• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 13:35 GMT +2, 2019. szeptember 16.

A kanadai miniszterelnök megköszönte Bianca Andreescu szüleinek, hogy Kanadába emigráltak


HIRDETÉSJustin Trudeau kanadai miniszterelnök köszönetet mondott Bianca Andreescu román származású, kanadai színekben játszó teniszező szüleinek, amiért azok Kanadába emigráltak.

A teniszezőt azután fogadták ünnepélyes keretek között a Torontó melletti szülővárosában, hogy megnyerte a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét. Andreescu a szombati döntőben a 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williamset győzte le két szettben.
Az Andreescu tiszteletére rendezett mississaugai ünnepségen jelen volt többek között a város polgármestere és a miniszterelnök is. A teniszező az ünnepség keretében átvehette a város kulcsát, valamint a város egyik utcáját is a 19 éves román származású bajnok nevére keresztelték át. A ceremónia keretében a miniszterelnök is gratulált a fiatal bajnoknak, majd a szülőknek mondott köszönetet azért, amiért azok Kanadába emigráltak.

Bianca Andreescu az Ontario állambeli Mississaugában született román szülők gyermekeként. Apja, Nicu Andreescu mérnök, röviddel a brassói Erdélyi Egyetem elvégzése után kapott munkát Kanadában. Anyja, aki a Craiovai Egyetemen végzett, később a torontói Global Maxfin Investments Inc. vezérigazgató-helyettese lett. Ő az első kanadai teniszező, és az első 2000 után született teniszezőnő, aki egyéniben Grand Slam-tornán győzelmet szerzett. (romania-insider.com/hírszerk)

Nyitókép: National Post
HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Mi lesz az első, amit megteszel, ha végre lejár a járvány?

Megölelem a rég nem látott rokonokat, barátokat 692
Kirándulni megyek 330
Elrohanok a kocsmába a haverokkal 189
Habzsolni fogom a kulturális eseményeket 71
Felveszek egy szép ruhát és korzózok a főtéren 35
Veszek egy bérletet a konditerembe 37
Gyorsan megszervezek egy utazást valahova jó messzire 118
Korai még ezen gondolkodni 923
Valami egészen másra vágyom 249

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS