• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 17:07 GMT +2, 2019. július 16.

Az igazságügyi miniszter szakértői egyesületektől kért véleményt a GRECO-jelentéssel kapcsolatban


HIRDETÉSMinden szakértői egyesülettől véleményt kért az Európa Tanács keretében működő korrupcióellenes államcsoport (GRECO) jelentésében foglaltakkal kapcsolatban - jelentette be kedden Ana Birchall igazságügyi miniszter.

Viorica Dăncilă miniszterelnök a múlt héten a GRECO-jelentésben felvetett témákról azt mondta, hogy "ezeket a dolgokat az ügyészeknek és bíráknak kell tisztázniuk", és kijelentette: "az igazságszolgáltatás megvalósítása a bírói hatóságoknak, nem pedig Románia elnökének, miniszterelnökének vagy más politikai erőknek a feladata".

A kormányfő Hollandia példáját hozta fel, ahol levélben tájékoztatták a GRECO-t arról, hogy majd amikor konszenzus alakul ki egy adott témakörben az ügyészek és bírák között, akkor azt ismertetik a GRECO-val.

Romániában kevés előrelépés tapasztalható a törvényhozók, a bírák és az ügyészek körében észlelt korrupció visszaszorítását célzó intézkedések, valamint az igazságügy vitatott reformjával kapcsolatos aggályok megválaszolása terén - hívta a figyelmet július 9-ei jelentésében a GRECO. (agerpres)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Milyen témákról olvasnál többet idén a Transindexen?

Belpolitikai helyzet 85
Magyarországi politika 21
Világpolitika 59
Környezetvédelem 46
Erdélyi helyi hírek, információk 411
Gazdaság 27
Életmód, pszichológia 43
Filmek, zene, könyvek, színház... - legyen több kultúra! 100
Sport 20
Valami könnyedebb, elegem van a közéletből! 33
Fogalmam sincs 12

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS