• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 15:19 GMT +2, 2019. december 11.

A miértekre nincsenek válaszaink. Úgy tudunk kérdezni a Google-től, hogy csak na!


HIRDETÉSA TargetWeb után végre a Google is közzétette a megszokott méréseit arról, hogy valóban mi érdekelte a világot 2019-ben. A Google listája nem abszolút számok alapján állították össze, mint a TargetWeb, hanem azokon a keresési kifejezéseken alapulnak, amelyek idén a legnagyobb növekedést érték el 2018-hoz viszonyítva. És biza vannak meglepetések.

Globálisan az India vs. South Africa kifejezés tarolt, ami egy átlag romániai halandóak elég nehezen értelmezhető, lévén egy krikettmérkőzés eredménye után érdeklődtek az emberek. Ezt onnan lehet biztosan tudni, hogy a top 10 keresés között a még szerepel a Bangladesh vs. India, illetve az ICC Cricket World Cup kifejezés is. Ezek alapján talán nem nagy kockázat kijelenteni, hogy Indiában hozhatta nagyon lázba az embereket a krikett világbajnokság, és ennek megvan globális eredménye. A globális top 10-es keresések között szerepel még Cameron Boyce neve, aki idén halt meg 20 éves korában egy epilepsziás rohamban, a Copa America, az iPhone11, a Game of Thrones, az Avengers: Endgame, a Joker és a Notre Dame. Valószínűleg egyiket sem kell különösebben magyarázni.

A hírek között a Copa Americával és a Notre Dame-mal kapcsolatos hírek érdekelték leginkább az embereket, akik között az NFL-ben szereplő Pittsburgh Steelers amerikai futball csapatának Antonio Brown iránt ugrott meg leginkább a keresések száma, majd Neymar
következik, valószínűleg az átigazolási hercehurcája miatt, illetve a beauty vlogger James Charles iránt is megnőtt az érdeklődés, akinek idén májusban volt egy botránya. Greta Thunberg csak a 7. a listán. A teljes listákat itt lehet megnézni.

A romániai keresések között az eMag Black Friday kifejezésnek volt a legnagyobb növekedése 2018-hoz képest, utána következik Răzvan Ciobanu divattervező, aki április végén közúti balesetben halt meg, majd az About You kifejezés következik, ami egy nemzetközi online divatáruház, ahol a reklámok szerint több mint 600 top márkától lehet rendelni, és Romániában azért lett idén roppant keresetek, mert idén októberben nyitottak (bár ezt egy online áruház esetében elég fura így kijelenteni). A top 10 keresési eredmény közé még a Rezultate alegeri europarlamentare, Cameron Boyce, Rezultate alegeri prezidentiale, Vremea in Bucuresti, iPhone 11, Marcel Toader egykori rögbijátékos és médiaszemélyiség, aki idén augusztusban halt meg szívrohamban, majd a sorsdöntő Romania-Suedia meccs következik.

A filmek között Romániában az Aquaman szuperhősfilmre kerestek rá a legtöbben, majd a Avengers: Endgame következik. Az egyetlen román film, ami felfért a listára, Cristina Jacob angol nyelven forgatott Oh, Ramona című romantikus komédiája, amit az IMDB-s értékelése alapján nem biztos, hogy meg kell néznünk. Az előzők alapján sejthető, hogy az év legkeresettebb sporteseménye a Románia-Svédország Eb-selejtezős mérkőzés volt, majd a Wimbledon következik, ahol Simona Halep bajnoki címet szerzett idén. Egyébként a top sportos keresések között csak foci és tenisz van.

A Mi a/az? kérdéssel kezdődő keresések között a meningitis (agyhártyagyulladás) kifejezés lett az első, utána orca (kardszárnyú delfin) kifejezés következik, de őszintén nem tudjuk, hogy miért, majd a még nagyobb talányt jelentő verbul (az ige) következik. A top ötben még difteria (diftéria vagy torokgyík) és a fanesca (ami egy hagyományos ecuadori leves) kifejezés került be. És ha már itt tartunk, a receptek között a bodzaszörp eredeti receptjére, a palacsinta eredeti receptjére, majd a kalács Jamila-féle receptjére kerestek rá. A Hogyan? kérdéssel kezdődő keresések között a kör területének a kiszámításában volt a legnagyobb a kiugrás, tehát úgy néz ki, nemcsak Viorica Dăncilă nem tudja, hanem az ország lakosai sem ismerik a π*r*r képletet. Utána következnek a Hogyan nyilvánul meg a gripa (influenza), illetve a Hogyan kell szavazni kérdések.

A fogyókúrák között a Cambridge-diéta iránt élénkült meg leginkább az érdeklődés, aminek az alapja különböző márkanév alatt megvásárolható, fehérjealapú italporok, majd az úgynevezett oloproteică következik, ami egyfajta ketogén diéta, és amiről idén kiderült, hogy Amalia Năstase román celebritás is ennek segítségével szabadult meg sok-sok kilójától. A fogyókúra top 3-ba még az úgynevezett részletes rina diéta kifejezés fért be, ami egy 90 napos fogyókúra.

A dalszövegek között a Prohodul szövegére kerestek rá a legtöbben, ami egy főleg nagypénteki és Nagyboldogasszony napi temetési szertartás. Utána a Tones and I Dance monkey című dalára voltak a legkíváncsibbak. Az összes romániai listáról itt találsz adatokat. (hírszerk.)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Milyen témákról olvasnál többet idén a Transindexen?

Belpolitikai helyzet 85
Magyarországi politika 21
Világpolitika 59
Környezetvédelem 46
Erdélyi helyi hírek, információk 413
Gazdaság 27
Életmód, pszichológia 43
Filmek, zene, könyvek, színház... - legyen több kultúra! 101
Sport 20
Valami könnyedebb, elegem van a közéletből! 33
Fogalmam sincs 12

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS