• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 17:04 GMT +2, 2004. április 14.

Kerekes Tamás
ONLINE SZEXBOLTTESZT
"Vaginaízű fagyi? Érkezik a jövő héten!"


A magyarországi és romániai netes szexboltok kínálatát összevetve kiderül, felfújható guminőt Romániában olcsóbb beszerezni. Ugyanitt drágábbak a vibrátorok, és SMS-re bekapcsoló szerelem-telefont sem kapni.


HIRDETÉS







Összeállításunk címe egy magyarországi szexshop az áprilisi kínálatot reklámozó kirakatáról származik. Tavasz idején mi kerül a fogyasztói kosárba? Ha maradt még hely a cekkerben a krumpli és az abált szalonna mellett, gondolhatunk szeretteinkre is.


A túl komoly merevedés már orvosi eset

Legyen az első lépés önmagunk karbantartása! Például impotencia ellen a magyar gyógyszerészi gyakorlatban egy sárga tabletta és egy injekció van forgalomban, ez utóbbi használati utasításán komoly figyelmeztetés olvasható: huszonnégy órán túl tartó erekció esetén azonnal forduljunk kezelőorvosunkhoz.



A tabletták ára darabonként két-három ezer forint (14,35 USD, a zárójelbe tett árak cikkünkben a viszonyítási alapként használt dollárértéket jelölik). Pécsett implantációt is végeznek a javíthatatlan impotencia kiküszöbölésére: ára kb. 1 millió forint (4785) és a magyar egészségbiztosítási pénztár nem fizeti. Az injekció darabja is 2500 forint (12), az elsőt a kuncogó asszisztens adja be.


Romániában a természetgyógyászat dívik

A román nyelvű, potenciafokozással foglalkozó honlapokat, webbolt-szájtokat áttekintve kiderül, hogy az itteni fogyasztók, úgy látszik, műtét helyett inkább a gyógynövényes kezelésekben, illetve a pszichológiai ráhatásban bíznak. Sebészi beavatkozást egyik szakhonlap sem kínál, ellenben a Teljeskörű kézikönyv a potencia fokozásához című, papíralapú segédeszközökből bőséges a kínálat. A kötetek ára 280-320 ezer lej (8,5) körül mozog, több hasonló tematikájú kötet rendelése esetén 15-20%-os a kedvezmény.


Aki Viagrát rendel, ingyen írják a receptet

Viagrát is lehet a .ro domain alatt működő webboltban kapni. A szulfonil-fenil-pirimidin citrát hatóanyagú pirulát 50-100 milligrammos kiszerelésben forgalmazzák, ára 210-420 ezer lej (6-12). A weben rendelő szexuálpszichológus, illetve urológus orvos állítása szerint a receptet ingyen adja, de 90 ezer lejt (2,6) kér azért a vizsgálatért, amelynek révén megállapítja, mekkora adagra van szüksége a páciensnek.

Magyarországon a 40 ezer főnél nagyobb lakosságú városokban általában már működik legalább egy szexbolt; Romániában ez inkább a nagyobb, százezres nagyságrendű városokra jellemző. A szégyenlősebb érdeklődő, vagy vásárló a netes szexshopokban nézhet körül – mustránk szerint a kínálat közel ugyanaz.


Egy egész évi óvszerkészlet egy csomagban

A .hu domain alatt működő szexboltok kiemelkedő darabja a takaró alatti sötétségben is könnyen megtalálható villogó óvszer, de van diszkréten fluoreszkáló is. Az ízek közt vezet az eper, és fellelhetők illatosított darabok is. Van olyan példány, ami zenél, eljátssza az Ördögtrillát (de Mendelssohn felfogása avítt, és a világzenei kínálat bővítésre szorul).

A bolti honlapok szerkesztői nem fukarkodnak a jelzőkben, ami a termékleírásokat illeti. A szerkesztőség kedvencei közé tartozik a következő leírás: "Az Inspiráló nevű óvszer prémium kategóriájú, kagyló mintázatú termék, mely felfokozott élményt jelent mindkét fél számára". Ebből egy darab 790 forintba kerül (3,77).

A romániai on-line szexboltok inkább a mennyiségre alapoznak: a legtöbb óvszer húszas vagy akár százdarabos csomagolásban is árusítják. A Multi Orgasmus Kondom fantázianevű termékből például egyszerre lehet 144 darabot venni (hogy miért pont ennyit, az rejtély), az egységcsomag ára 2 millió 160 ezer lej (63,5). A kedvezmény jelentős, mert ha ebből az óvszerből csak egy darabot veszünk, az ár 85 ezer lej (2,5).


Romániában drágábbak a vibrátorok

Ami a különféle vibrátorokat illeti, az extrák közé sorolhatjuk a Total recall fantázianévre hallgató instrumentumot. Tökéletes hasonmást ígér a teljes merevedés állapotában. A kiöntött remekmű bőrbarát és mindig bevetésre kész. (Igaza volt Platónnak, aki azért ítélte el a művészetet, mert megkettőzi a valóságot?). A szerkentyű ára 4430 forint (21).

Mindkét országban a szállítási határidő háromtól öt hétig terjed, külön érdekesség, hogy az egyik romániai online szexshop külön kiemeli, a megrendelt készüléket diszkrét csomagolásban küldi (erre azért is van szükség, mert a romániai bankkártya-használat alulfejlettsége miatt a boltok rendszerint postai utánvéttel szállítanak).


A csúcsdarabok ára eléri a minimálbért

Magyarországon a "távirányítós zselés vibrátor" 9390, a szuperlágy vagina-anál izgató 14990 forintba kerül, a felfújható változat 5990, a fel-le mozgó variáció 16 990 forintot kóstál (az árak tehát 28-81 dollár között mozognak).

A szuperlágy bevonatú készülék Delfin nevű változata Magyarországon 6790 forint, ugyanez egy romániai webboltból rendelve szinte a duplájába, azaz egymillió 990 ezer lejbe kerül (32, illetve 58 dollár).

Romániai forgalmazásban a legolcsóbb készülék 930 ezer lejbe kerül (27), a vízálló, többsebességes, távirányítós változatért 2 millió 250 ezer lejt kérnek (67). Az ún. japán vibrátorok drágábbak: áruk 1 millió 920 ezer lejtől 4 millió 250 ezerig terjed (56-125 dollár)


Olcsóbbak a romániai guminők

Ami a magyarországi szexboltban különlegesség, a spriccelős változat (ára 3790 forint), illetve a "Mannhammer amerikai pénisz", ami 21 890 forint, azaz 104 dollár, valamint a "mikrodelfin csiklóizgató, pánttal a csuklóhoz erősíthető, vízálló vibrátor" 4590 forintért (21). A romániai szexshopokban a 9-15 darabos kiegészítő készlettel árult vibrátorok ára egymillió 960 ezer lejtől 2 millió 420 ezerig terjed (58-65).

A magyarországi shopok extrája a felfújható pumpás szerelembaba, realisztikus, kivehető, külön is használható vaginával, ára 65 990 forint (315). Ennél jóval olcsóbban a romániai forgalmazású változatok. A többek között Kira, illetve Veronique fantázianevekre keresztelt babák ára mintegy másfélmillió lej – a webshop száraz humorral "karbantartó készletet" is árusít mellé.



A 47 dolláros Kirához képest (ára Magyarországon 71 dollár!) a műanyagból és latexből készített nemiszervek ára egymillió 320 ezerről akár 5 millió 200 ezer lejre (38-152 dollár) is felmehet. Magyar webboltban Te sem vagy más! jeligére fiúbabát is lehet rendelni 17590 forintért, azaz 84 dollárért.


A sokoldalú latex

A latexből készült extrák közül a folyékony, fekete színű, testre kenhető, pár perc alatt megszilárduló gélt tartottuk szóra érdemesnek (9290 forintért), de lehet nyitott latexbugyit is vásárolni 15 ezerért, erényövet és miniruhát 22-22 ezerért. Szintén latexből gyártják azt az ostort, amelyért valószínűleg azért kérnek 16 790 forintot, azaz 80 dollárt, mert a nyele péniszt formáz.


Amit a high-tech nyújtani tud

A Magyarországon beszerezhető elektro-erotika csúcsmodellje a Vibrafon, kapható XXL méretben is, a forgalmazó állítása szerint bétaverzióját meleg férfi is tesztelte. A távkéjelgőben az érzékelő panelre kapott jel beindítja a 8 löket/szekundum amplitúdójú vibrátort, mely elasztikus anyagával nem akadályozza viselőjét munkában, szórakozásban – állítják a forgalmazók.

Kapható domborított, szegecselt, rovátkolt kivitelben is. A készülék SMS-re is bekapcsol. Ha a fejlesztők továbblépnek, extra kívánság lehet a random távkéjelegtetés is, mely buszon, villamoson, tanítás közben érheti el a kíváncsi ügyfelet. Sokat utazó üzletemberek, hajóskapitányok, biztosítási ügynökök, hírlapírók partnerük számára kérhetnek hívásokat. De mi van akkor, ha foglalt a vonal?


Összeállításunkat Guillaume Barbier grafikáival illusztráltuk


  • Megosztás:




HIRDETÉS






SZAVAZÓGÉP

Készülsz szavazni a szeptember 27-i helyhatósági választásokon?

Sok múlik rajta, úgyhogy mindenképp szavazok 201
Eddig egy szavazást sem hagytam még ki 63
A megfelelő óvintézkedések betartásával ott leszek 25
Jobban örülnék egy elektronikus vagy levélszavazásnak 66
Még nem döntöttem el 23
Nem tudok elmenni szavazni 78

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK






24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS