• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 11:00 GMT +2, 2019. március 21.

A székelyföldiek sokkal elégedettebbek az életükkel, mint a magyarországiak


HIRDETÉSA napokban befejeződött az adatfelvétel abban a kutatásban, melynek célja Székelyföld lakói lelkiállapotának, globális jóllétének felmérése. A Sapientia EMTE marosvásárhelyi Wellbeing Kutatócsortja a budapesti ELTE Pozitív Pszichológia Tanszékkel együttműködve 1100, 15-70 éves Maros, Kovászna és Hargita megyei személytől gyűjtött adatokat.

Az eredmények alapján, a magyarországi lakosokkal összehasonlítva, a székelyföldiek jelentősen elégedettebbek az életükkel. A kutatásból kiderült: az erdélyi férfiak és nők pozitívabban tekintenek az életükre, erősebb a pszichológiai ellenálló képességük, és általában jobban érzik magukat. Az eredmények ugyanakkor azt mutatják, hogy az anyaországiak sokkal inkább képesek átélni és élvezni az életükben fellelhető apró örömöket.

Mindez nem meglepő, miután szerdán kiderült, hogy az ENSZ boldogság-jelentése szerint nincs boldogabb ország a környéken Romániánál.

A részletes, korosztályokra és régiókra lebontott eredmények a Székelyföld Boldogságtérképe Facebook oldalon lesznek elérhetők a következő napokban. (hírszerk.)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Az életem egyetlen címben...

Félelem és reszketés Las Vegasban 23
Zabhegyező 40
A végtelen történet 33
A lét elviselhetetlen könnyűsége 92
A Gyűrűk Ura 24
Bűn és bűnhődés 49
Száz év magány 108
Családom és egyéb állatfajták 184
Háború és béke 29
A dzsungel könyve 25
A 22-es csapdája 111
Büszkeség és balítélet 39
Légy jó mindhalálig 253
A szépség és a szörnyeteg 18

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS