• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 18:36 GMT +2, 2018. október 16.

Ed Sheeran és Drake a Spotify legnagyobb csillagai


HIRDETÉSTíz éves szülinapját ünnepli a Spotify, az egyik legnagyobb zenei streamelő szolgáltatás, és ennek apropóján közzétettek néhány adatot az elmúlt évtized leghallgatottabb dalairól és előadóiról.

Minden idők legtöbbet hallgatott dala náluk Ed Sheeran Shape of You című slágere. Utána pedig így alakul a lista: One Dance (Drake), Closer (The Chainsmokers ft. Halsey), rockstar ft. 21 Savage (Post Malone), Thinking Out Loud (Ed Sheeran).

Annak ellenére, hogy Ed Sheeran két dala is szerepel a top 5-ben, mégsem ő a legtöbbet streamelt előadó, hanem Drake. A lista harmadik helyére Eminem került, míg a képzeletbeli dobogóról épp csak lemaradt The Weeknd. Az ötödik Rihanna, aki 2013-ban még az első előadó volt, aki elérte, hogy a dalait 1 milliárdan hallgatták meg.

A jelenleg több mint 40 millió zeneszámot tartalmazó Spotify készítő arról is kiadtak egy statisztikát, hogy évente melyek voltak az abszolút slágerek. Az indulás évét a The Killers Human című dalát határozta a szolgáltatásnál, míg 2010-ben Eminem és Rihanna Love The Way You Lie című dala hasított. 2012-ben Gotye és Kimbra Somebody That I Used To Know című zeneszámát hallgattuk ragyásig, hogy aztán 2014-ben Pharrell Williams Happy című slágere taroljon le mindent a Gru 2 betétdalaként. A Shape of You csak 2017 nagy slágere volt, de érthető, hogy ezt hallgatták a legtöbben, mert ekkor volt a legtöbb felhasználója a szolgáltatásnak. (engadget.com)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Mit szólsz ahhoz, hogy már csak 12 jó évünk lehet hátra? (Lásd a legújabb IPCC-klímajelentést!)

Nagyon ideje lenne a kormányoknak megkongatni a vészharangot, és konkrét lépéseket tenni végre 460
Minden nap nyomaszt ez a probléma 28
Nem izgat a kérdés, mert úgysem fogom már megélni, mire bekövetkezik a katasztrófa 18
Én mindenesetre nekikezdek építeni egy űrhajót... 70
Próbálom, amennyire csak tőlem telik, nem szennyezni a környezetet 275
Hát, gyereket már lehet, hogy nem vállalnék 26
Akárcsak Trump, nem hiszek a globális felmelegedésben 128
Semmit, nem is akarok erre gondolni 13
Mit szólhatnék? Túl kicsi vagyok én ehhez 35
Nem értem a kérdést 57

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS