• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 10:37 GMT +2, 2020. február 18.

Magányos hősök és szervezett csoportok is mentik a koronavírus miatt hátrahagyott háziállatokat


HIRDETÉSA koronavírus gócpontjának számító Vuhan városában egyedül menti a gazdájuk által magukra hagyott háziállatokat egy kínai fiatal. A járvány kirobbanásakor rengetegen hagyták el a várost még azelőtt, hogy azt karantén alá vonták volna, ennek következtében pedig háziállatok ezrei maradtak teljesen magukra, akiket Ye Jialin vett most a szárnyai alá.

A fiatal aktivista bemegy a hátrahagyott házakba, rendet tesz az állatok körül, valamint vizet és élelmet rak ki nekik.A férfi a Guardiannak arról számolt be, hogy amikor a várost karantén alá helyetek olyan volt, mintha beütött volna az apokalipszis, senkit nem lehetett látni az utcákon. A aktivista szerint eddig legalább 30 háziállat pusztult volna el, hogyha ő nem siet a segítségükre.

A városban egyébként létezik egy alapítvány, amelynek közel 100 önkéntese eddig 2500 háziállatot mentett meg. Az alapítvány szerint azonban a városban 20 és 30 ezer közé tehető a hátrahagyott háziállatok száma.

A háziállatok megmentése főleg azokban a lakásokban körülményes, sőt lehetetlen, amelyet a tulajdonosai digitálisan lezártak, viszont vannak olyan gazdik is, akik elárulták, hogy honnan szerezhetnek be egy kulcsmásolatot az önkéntesek, hogy bejussanak a lakásba és ellássák a hátrahagyott háziállatokat. Bizonyos esetekben pedig maguk a tulajdonosok adtak engedélyt, hogy az önkéntesek betörjenek hozzájuk annak érdekében, hogy az otthon hagyott házi kedvencet megmentsék a biztos haláltól. (Guardian/hírszerk.)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Meg tudod oldani az otthoni munkát?

Igen, már átálltam pár napja home office-ra. 874
Hétfőtől mindenképp bevezetem. 48
Olyan a munkám, hogy nem lehetséges megoldani. 1019
Nem látom feltétlen szükségesnek, betartom az óvintézkedéseket. 52
Kényszervakáción vagyok én is. 344
Sajnos a munkahelyem is veszélybe kerülhet, ha elhúzódik a járvány. 272

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS