• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 09:28 GMT +2, 2019. december 11.

Befejeződött a nagyváradi püspöki palota külső felújítása


HIRDETÉSBefejeződött a nagyváradi püspöki palota külső felújítása - számolt be a romkat.ro portál. Mint írják, Délkelet-Európa legnagyobb barokk épületegyütteséről van szó.

fotó: Nagyváradi Egyházmegye/romkat.rofotó: Nagyváradi Egyházmegye/romkat.roUgyanakkor továbbra is folyamatban van a püspöki palota és környékének átalakítása és felújítása, befejeződött ugyan a palota külső restaurálása, a munka viszont folytatódik a belső terek rendbetételével, amelyet 2020 decemberéig kell elvégezzenek. Az épület felújításához hozzátartozott az is, hogy új közműhálózatot fektettek le, és így követni tudják majd a fogyasztást is.

Folyamatban van továbbá a püspöki palota kertjének a felújítása, amelynek megvalósítási határideje 2020 júniusa. Az öthektáros kertet uniós finanszírozással, a Szent István Egyetemhez tartozó Szarvasi Arborétummal partnerségben újítják fel. A munkálatok részeként a kert székesegyház felőli része már egészen új arculatot kapott.Ami újdonságnak számít, hogy a székesegyház előtt most egy elég nagy tér bontakozik ki, és az sem véletlen, hogy az magába foglalja Szent László szobrát, illetve egy másik nagyon közkedvelt személyiségnek, Szaniszló Ferenc püspöknek a szobrát, amely eddig el volt rejtve a nyilvánosság elől. (romkat.ro/hírszerk.)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Milyen témákról olvasnál többet idén a Transindexen?

Belpolitikai helyzet 85
Magyarországi politika 21
Világpolitika 58
Környezetvédelem 46
Erdélyi helyi hírek, információk 411
Gazdaság 27
Életmód, pszichológia 43
Filmek, zene, könyvek, színház... - legyen több kultúra! 100
Sport 20
Valami könnyedebb, elegem van a közéletből! 33
Fogalmam sincs 12

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS