• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 17:06 GMT +2, 2004. október 20.

Carmen Anghel
A TANÁCSADÓ ÉS A DEKOLTÁZS
A románok szerelmi élete XIII


Részt vett a Hustler erotikus magazin lapbemutatóján 2001 májusában az elnök tanácsadója, Eugen Mihăescu. Másnap az újságok sorra közölték fotóját, amint az egyik lány dekoltázsán matat.


HIRDETÉS


Elnöki tanácsadó a dekoltázsban

Pikáns politikai botrányokkal még lehet találkozni a romániai közéletben, de ezek nagy része eltörpül a már említett Constantinescu-afférok mellett. Az egyik ilyen történet a Hustler magazin lapbemutatójához kötődik.

2001 májusában az elnök tanácsadója, Eugen Mihăescu szintén részt vett az eseményen, és másnap az újságok tele voltak a tanácsadó képével, amint az egyik lány dekoltázsában matat.

Iliescu nyomban védence segítségére sietett, és Mihăescut a leghíresebb élő román grafikusnak nevezte. "A grafikusok között hírneve Madonna és Michael Jackson popszakmában elért hírnevével vetekszik" – magyarázta az államelnök.

Ennek ellenére Iliescu menesztette a Cotroceni-palotából és kinevezte Románia UNESCO-nagykövetének. Néhány nappal később azonban Mihăescu kilépett a PSD-ből és beiratkozott a Nagy-románia Pártba, ezzel nagyköveti tisztségét is elvesztette.


Álújságíróból pornósztár

A román politikai élet újabb forró epizódja, amikor egy fiatal nő újságírót akart játszani, de egészen más kerekedett ki belőle. Laura Andresan szexuális zaklatással vádolta meg az egyik PD képviselőt, Liviu Negoitat.

Annak ürügyén, hogy interjút készít vele, Andresan felment a képviselő lakására, és felvett egy beszélgetést, amelyben a képviselő durva, külvárosi stílusban felkéri a hölgyet, létesítsen vele szexuális kapcsolatot.

A hangkazettát az azóta betiltott Oglinda tévé is bejátszotta, de nagyon gyenge bizonyítéknak bizonyult. Mivel senkit sem sikerült meggyőznie, hogy zaklatás áldozata, Andresan komolyabb fegyverhez nyúlt, és a botrányba fontos személyiségeket, többek közt Ioan Rus belügyminisztert is belekeverte.

Agglegény létére Negoitát megrovások helyett megdicsérték a honatya-kollégák, hiszen mindenki tudta róla, hogy bomlanak utána a nők. Laura közben a pornószakmára nyergelt át, és külön műsorral jelentkezett azon a tévéadón, amely híressé tette.


Diplomata-szerelem

Szintén egy újságírónő volt a főszereplője egy diplomáciai szexbotránynak. Floriana Jucan 1995-ben viszonyba kezdett Svájc bukaresti nagykövetével, Jean-Pierre Vettovagliával. Egy év múlva a szerelemnek meg is lett a gyümölcse, az újságíró könyvet írt a kapcsolatról, A nagykövet címen.

Ennek eredményeképp a diplomatát menesztették tisztségéből, Florianáról pedig azt mesélték, tulajdonképpen a SRI ügynöke, és a titkosszolgálat vezetője, Virgil Măgureanu adta neki a pikáns megbízatást. Vettovaglia végül Párizsban folytatta hazája képviseletét, s ezután kettejük szerelme ismét fellángolt. Az Academia Catavencu szatirikus hetilap idén tavasszal közölt egy fotót a pár római találkozásáról.


forrás: Jurnalul National
fordította: Gozner Gertrud


  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Készülsz szavazni a szeptember 27-i helyhatósági választásokon?

Sok múlik rajta, úgyhogy mindenképp szavazok 201
Eddig egy szavazást sem hagytam még ki 63
A megfelelő óvintézkedések betartásával ott leszek 25
Jobban örülnék egy elektronikus vagy levélszavazásnak 66
Még nem döntöttem el 23
Nem tudok elmenni szavazni 78

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS