• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 14:11 GMT +2, 2019. március 24.

Mága Zoltán-koncerteken gyűjtött jótékony célra a Nőszervezet


HIRDETÉSErdély hat városában koncertezett az RMDSZ Nőszervezetének meghívására Mága Zoltán hegedűművész. A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett, Prima Primissima díjas magyar zenész turnéja során több mint 5000 ember adományából gyűlt össze az a 102 000 lejt meghaladó támogatás, amelyet a Nőszervezet jótékony célokra ajánlott fel.

"Az a tény, hogy Mága Zoltán ezt a partnerséget felajánlotta az RMDSZ Nőszervezetének, bizonyítja, hogy az anyaország és Erdély, Székelyföld és Partium össze tud fogni nemes célok érdekében. Erős közösség vagyunk, amely bebizonyította, hogy tud és akar segíteni” – nyilatkozta Biró Rozália elnök.

A 100 templomi ökumenikus jótékonysági koncertsorozat első állomása a Szatmárnémeti Láncos templom volt. Az 1100 résztvevő adománya a Szatmárnémeti Sürgősségi Kórház Intervencionális Kardiológiai Labor működtetéséhez szükséges eszközök beszerzését és a templom felújítását segíti.

Nagyváradon az Olaszi református templomban több mint 1000 embert hallgathatta a hegedűművész és kamarazenekara muzsikáját. A befolyt összeget a református és katolikus egyházak szociális szolgáltatást végző alapítványainak, a Partiumi Magyar Nyugdíjas Egyesületnek és Duma Claudia, az Ady Endre Elméleti Líceum 11. osztályos diákjának külföldön elvégzendő műtéti beavatkozására ajánlották fel - derül ki a Nőszervezet közleményéből.

A kolozsvári Alsóvárosi Református templomban adott koncert során a közönség adományaival az Aksza Utcagyerek Missziós Ház és a Providenţa - Gondviselés - Fürsorge Egyesület értelmileg akadályozott felnőttekkel foglalkozó központ fenntartásához járult hozzá.

A zilahi Belvárosi református templomban közel 1200-an voltak kíváncsiak a hegedűművész muzsikájára. A koncert során gyűlt pénzösszeget a Szilágy megyében élő, daganatos betegséggel küzdő gyerekek megsegítésére fordítják.

A 100 templomi jótékonysági koncert dévai, Páduai Szent Ferenc Római Katolikus Templom állomásán a közel 500 résztvevő adományát a Szent Ferenc Alapítványnak adományozták.

Marosvásárhelyen a Szent Kozma és Damján, Tudor negyedi katolikus Plébánia adott otthont az örömmuzsikának. Az itt gyűjtött összeget a Havadtői Gyermekotthon fenntartására adományozták. (közlemény)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Az életem egyetlen címben...

Félelem és reszketés Las Vegasban 23
Zabhegyező 40
A végtelen történet 33
A lét elviselhetetlen könnyűsége 92
A Gyűrűk Ura 24
Bűn és bűnhődés 49
Száz év magány 108
Családom és egyéb állatfajták 184
Háború és béke 29
A dzsungel könyve 25
A 22-es csapdája 111
Büszkeség és balítélet 39
Légy jó mindhalálig 253
A szépség és a szörnyeteg 18

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS