• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 11:00 GMT +2, 2019. március 21.

A székelyföldiek sokkal elégedettebbek az életükkel, mint a magyarországiak


HIRDETÉSA napokban befejeződött az adatfelvétel abban a kutatásban, melynek célja Székelyföld lakói lelkiállapotának, globális jóllétének felmérése. A Sapientia EMTE marosvásárhelyi Wellbeing Kutatócsortja a budapesti ELTE Pozitív Pszichológia Tanszékkel együttműködve 1100, 15-70 éves Maros, Kovászna és Hargita megyei személytől gyűjtött adatokat.

Az eredmények alapján, a magyarországi lakosokkal összehasonlítva, a székelyföldiek jelentősen elégedettebbek az életükkel. A kutatásból kiderült: az erdélyi férfiak és nők pozitívabban tekintenek az életükre, erősebb a pszichológiai ellenálló képességük, és általában jobban érzik magukat. Az eredmények ugyanakkor azt mutatják, hogy az anyaországiak sokkal inkább képesek átélni és élvezni az életükben fellelhető apró örömöket.

Mindez nem meglepő, miután szerdán kiderült, hogy az ENSZ boldogság-jelentése szerint nincs boldogabb ország a környéken Romániánál.

A részletes, korosztályokra és régiókra lebontott eredmények a Székelyföld Boldogságtérképe Facebook oldalon lesznek elérhetők a következő napokban. (hírszerk.)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Mi a fontos Önnek egy vitában?

Hogy kiderüljön, kinek van igaza. 3
Hogy megtudjuk, mi az igazság. 28
Hogy mindenkinek meghallgassuk és figyelembe vegyük a véleményét. 26
Hogy megnyerjem. 5
Hogy találjunk egy kompromisszumos megoldást. 19
Hogy lehetőleg senkit se sértsünk meg. 2
Értelmetlennek tartom a vitákat és ezért nem vitázom. 5

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS