• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 11:56 GMT +2, 2018. október 12.

Elkezdődik a besztercei evangélikus templom felújítása, 3 évig nem lesz látogatható


HIRDETÉSElkezdődik a besztercei hétszáz éves evangélikus templom restaurálása, ezért a műemlék épület a következő három évben nem lesz látogatható - írja az Agerpres a besztercei polgármesteri hivatal közleményére hivatkozva. A templomot az Európai Unió 2014-2020-as Regionális Operatív Programja keretében újítják fel, amely körülbelül 13 millió lejjel finanszírozza a munkálatokat.A városvezetés tájékoztatása szerint a kivitelező már átvette a templomot és rövidesen (várhatóan jövő héten) elkezdődnek az építőtelepet előkészítő munkálatok. Ez zavarhatja majd a Beszterce főterén közlekedőket, amiért a polgármesteri hivatal elnézést kér. Beszterce jelképének tekintett templom a munkálatok megkezdésétől 3 évig nem lesz látogatható.

Az evangélikus templom tornya, amelyben lift működik, a felújítás időtartama alatt nagyrészt nyitva lesz, ezt a részt ugyanis - a becslések szerint - körülbelül három hónap alatt felújítják.

A restaurálás során a templom bútorzata és orgonája is megújul, ugyanakkor a munkálatok eredményeképpen virtuális sétákat is lehet majd tenni a hétszáz éves hajlékban. (agerpres)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Mit teszel, ha valaki elfoglalja a helyed a vonaton?

Határozottan megkérem, hogy engedjen a helyemre 186
Udvariasan rászólok, de ha nem hajlandó, inkább elmegyek én 46
Szólok a kalauznak, hogy végezze el a piszkos munkát 29
Keresek inkább egy másik helyet 52
Nem vallom be, de leüvölteném a fejét 8
Semmit, inkább állok 6
Ezer éve nem utaztam vonattal 100

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS