kérdezett: Lazlow von Donau
VIRTUÁLIS ÉLVEZETEK
Nem cyberprostik, csak élénk a fantáziájuk


Lujza álnéven vállalta az interjút az a lány, aki egy ideig szex-chatelésből élt: " kicsit tényleg hazugság volt, de hát azt ver át az ember, aki megengedi." [16+]


HIRDETÉSA szex-chat volt az első munkád? Miből is állt ez pontosan, mi volt a feladatod?

Igen, ez volt az első komolyabb munkám. Ha jól emlékszem első évesen kezdtem el az egyetemen. Ez napi 4 órát jelentett, felváltva dolgoztunk barátnőmmel 2-2 órát. Nem csináltuk hosszú ideig, talán csak egy félévet, de mikor elmentünk, akkor a főnök vissza akart tartani minket, mert olyan jó munkaerők voltunk.


Tulajdonképpen mit csináltatok a munkaidőben?

Sms-eket kellett írni a klienseknek, a cél pedig az volt, hogy minél jobban felkeltsd az érdeklődését, az mindegy volt, hogyan. És voltak bizonyos szabályok arra vonatkozólag, hogyan kell kinézzen egy sms: mindenképp kellett legyen benne egy kérdés a végén - kellett lennie egy csalinak, hogy legyen mire visszaírjanak.


A kliensek hogy találtak rátok? Mennyibe került egy sms? Mennyit küldtetek egy nap, és mennyit kerestetek?

Azt már nem tudom pontosan, mennyit fizettek, de drága volt nekik, emelt díjas.
A mi cégünk pedig szerződésben volt valamilyen telefonszolgáltatóval, így mi számítógépről dolgoztunk, de az sms-eket a kliensek a telefonjukra kapták.

Nagyon sok vicces dolog volt ezen belül. Biztos láttál te is sok ilyen hirdetést magazinok hátoldalán: "Juci vagyok, háziasszony, keresek valakit, aki elszórakoztat, amíg a férjem dolgozik", és volt egy kis képecske is mellettük. Ezek mellett persze voltak teljesen erotikus töltetű reklámok is, és mindig ott volt egy telefonszám is, amire sms-t kellett írjon a kliens.

A legdurvább az volt, hogy az apróbetűs részben minden hirdetés alatt ott volt, hogy bővebb információkért látogasson el a szolgáltatás weboldalára. Ott le volt írva a teljes játék: igazából operátorok válaszolnak a sms-ekre, és ezek csak fiktív hirdetések, de senki sem nézte meg ezt az oldalt, mert annyira el akarták hinni, hogy valós minden. Többször volt már per is, de teljesen le voltunk fedve ügyvédekkel. Minden jogszerűen zajlott, pont ezek miatt az apróbetűs részek miatt.

Napi 4 óra munkával meg lehetett keresni a minimálbért, de ha szerencséd volt, a kétszeresét is megkaphattad. Persze többet fizettek, ha éjszaka, hétvégén meg ünnepnapokon dolgoztál. Az egész olyan, mint egy call center, mindig kellett legyen ott valaki. Jellemzően licisek és egyetemisták dolgoztak a cégnél.Hogy nézett ki a felület, amin dolgoznotok kellett?

Nekünk olyan volt, mint egy chat, de a kliensek sms-ben kapták meg az üzeneteket. A profilok folyamatosan pörögtek: előjött egy ablak, ott volt az adott személy üzenetarchívuma. Abban vissza lehetett keresni, hogy miket mondtak eddig: bal oldalt le volt írva, hogy néz ki és egyéb infók, amiket már megosztottunk egymással. Például: a legutóbbi randira azért nem mentem el, mert eltört a lábam, és nehogy még egyszer ezt a kifogást hozd fel.


Kik voltak a munkatársaid?

Nem úgy kell tekinteni ezekre az emberekre, mint valami cyberprostikra, pláne nem kell azt gondolni, hogy az ember élvezi azt, amiket ír, és nem is képzeli bele magát a szituációkba.

Attól függetlenül bizonyos szinten bele kell képzeld magad a helyzetbe, nagyon fontos, hogy hamar átérezd, mit akar a másik. Tényleg voltak olyanok, hogy le kellett írni, mit tennél vele, ha most ott lennél, vagy téged mi izgatna fel. Leírod szépen, hogy végignyalod a testemet, bekapod a mellbimbóm, vagy hogy a hatalmas farkadat lenyomom a torkomon, ilyesmik.


Ez Romániában vagy Magyarországon volt?

Az egész projekt magyarországi volt, a fizunkat is forintban kaptuk, de áthozták ide Romániába a "call centert", mert nálunk olcsóbban elvégezték a munkát az emberek. Aztán már voltak romániai projektek is, de én abban nem vettem részt.


Nem sajnáltad azokat az embereket, akiket tulajdonképpen átvertél?

Amilyen hülyék voltak sokszor, nem sajnáltam őket, de azért egyeseket igen.


Miért voltak hülyék?

Nagyon hiszékenyek és naivak voltak, bármit elhittek, annyira szerették azt a soha nem látott valakit. Sms-ben megkérték a kezét egy olyan embernek, akit még soha nem láttak.


Nem gondoltad, hogy bár naivak voltak, de a kétségbeesés beszélt belőlük?

Azokat sajnáltam nagyon, akik szegények voltak, és az utolsó pénzüket is a rohadt sms-ekre baszták el, meg akik pénzt loptak, hogy sms-t írhassanak.

A másik dolog: gyerekekkel nem volt szabad chateljünk, vagyis 16 volt a korhatár. Ha rájöttünk, hogy valaki kiskorú, akkor meg kellett vele szakítani a beszélgetést. 16 és 18 között pettingről lehetett írogatni, annál feljebb pedig jöhetett a szex. De például, ha valaki leírta, hogy 14 éves, akkor sem kellett egyből lepattintani, hanem tenni egy-két próbát, hogy biztos nem úgy értetted, hogy már 16 vagy 18 vagy?

Vagy: "ha ilyen éretten írsz, biztos vagy már 18, ugye?" Voltak ilyen trükkök, a lényeg az volt, hogy írja le, hogy már nem kiskorú, mert akkor nem támadható a cég.Sosem fordult meg a fejedben, hogy igazából elmenj egy randira?

Nem, ez tilos volt, teljes mértékben.

De megfordult a fejedben, hogy esetleg találkoznál valakivel?

Nem. Nem ismerhetted meg őket annyira, hogy akarjál velük találkozni, mert egy-egy klienssel csak néhány sms-t válthattál maximum, mert sokan voltunk, és találomra osztották el őket: nem volt olyan, hogy egy operátoros és egy kliens csak egymással beszélgessen.


Milyen fogásokat alkalmaztál, hogy megfogd a klienseket? Inspirálódtál a saját életedből?

Kreatívnak kellett lenni, az volt a legjobb, ha minél jobban elengedted a fantáziád. A kliensek be voltak kategorizálva, lehetett látni, hogy ki milyen hirdetésre válaszolt, és be lehetett jelölni, hogy milyen jellegű vágyai vannak. Adta magát a helyzet, hogy milyen jellegű üzeneteket írj.

Voltak, akik hardcore-ra mentek: őket az izgatta, ha leírtam például, hogy miként pisilném le őket, vagy hogy mit tennék vele, ha kikötözném. A lényeg az volt, hogy jó részletesen le kellett írni, mire is gondolsz, de vigyázni kellett arra is, hogy a végén maradjon egy kis csali, amire majd tud ő is válaszolni.

Az sms-ek 80%-a töményen szexcentrikus volt, ott élték ki a vágyaikat a perverz emberek. Inspirálódtam-e? Néha nehéz volt, mert én azért visszafogottabb vagyok, nehéz volt elképzelni, mi is izgatná fel a klienst.De mivel anonim módon ment, nem engedted el magad?

Dehogynem, a legvadabb dolgokat lehetett írni, és kellett is. Csak nehéz volt néha beleképzelni magad: azt például könnyű volt leírni, hogy szopnád le, de különböző trükköket kitalálni azért már fárasztó volt.


Kiélted-e a fantáziáidat?

Végülis igen.


A munka után jobban ment neked a fiúk elcsábítása a való életben?

Nem osztott, nem szorzott sokat a való életben, hiszen lehetett tudni, hogy ezek perverz emberek, és kb. azt is tudtam, mire vágynak. Valahogy mindig úgy tekintettem rájuk, mint nem teljesen normális emberekre.

Egyébként nem úgy kell elképzelni, hogy ezek a szexchatelők nagyon perverz emberek, és ezt élvezetből csinálják. Ez is csak egy munka, semmi több. Inkább kicsit undorító, hogy ha belegondolsz, hogy most a telefonnal a kezében ül a csávó, és rázza a farkát. De lehetett más chat-operátorokkal ismerkedni, skype-on tartottuk a kapcsolatot.

Például ott volt egy csoport, mert ha voltak problémás sms-ek, akkor át lehetett őket passzolni, aztán nekem akkor volt barátom is.

Ezért is furcsa volt az egész, kicsit tényleg hazugság volt, meg átverés, de hát azt ver át az ember, aki megengedi. A gondot inkább az öngyilkossággal fenyegetőző kliensek jelentették, őket jelenteni is kellett, ha már nagyon gyanús volt.Mi volt a munkamódszered?

Általában megéreztem, mire vágyik a másik, és akkor akár sok-sok sms-en keresztül is eltarthatott egy szex-party. Egyébként inkább nevettünk a tesómmal az emberek idióta vágyain.

Voltak olyanok, akik azt kívánták, hogy leszarják vagy lepisiljék őket, és talán volt egy olyan is, hogy azt kívánta, hogy egy üveget dugjon a partnere seggébe.

Meg volt egy csomó szado-mazó is, akiket verni vagy megalázni kellett: én voltam az istennő meg az úrnő, őt pedig szét kellett törni mind lelkileg, mind fizikailag.


Melyek voltak a legextrémebb szituációk, amelyeket átéltél?

Extrém szitu rengeteg volt, ott vannak a már említett szado-mazók. De pl. a halálos dolgok tilosak voltak: ha valaki arra vágyott, hogy megfojtson, azzal meg is kellett szakítani a kapcsolatot.

Legszomorúbb szitu: egy csávó már pénzt lopott, hogy írjon. Mondta, hogy már semmi pénze, de annyira szeret, hogy muszáj írjon. Az is volt, hogy megkönnyeztem én is egy esetet: talán valami olyasmi volt, hogy sikerült a feleségétől elvenni a pénzt, hogy feltöltse a kártyáját, hogy írjon. Volt gyermeke is, és már szinte egész vagyonokat telefonált el.

Volt olyan is, hogy valaki öngyilkossággal fenyegetőzött, aztán nem írt többet. Nem tudom, mi történhetett, a profiljánál nagy kérdőjelek voltak, mások sem tudták.

Egyébként ezek onnan derülnek ki, hogy ha például nem érkezik éppen be sms, amire válaszolni kell, akkor randomra kiosztanak olyan klienseket, akik nem válaszoltak egy korábbi sms-re. Akkor újra kell írni, fel kell kelteni az érdeklődését. Ha harmadjára sem válaszolt, akkor nem osztották ki többet.


  • Megosztás:
HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

7. kobold
2010 december 14 22:02 Replikázok

A címmel ellentétben márpedig ezt szerintem igenis prostitúciónak hívják, bármivel is álltatják magukat azok, akik ezzel keresik/keresték a kenyerűket. Méghozzá nagyon álszent és gyáva módja ez a kurválkodásnak, még csak vására sem kell vinni a bőrödet, és azzal áltathatod magad közben, hogy te "tiszta" maradtál. Nos, nem.

6. zod
2010 december 14 19:18 Replikázok

S akkor én most csak a call centeressel smseztem? Há vazzeg én pedig nagyon elhittem, hogy lakkcsizmában süti otthon a rántottát. Egy világ omlott össze most bennem :P

5. vadimtudor
2010 december 14 17:43 Replikázok

en fel evig dolgoztam ugyanezeknek ha ha ha :) vicces volt! de en azert szalltam ki mert lelkileg nem birtam mar hogy tonkreteszek embereket!!! szornyu volt! ...nah de hal isten nagyvarad tele van lelkiismeret nelkuli fiatalokkal akik vegezzek helyettem is!

4. Zoli
2010 december 14 14:12 Replikázok

Még mindig tisztességesebb ez a munka, mint venni a telefonkönyvet és minden egyes számot felhívni, rátukmálva az épp aktuáls szenzációs "egészségmegőrző előadást", "csodafazakat", "óriási befektetést" vagy megkérdezni, hogy miért is nem járt az X hipermarketben már egy éve...

3. zetetikhos
2010 december 14 11:57 Replikázok

Márpedig az sem sokkal normálisabb ezeknél a perverzeknél, aki egy ilyen munkát elvállal. Már bocs.

2. Roli
2010 december 14 16:22 Replikázok

@zetetikhos: Kiváncsi lennék, hogy te mit tartassz pervezségnek ebben a munkában. Nem az adott "cyberprosti" hozza létre a külömbözö dugós, kúrós szituációkat, hanem a kliens vezet egy olyan irányba. Az emberek szociális vagy akár szexuális igényei teljesen eltérnek és olykor lehet abszolút szélsőséges esetekkel találkozni. Azok mernek ilyen bátran masokat perverznek nevezni akik X év alatt még mindig csak a misszionárius poznál tartanak, szóval éljen a nyitottság.

1. Brehehe
2010 december 14 15:59 Replikázok

@zetetikhos: Óóó, meséld már el, mi a normális.
SZAVAZÓGÉP

Készülsz szavazni a szeptember 27-i helyhatósági választásokon?

Sok múlik rajta, úgyhogy mindenképp szavazok 202
Eddig egy szavazást sem hagytam még ki 63
A megfelelő óvintézkedések betartásával ott leszek 25
Jobban örülnék egy elektronikus vagy levélszavazásnak 66
Még nem döntöttem el 23
Nem tudok elmenni szavazni 78

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS