• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 14:31 GMT +2, 2020. február 18.

Kolozsvár: a családon belüli erőszak visszaszorítására tanulnak módszereket az önkormányzat szakemberei


HIRDETÉSPartnerként vesz részt a Szociális és Egészségügyi Igazgatóság (DASM) abban a nemzetközi projektben, amely keretében az intézmény munkatársai új módszereket tanulhatnak a családon belüli erőszak visszaszorítására.

A The Other Side of the Story: Perpetrators in Change (OSSPC) címet viselő projekt a családon belüli erőszak folytatódását előzné meg az agresszorok viselkedésmintáinak megváltoztatása révén.

A projekt során a családon belüli erőszakos esetekkel foglalkozó szakemberek tanulhatnak megfelelő módszereket a sikeres beavatkozáshoz: a cél megértetni az agresszorokkal erőszakos tetteik következményeit saját magukra, családtagjaikra és közösségükre nézve, illetve meggyőzni őket arról, hogy erőszakmentes kapcsolatot ápoljanak családtagjaikkal, környezetükkel. A projektben való részvétellel Kolozsváron is meghonosodhat a családon belüli erőszakkal szembeni rendszerszintű megközelítés és hatékony kezelésmód.

Az Egyenlőség, jogok és polgárság című uniós program keretében kiírt pályázat alapján megszervezett képzés partnerszervezetei a nagy-britanniai Bournemouth University, az olaszországi C.A.M. Centro di Ascolto Uomini Maltrattanti Onlus, a görögországi Syndesmos Melon Gynaikeion Somateion Irakleioy kai Nomoy Irakleioy illetve az European Knowledge Spot. A projekt koordinátora a ciprusi Association for the Prevention and Handling of Violence in the Family. A projekt kifutási ideje 24 hónap, a DASM 15700 eurós önrésszel járul hozzá a több mint félmillió eurós költségvetésű projekthez.

A családon belüli erőszakos esetekre vonatkozó statisztikák szerint 2014-hez képest 2019-ben 60%-os növekedés figyelhető meg. A Családon belüli erőszak áldozatainak tanácsadóközpontja 54 esetet vett nyilvántartásba, ebből 19-et sikerült megoldani.

2019-ben Kolozs megyében 251 ideiglenes távoltartási parancsot adtak ki, ebből a bíróságok 140-et megerősítettek. Kolozsváron 130 előzetes parancsot bocsátottak ki a rendőrök, a bíróság 74-et erősített meg, és emellett saját hatáskörben további 35 távoltartási parancsot bocsátott ki. (közlemény)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Meg tudod oldani az otthoni munkát?

Igen, már átálltam pár napja home office-ra. 874
Hétfőtől mindenképp bevezetem. 48
Olyan a munkám, hogy nem lehetséges megoldani. 1018
Nem látom feltétlen szükségesnek, betartom az óvintézkedéseket. 52
Kényszervakáción vagyok én is. 344
Sajnos a munkahelyem is veszélybe kerülhet, ha elhúzódik a járvány. 272

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS