• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 14:25 GMT +2, 2019. október 20.

Kezdődik a meghűlések időszaka: hogy állunk az oltóanyaggal?


HIRDETÉSAz Egészségügyi Minisztérium egyik képviselője arról tájékoztatta a Mediafax hírügynökséget, hogy még nem érkezett meg az összes influenza-ellenes oltás. Ugyanis ez négy részben érkezik az országba, és még három részletet várnak. A tárca képviselője megemlíti, hogy a rendelet oltóanyag mennyisége egy többletadagot is biztosít.

A minisztérium képviselője azt is elmondta, hogy az utóbbi két évben a megvásárolt oltóanyag mennyisége folyamatosan növekedett: „Ebben az évben 1,5 millió dózist vásároltunk, míg 2016-ban 600 ezret, 2018-ban már 1,3 milliót.”

Az egészségügyi tárca tisztázza, hogy az orvosok szerint az optimális beoltási időszak szeptember-november, de ez csak azokat az embereket immunizálja akiknek hajlamuk van a hűlésre, nem az oltási listára feliratkozott teljes lakosságot.

„Az Egészségügyi Minisztérium megkötött egy négy évre szóló keretszerződést, amely biztosítja a szükséges oltóanyag mennyiséget, beleérve egy többlet-mennyiséget is, amelyeket a költségvetéssel való jó gazdálkodás tud fedezni. Ami a 3 évnél fiatalabb gyerekek beoltását illeti, a tavalyi évben 2 ezer dózisra volt szükség, ami tudtunk bíztosítani. Ebben az évben megközelítőleg ötször nagyobb mennyiségre lesz szükség, azaz 9,2 ezer gyerek számára igényeltek oltást” – említi még a szaktárca informátora. (Mediafax)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Mi lesz az első, amit megteszel, ha végre lejár a járvány?

Megölelem a rég nem látott rokonokat, barátokat 692
Kirándulni megyek 330
Elrohanok a kocsmába a haverokkal 189
Habzsolni fogom a kulturális eseményeket 71
Felveszek egy szép ruhát és korzózok a főtéren 35
Veszek egy bérletet a konditerembe 37
Gyorsan megszervezek egy utazást valahova jó messzire 118
Korai még ezen gondolkodni 923
Valami egészen másra vágyom 249

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS