• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 11:43 GMT +2, 2004. október 11.

Carmen Anghel
AZ ELNÖK SZERETŐI
A románok szerelmi élete XII


Romániai politikusok szexbotrányairól keveset hallani, de ha néhanap mégis napvilágra kerültek, óriási visszhangra találtak. A legismertebb történet főszereplői egy 26 éves színésznő, Rona Hartner és az exelnök, geológus Emil Constantinescu.


HIRDETÉS

A botrány 1999 januárjában robbant, amikor a Nagy-Románia Párt vezetője, Corneliu Vadim Tudor bejelentette, birtokában van Rona Hartner intim naplója. A nagy-romániás pártvezér szerint ez a füzetecske a legapróbb részletességgel írja le a szerelmi légyottokat, amelyek a napló szerzője és az állam legbefolyásosabb embere között zajlottak.

Vadim egy tévéműsorban részleteket is felolvasott a színésznő állítólagos naplójából, amelyek Constantinescura, a szenvedélyes szeretőre vonatkoztak. "Valósággal elbűvölik a 25-35 év közötti nők, főleg a vadabb fajta, az úgynevezett vampok, nagyon intelligens férfi, ugyanakkor kész a zsarolásra és a megtorlásra. Szereti az elegáns, nyugodt és tiszta környezetet, ahol diszkréten elfogyaszthat egy pohár whiskyt, vagy egy üveg vörösbort. Szereti a gyümölcsöket. Az izgalom már a vetkőzésnél a tetőfokára hág, mivel mestere az előjátéknak.


Az elnök imádja a gyümölcsöket,

a narancsot és az érett barackot, a levet végigcsorgatja a szeretője testén, és csókolva gyűjti össze róla. Szeret gyümölcsöt enni az ágyban, valóságos izgalommal tölti el, a gyümölcs leve nyomban a szerelem gyönyörét jutatja eszébe.

Emil Constantinescunak voltak titkos gyengéi, például imádta a lábamat simogatni. Órák hosszat ültünk együtt az ágyban, ő törökülésben, én vele szemben. Ha együtt voltunk a kocsijában és ő vezetett, a jobb keze a sebváltóról mindig a lábam közé tévedt. Bármikor balesetet okozhatunk volna. Egy másik gyengéje, hogy imádta harapdálni a hátamat és a fenekemet."


Rona tagadta,

hogy viszonya lett volna az elnökkel, és hogy ő írta volna a naplót. A színésznő bevallotta, életében csak háromszor találkozott Constantinescuval, amikor az elnökjelölt választási kampánystábjában dolgozott, és akkor sem négyszemközt. "Csak a szemünkkel szeretkeztünk" – tette hozzá Hartner.

Constantinescu szintén megtagadta, hogy válaszoljon a PRM-elnök vádjaira. A botránnyal Rona Hartner csak nyert, visszatért Párizsba, ahol folytatta színésznői és énekesnői karrierjét, és számos neves amerikai és európai rendezővel dolgozott együtt. Aztán hozzáment francia vőlegényéhez, Nicohoz.

Emil Constantinescunak ezután még két szexbotránnyal kellett szembenéznie. Egy hónappal a Hartner ügy után Vadim újabb támadást indított az elnök ellen. A politikus most egy videokazettát jutatott el a sajtónak, amelyen egy bizonyos Luminita Tudor bevallja, többször is szexuális kapcsolatot létesítet Emil Constantinescuval.

A hölgy viszont meglehetősen összefüggéstelenül adta elő a történetet, és azt állította, a titkosszolgálat csipet ültetett a lábába, hogy minden mozgását figyelni tudják. Luminita Neamt ugyanakkor elismerte, hogy Rona naplóját ő írta egy színésznő, Lucia Gal Puiac segítségével.

Két évvel az elnöki mandátum lejárta után, 2002-ben, amikor Constantinescu keményen támadta a PSD-t,


ismét feltűnt egy szerető.

Daniela Rosca, Constantinescu egykori személyi orvosa nyílt levélben bevallotta, ő is Emil szeretője volt. Rosca leírása szerint az exelnök nagyon lovagias, egy egész éven keresztül udvarolt neki, virágokat küldött, verseket írt hozzá, és a hivatalos programok után szenvedélyes találkákat bonyolítottak le a Cotroceni Palotában. Constantinescu ezúttal is megtagadta az eset kommentálását.

fordította: Gozner Gertrud


  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Készülsz szavazni a szeptember 27-i helyhatósági választásokon?

Sok múlik rajta, úgyhogy mindenképp szavazok 201
Eddig egy szavazást sem hagytam még ki 63
A megfelelő óvintézkedések betartásával ott leszek 25
Jobban örülnék egy elektronikus vagy levélszavazásnak 66
Még nem döntöttem el 23
Nem tudok elmenni szavazni 78

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS