• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 18:36 GMT +2, 2018. október 16.

Ed Sheeran és Drake a Spotify legnagyobb csillagai


HIRDETÉSTíz éves szülinapját ünnepli a Spotify, az egyik legnagyobb zenei streamelő szolgáltatás, és ennek apropóján közzétettek néhány adatot az elmúlt évtized leghallgatottabb dalairól és előadóiról.

Minden idők legtöbbet hallgatott dala náluk Ed Sheeran Shape of You című slágere. Utána pedig így alakul a lista: One Dance (Drake), Closer (The Chainsmokers ft. Halsey), rockstar ft. 21 Savage (Post Malone), Thinking Out Loud (Ed Sheeran).

Annak ellenére, hogy Ed Sheeran két dala is szerepel a top 5-ben, mégsem ő a legtöbbet streamelt előadó, hanem Drake. A lista harmadik helyére Eminem került, míg a képzeletbeli dobogóról épp csak lemaradt The Weeknd. Az ötödik Rihanna, aki 2013-ban még az első előadó volt, aki elérte, hogy a dalait 1 milliárdan hallgatták meg.

A jelenleg több mint 40 millió zeneszámot tartalmazó Spotify készítő arról is kiadtak egy statisztikát, hogy évente melyek voltak az abszolút slágerek. Az indulás évét a The Killers Human című dalát határozta a szolgáltatásnál, míg 2010-ben Eminem és Rihanna Love The Way You Lie című dala hasított. 2012-ben Gotye és Kimbra Somebody That I Used To Know című zeneszámát hallgattuk ragyásig, hogy aztán 2014-ben Pharrell Williams Happy című slágere taroljon le mindent a Gru 2 betétdalaként. A Shape of You csak 2017 nagy slágere volt, de érthető, hogy ezt hallgatták a legtöbben, mert ekkor volt a legtöbb felhasználója a szolgáltatásnak. (engadget.com)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Szerintetek mi lesz 2019-ben az év közéleti eseménye?

Egyelőre csak az RMDSZ februári kongresszusa foglalkoztat 14
Az európai parlamenti választások, mert tényleg sok múlik rajta 135
Az év végi államfőválasztás, mert biztos sokan pofára fognak esni 43
Fél évig Románia az EU soros elnöke, így minden, ami ehhez kapcsolódik 9
Március végére volt tervezve a Brexit, nem? 23
Idén is egy váratlan nemzetközi esemény viszi a prímet, például ha megbukik Trump 27
Hagyjatok már ezekkel, inkább mondjatok egy jó sorozatot, hogy túléljem a januárt! 51

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS