Újabb fesztivál a látóhatáron! Kastélyos slágerfesztivál lesz Oltszemen


HIRDETÉSÚgy néz ki, hogy Kovászna megyében is van egy kastély, amely mellett fesztivált fognak szervezni. Június 14-16. között szervezik meg az oltszemi Mikó-kastély kertjében a diMANSIONS hit music fesztivált, ami gyakorlatilag egy retro slágerfesztiválnak tűnik. Egyelőre a bejelentett fellépők között van Thomas Anders & The Modern Talking a Cheri Cheri Lady-vel, a The Dire Straits Experiment a Money For Nothing-gal, Dr. Alban az It's My Life-fal, a Hermes House Band a Country Roads-szal, Lue Bega a Mambo No. 5-val.

View this post on Instagram

What can one do with 179 lei? 🤑 Our answer: you can party like old times for 3 days and 3 nights! Add your favorite artists' music that used to echo in the disco you visited every weekend and you're given the perfect getaway! 🤩⠀ Wait no more and get your festival pass on https://buff.ly/2O2PK8Z!⠀ --------------------------------------⠀ 📣 Follow @di_mansions for updates and behind the scenes! ⠀ 🎸 Check out the full lineup by entering the website in the bio!⠀ .⠀ .⠀ .⠀ #dimansions #festivalulverii #havingfun #festival #musicfestival #musicclover #livemusic #brasov #weekendgetaway #evenimente #eveniment #covasna #transylvania #lineup #harghita #muzica #hitmusicfestival #80smusic #easterneurope #clujinsta #thomasanders #concert #artisti #cluj #madeinro #discomusic #muzicalive #90s #festivalulverii #dimansionsfestival

A post shared by diMANSIONS Hit Music Festival (@di_mansions) on"Nem véletlen, hogy a diMANSIONS fesztiválhelyszínének kiválasztásakor a Mikó-kastély kertje mellett döntöttünk, hiszen feltett szándékunk, hogy épített örökségünket bekapcsoljuk a hazai- és nemzetközi turisztikai körforgásba, ezáltal is hozzájárulva a műemléképület megőrzéséhez és felújításához" - írják a szervezők a honlapjukon a helyszínről. És ezt hangsúlyozta Grümann Róbert, a Kovászna megyei tanács alelnöke is beharangozó sajtótájékoztatón. Hosszú távon gondolkodnak a kastéllyal kapcsolatban (amelyet 2014-ben vásárolt meg a megyei tanács), és szeretnék, ha megismerné a közönség.

"Ebben az évben egyértelműen a tömegek helyi zenei ízlését vettük figyelembe a program összeállításakor" - mondta a szerdai beharangozó sajtótájékoztatón Grubisics Levente, hozzátéve, hogy mindenképp hosszú távra terveznek, arra is előkészültek, ha esetleg kinőnék a kastély udvarát vagy esetleg 1500 autónak kell parkolót biztosítani. Bíznak ugyanakkor abban, hogy nem csak a helyiek érdeklődnek a fesztivál iránt, hanem a szomszéd megyékből, Hargita és Brassó megyéből is jelentős lesz az érdeklődés.

Sánta Daniel, a fesztivál főszervezője, Grubisics Levente és Grümann Róbert (fotó: Ürmösi Levente Mihály)Sánta Daniel, a fesztivál főszervezője, Grubisics Levente és Grümann Róbert (fotó: Ürmösi Levente Mihály)

A Mikó-kastély (fotó: Henning János/kastelyerdelyben.ro)A Mikó-kastély (fotó: Henning János/kastelyerdelyben.ro)


Sőt, az esetleges rossz időre is felkészülnek, ugyanis a főszínpad egy 40*100 méteres, 10 ezer fő befogadására alkalmas óriási sátor alatt lesz, tehát a fesztiválozóknak nem kell attól tartaniuk, hogy eláznak. Ha jó idő van, akkor pedig a sátor valamennyire nyitható is lesz. Emellett biztosan lesz kemping, a szervezők azokra is gondoltak, akik akár három napot Oltszemen szeretnének tölteni. Emellett természetesen kiegészítő rendezvények is lesznek, azt ígérik, hogy minden korosztály találhat kedvére való szórakozást, hogy eltöltsön három napot a fesztiválon. A food courtban hagyományos erdélyi ízekkel, valamint retro- és büfékocsis ételkülönlegességekkel várják, a fiatalabbaknak elektronikus zenei helyszínt és digitális művészeti helyszínt terveznek.

A három napos bérlet az Eventim honlapja szerint jelenleg 191,53 lej, míg a VIP-bérlet a tavaszi kedvezménnyel 405,53 lej. A napijegy 84,53 lej, míg a napi VIP-jegy 191,53 lej jelenleg, de a szervezők azt ígérik, hogy több kedvezménnyel, akció is jelentkeznek a tavasz folyamán. Az Eventim mellett az iaBilet, Entertix, valamint a Myticket oldalakon keresztül, míg személyesen hétfőtől Sepsiszentgyörgyön a megyei turisztikai irodában, valamint országszerte szerdától a Flanco és a Diverta üzletekben és a iaBilet jegyeladási pontoknál. A szervezők nyilatkozata szerint már több, mint 1500 jegy került értékesítésre. A szervezők Sepsiszentgyörgyről, Csíkszeredából és Brassóból autóbuszjáratokat is biztosítanak.

A végére hagytunk egy kis hangolót, hogy mindenki érezze a ritmust:


(hírszerk.)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Milyen témákról olvasnál többet idén a Transindexen?

Belpolitikai helyzet 85
Magyarországi politika 21
Világpolitika 58
Környezetvédelem 46
Erdélyi helyi hírek, információk 411
Gazdaság 27
Életmód, pszichológia 43
Filmek, zene, könyvek, színház... - legyen több kultúra! 100
Sport 20
Valami könnyedebb, elegem van a közéletből! 33
Fogalmam sincs 12

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS