• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 13:35 GMT +2, 2019. szeptember 16.

A kanadai miniszterelnök megköszönte Bianca Andreescu szüleinek, hogy Kanadába emigráltak


HIRDETÉSJustin Trudeau kanadai miniszterelnök köszönetet mondott Bianca Andreescu román származású, kanadai színekben játszó teniszező szüleinek, amiért azok Kanadába emigráltak.

A teniszezőt azután fogadták ünnepélyes keretek között a Torontó melletti szülővárosában, hogy megnyerte a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét. Andreescu a szombati döntőben a 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williamset győzte le két szettben.
Az Andreescu tiszteletére rendezett mississaugai ünnepségen jelen volt többek között a város polgármestere és a miniszterelnök is. A teniszező az ünnepség keretében átvehette a város kulcsát, valamint a város egyik utcáját is a 19 éves román származású bajnok nevére keresztelték át. A ceremónia keretében a miniszterelnök is gratulált a fiatal bajnoknak, majd a szülőknek mondott köszönetet azért, amiért azok Kanadába emigráltak.

Bianca Andreescu az Ontario állambeli Mississaugában született román szülők gyermekeként. Apja, Nicu Andreescu mérnök, röviddel a brassói Erdélyi Egyetem elvégzése után kapott munkát Kanadában. Anyja, aki a Craiovai Egyetemen végzett, később a torontói Global Maxfin Investments Inc. vezérigazgató-helyettese lett. Ő az első kanadai teniszező, és az első 2000 után született teniszezőnő, aki egyéniben Grand Slam-tornán győzelmet szerzett. (romania-insider.com/hírszerk)

Nyitókép: National Post
HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Szerinted ki nyeri meg az államfőválasztást?

Klaus Johannis 458
Viorica Dăncilă 57
Kelemen Hunor 868
Dan Barna 132
Mircea Diaconu 26
Theodor Paleologu 29
Fogalmam Sincs 45
Hát Ion Iliescu, ki más? 137
Teljesen mindegy 699

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS