• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 15:32 GMT +2, 2019. november 5.

Nem lehet többé a kiotói gésákkal szelfizni


HIRDETÉSTele lett az okobojuk* a külföldi turistákkal a kiotói gésáknak, mivel a többségük egyáltalán nem tud viselkedni, és annyi zaklatás és rongálás történt az elmúlt években, hogy úgy döntöttek, ezentúl tilos velük szelfit készíteni, de még a gésanegyedben történő fotózást is betiltották emiatt.

Egy Maiko, azaz tanuló gésa és egy gésa Kiotóban. Fotó: xavierarnau/Getty ImagesEgy Maiko, azaz tanuló gésa és egy gésa Kiotóban. Fotó: xavierarnau/Getty Images


A városban egyre nagyobb problémát jelent a „turistaszennyezés”, ugyanis látogatók tömegei vonulnak naponta az ősi templomokhoz és szentélyekhez, illetve a Gion negyedben próbálják elkapni a női szórakoztató művészek, azaz a gésák pillantását. Viszont a gésák nem hajlandók csak úgy rápillantgatni mindenkire, ettől pedig sok turista bedühödik és zaklatni kezdi őket.

A turistákat úgy próbálják megregulázni, hogy aki megszegi a fotózást tiltó rendeletet, azt 10 ezer jenre büntetik meg, valamint angol és kínai nyelvű tájékoztatóban magyarázzák el a nekik a helyes viselkedést.

Jövő nyáron Tokió ad otthont a nyári olimpiai játékoknak, emiatt nagy valószínűséggel Kiotóban is megnő a turistaforgalom, amelyre már most igyekeznek felkészülni a helybéliek.

*Okobo: Cipő. A tanuló gésák, azaz Maiko-k használták. A 15 cm körüli, tömör fatalp célja ebben az esetben is az volt, hogy viselőinek ruháit megóvja a kosztól.

Fotó: dailymail.co.ukFotó: dailymail.co.uk


(Guardian/hírszerk.)

Nyitókép: xavierarnau/Getty ImagesHIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Mi hiányzik a leginkább az idei nyárból?

A külföldi utazások 226
A teljes felszabadultság 537
A nagyfesztiválok, mint az EC vagy az Untold 21
A magyar fesztiválok, városnapok 155
Idén úgysem jutna pénz nyaralásra vagy fesztiválra 60
Általában a nyaralás, mert nincs hozzá bátorságom 39
Nem szeretem a nyarat 51
Még nem tudom 233

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS