• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 20:01 GMT +2, 2020. január 20.

Az elkövetkező napokban felmelegszik az idő


HIRDETÉSFelmelegszik az idő az ország nagy részén az elkövetkező napokban, a Körösök vidékén akár 11 Celsius-fokos nappali csúcsok is lehetnek, a jövő héttől kezdődően azonban jelentősen csökkenek a hőmérsékletek, csapadék inkább január 25-étől kezdődően valószínű, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn közzétett, a január 20-a és február 3-a közötti időszakra érvényes előrejelzéséből.

Erdélyben az első napokban az időszaknak megfelelően, fagypont közelében alakulnak a nappali hőmérsékletek. Január 22-25-én fokozatosan felmelegedik az idő, a nappali csúcshőmérsékletek átlag 6 és 10 fok között alakulnak, ezt követően január 30-áig nem lesznek jelentősebb hőmérséklet ingadozások. A jelzett időszak vége felé lehűlés várható, február 2-án 3 Celsius-fok körül lesz a nappali átlag. Az éjszakai hőmérsékletek végig fagypont alatt lesznek, átlagban mínusz 9 és mínusz 3 fok körül alakulnak. Kivételt képez január 25-e, amikor hajnalban a hőmérők higanyszála mínusz 10 alá süllyedhet. Kis mennyiségű csapadékra január 22-e körül, illetve 25-e után lehet számítani.

A Bánságban és a Körösök vidékén szintén az időszaknak megfelelően, 2-4 Celsius-fok körül alakul a nappali átlaghőmérséklet. Január 22-e és 29-e között felmelegszik az idő, a csúcs-hőmérsékletek 8-11 fok körül lesznek. A jelzett időszak vége felé azonban ismét lehűlés várható, a hőmérséklet 4-6 fok körül alakul. Az első héten és a második hét végén nagyjából fagypont alatti, mínusz 7 és mínusz 1 fok közötti éjszakai hőmérsékletek lesznek, az időszak többi napján pedig enyhén 0 fok fölött lesznek. Csapadékra inkább január 25-e után lehet számítani.

Máramarosban az első három napon fagypont körüli nappali hőmérsékletek lesznek, majd január 25-éig fokozatos felmelegedés várható, melynek során 7-8 fok körül alakulnak a csúcsok, amelyek január 29-e után 2-4 fokig csökkenenek. Az éjszakai minimumok mínusz 7 körül alakulnak január 25-én hajnalban, 28-a és 31-e között 0 és 1 Celsius-fok körül. Gyenge csapadékra 22-e körül, illetve 25-e után lehet számítani.

A hegyvidéken a legmelegebb január 25-e és 30-a között lesz, a maximumok 3-5 fok körül alakulnak, a minimumok pedig mínusz 5 és mínusz 2 között. A többi napokon a csúcsok mínusz 6 és 1 fok között, az éjszakai minimumok mínusz 12 és mínusz 6 között alakulnak. Az első héten, kis kiterjedésű területeken gyenge csapadékra lehet számítani, helyenként pedig a második héten is.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült. (agerpres)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Milyen témákról olvasnál többet idén a Transindexen?

Belpolitikai helyzet 156
Magyarországi politika 46
Világpolitika 104
Környezetvédelem 93
Erdélyi helyi hírek, információk 789
Gazdaság 51
Életmód, pszichológia 76
Filmek, zene, könyvek, színház... - legyen több kultúra! 190
Sport 53
Valami könnyedebb, elegem van a közéletből! 74
Fogalmam sincs 33

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS