismerni?
– Igen.
– Miért?

Ezekkel a dumákkal olyan helyzetet lehet kreálni, amit nagyon könnyen lehet irányítani – persze a másik személy az arrogancia legkisebb jelére ki fog lépni a játékból. Itt fontos megjegyezni, hogy bemutatkozni teljesen fölösleges: még senki után nem olvadtak el a nők, miután megtudták, hogy hívják. Az egyik legsúlyosabb


hiba a táncra való felkérés:

hacsak nem vagy maga Fred Astaire, felejtsd el a csípő-riszálást. Nem másért, de iszonyúan átlátszó, meg saját magad vered át: nem azért mentél bulizni, hogy táncolj. Vagy igen? A páros ennek ellenére talán még megbocsátható: ha már belementél egy ilyen játékba, merész és figyelmes kell lenni – nem szabad túlfeszíteni a húrt, de ugyanakkor bűn elszalasztani az esetleg adódó lehetőségeket.

Végül a szex: ezt zsena szóba hozni, meg nem is beszélni kell róla. Ha azonban mégis szóba kerül, vigyázni kell arra, hogy végig egyes szám harmadik személyben legyen emlegetve: ki lehet elemezni egy közös ismerős szexuális preferenciáit például. Így rögtön következtetni lehet, hogy mi számít tabunak a kiszemelt lány számára, a szabály mégis az legyen, hogy szexről nem beszélni kell.


  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Mit gondolsz a romániai járványhelyzetről?

Erre nincs egyszerű válaszom. 44
Rohanunk egy újabb karantén felé. 58
A többség nem tartja be a szabályokat, ezért jutottunk ide. 786
Egyszer így is, úgy is túl kell esnünk valahogy rajta. 62
Egyértelmű: több teszt, több eset. 90
Drasztikusan meg fog nőni a napi esetszám, ha nem szigorítanak. 97
A hatóságoknak lokálisan kellene fellépniük a gócpontokban. 441
Nem hiszek a járványban. 176
Nem hiszek a vírusban. 24
Fogalmam sincs. 22

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS