• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 17:34 GMT +2, 2019. október 15.

Egy Konstanca megyei templomban kiírták, hogy ha nem az egyháztól veszed a gyertyát, az nem használ a lelki üdvnek


HIRDETÉSA nem egyháztól vásárolt gyertyák égetése semmilyen haszonnal nem jár a lélek számára - tájékoztatja a hívőket egy felirat a Konstanca megyei Năvodari település egyik templomában.

Forrás: MediafaxForrás: Mediafax


Más szóval felhívták az imádkozni vágyók figyelmét, hogy hiába hoznak, és égetnek ott gyertyákat a lelkek üdvösségéért, az semmit sem fog használni, ha nem az egyháztól szerezték be. A kiírást egyébként hitelesítették is a templomot felügyelő plébánia pecsétjével, biztos azért, hogy tudják „felsőbb rendelkezésről” van szó, nem holmi tréfáról.

A HotNews-nál annyira meglepődtek a kiíráson, hogy egyből feltárcsázták Eugen Tănăsescut, aki a tomisi (konstancai) ortodox érsekség szóvivője, hogy magyarázza már el, mi is a helyzet gyertyaügyben.

Tănăsescu felvilágosította az egyházi dolgokban oktondi újságírókat, hogy a gyertya az Jézus Kristust jelképezi, éppen ezért nem szerezhető be máshonnan, amennyiben kultikus célra akarjuk használni, csak attól a kegyhelytől, ahol a gyertya a lélek üdvösségéért elég.

A szóvivő továbbá közölte, hogy az egyház (Román Ortodox Egyház szerk.megj.) 103/92-es törvénye (rendelkezése szerk.megj.)egyértelműen fogalmaz a gyertyarendszert illetően, így ez a kiírás is megfelel a törvénynek, mivel a hívőknek kötelességük támogatni az egyházukat, és ezzel a gyertyák megvásárlásával is azt teszik. Pont. (hotnews.ro/hírszerk.)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Mi lesz az első, amit megteszel, ha végre lejár a járvány?

Megölelem a rég nem látott rokonokat, barátokat 690
Kirándulni megyek 330
Elrohanok a kocsmába a haverokkal 189
Habzsolni fogom a kulturális eseményeket 71
Felveszek egy szép ruhát és korzózok a főtéren 35
Veszek egy bérletet a konditerembe 37
Gyorsan megszervezek egy utazást valahova jó messzire 118
Korai még ezen gondolkodni 921
Valami egészen másra vágyom 249

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS