• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 15:31 GMT +2, 2019. december 10.

Ötvenezer lejre büntették meg a hétvégi kolozsvári Pljuscsenko-Marton show szervezőit


HIRDETÉSTöbb tucat feljelentés nyomán 50 ezer lejre büntette meg a fogyasztóvédelmi hivatal a hétvégi Jevgenyij Pljuscsenko műkorcsolyázó és Edvin Marton hegedűművész nevével fémjelzett Kings on Ice jégrevü kolozsvári szervezőit. A show-t szombat este kellett volna megtartani az új sportcsarnokban, de a meghirdetett időpontra nem készült el a jég, nem lehetett rajta korcsolyázni, ezért azt el kellett halasztani vasárnap reggelre, és a meghirdetetthez képest rövidítettek is rajta.

A fogyasztóvédelmi keddi tájékoztatása szerint, amelyről az Actual de Cluj számol be, kivizsgálták a szervezőkkel szemben benyújtott több, mint 30 panaszt, és több szabálytalanságot is találtak.

Mircea Radu, a fogyasztóvédelem Kolozs megyei vezetője szerint Kolozsvár szinten nagyon soknak számít a 30 feljelentés, és a törvény által megengedett legnagyobb összeget szabták ki a fogyasztókkal szembeni magatartás miatt - kint tartották az épület előtt anélkül, hogy tájékoztatták volna őket arról, hogy halasztani fogják a fellépést és a jegyek árának az esetleges megtérítéséről - illetve amiatt is, hogy még az után is árusítottak jegyeket, tudták, halasztaniuk kell a korcsolyázók fellépését.

A szakember szerint a szervezőknek minden lehetséges csatornájukon értesíteni kellett volna az érdeklődőket a fejleményekről, ehelyett csak jóval az esemény meghirdetett kezdése után szóltak, noha már jóval korábban tudhatták, hogy nem tudnak megfelelő jeget készíteni, hiszen az egy hosszú, több napos folyamat. Az esemény 19 órakor kellett volna elkezdődnie, de csak 20 perccel később szóltak szombat esete már nem lesz show.

Jevgenyij Pljuscsenko az Instagramon reagált az eseményekre, s mint írja az egyik „legelképesztőbb, legemlékezetesebb” fellépésén van túl Kolozsváron. Mint írja 18 órakor még pocsolyák voltak a jégpályák helyén, lehetetlen volt rajta korcsolyázni, sőt azt is megjegyzi, hogy karrierje során még soha nem tapasztalt ilyet, pedig már több, mint 3000 fellépésen van túl. A szervezőkkel együtt végül úgy döntöttek, hogy reggelre halasztják a fellépésüket, mert vasárnap este már Budapesten kellett szerepelniük.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Шоу должно было состояться вчера в 19-00,но на 18-00 лёд даже был не наморожен:лужи,торчащие трубки,не то что прыгать,кататься было бы невозможно.Я такого не видел никогда.Вместе с организаторами наша команда рискнула и перенесла шоу на сегодняшнее утро в 9-30 утра,так как вечером у нас уже Будапешт Честно говоря,не ожидал увидеть полный зал в такое раннее время.Я откатал за свою жизнь больше 3000 шоу,но я никогда не видел таких проблем с намороженным льдом(который в итоге так и не сделали нормально ) и никогда так рано утром не катался для зрителей! Лёд нас все равно подвёл,помимо дырки в середине льда,которую все аккуратненько объезжали,к концу шоу лёд начал таять и трескаться,но мы все таки рискнули с Саней в финале прыгнуть.Он прыгнул и упал, я тоже прыгнул,попал коньком в водяную трубку,упал и случился фонтан де Треви!Вы когда-нибудь такое видели?Я точно нет!Вот такое у нас незабываемое было шоу.Не представляю,что сделают организаторы с компанией по заморозке льда,но вчера меня зрители про перенос шоу хотели разорвать на кусочки,а сегодня провожали нас стоя аплодисментами ! Все таки в Европе по-прежнему любят фигурное катание и это очень здорово ! Thank you Cluj-Napoca ❤️Loooooooove

Евгений Плющенко (@plushenkoofficial) által megosztott bejegyzés,Megjegyzi, vasárnap reggel is mostoha körülmények között kellett fellépjenek, a pálya középső része továbbra sem volt megfelelő a korcsolyázáshoz, azt kerülniük is kellett, illetve a rövidített show végére így is olvadni, repedezni kezdett a jég (a beágyazott videó végén látható, ahogy feltör a víz jégpálya közepén) Ugyanakkor a kolozsvári közönség szeretetére utalva azt is megjegyzi, nem számított arra, hogy reggel is megtöltik a csarnokot. (hírszerk.)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Milyen témákról olvasnál többet idén a Transindexen?

Belpolitikai helyzet 85
Magyarországi politika 21
Világpolitika 58
Környezetvédelem 46
Erdélyi helyi hírek, információk 411
Gazdaság 27
Életmód, pszichológia 43
Filmek, zene, könyvek, színház... - legyen több kultúra! 100
Sport 20
Valami könnyedebb, elegem van a közéletből! 33
Fogalmam sincs 12

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS