• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 16:30 GMT +2, 2019. november 1.

Az egyetemisták többsége fél attól, hogy távollétükben a szüleik internetes csalás áldozataivá válnak


HIRDETÉSA romániai egyetemi hallgatók 59 százaléka aggódik amiatt, hogy távollétükben szüleik nem tudnak megfelelni a modern technológia kihívásainak, illetve, hogy internetes csalás áldozataivá válnak. A szülők 17 százaléka vallotta azt a Kaspersky vállalat pénteken közzétett felmérése szerint, hogy jobban hiányzik nekik egyetemista gyermekük számítástechnológiai segítsége, mint maga a társasága.

Azok a - számítógépes ismeretekben nem túl jártas - szülők, akiknek gyerekei megkezdték az egyetemi éveket és elhagyták a családi otthont, 31%-ban arról számoltak be, hogy amióta a fiatalok segítségét nélkülözniük kell, naponta küszködnek különböző technológiai problémákkal.

A számítógépes ismeretek terén kezdő szülők 43%-a azt is elmondta: már megtörtént, hogy távolsági segítségnyújtást kértek egyetemista gyereküktől.

Ugyanakkor a megkérdezett egyetemisták 59%-a megszokta, hogy családtagjaik hozzájuk fordulnak segítségért a számítástechnika terén. Ugyanilyen arányban tartanak attól, hogy szüleik nem tudnak megfelelni a technológia kihívásainak, vagy on-line csalások áldozataivá válnak a fiatal családtagok távollétében. Sőt, ez az arány 63%-ra emelkedik, ha a 17 és 34 év közötti korcsoportot kérdezzük meg - derül ki a Kaspersky tanulmányából.

A számítógépes biztonsági megoldásokat kínáló cég felmérése 13 országban (többek közt Romániában) készült, egy 11.000 fős reprezentatív mintán.(agerpres)

Nyitókép: onecallmedicalalert.comHIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Mi hiányzik a leginkább az idei nyárból?

A külföldi utazások 227
A teljes felszabadultság 538
A nagyfesztiválok, mint az EC vagy az Untold 21
A magyar fesztiválok, városnapok 155
Idén úgysem jutna pénz nyaralásra vagy fesztiválra 60
Általában a nyaralás, mert nincs hozzá bátorságom 39
Nem szeretem a nyarat 51
Még nem tudom 233

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS