• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 15:39 GMT +2, 2018. október 8.

Élelmiszergyűjtő akciót szerveznek Székelyudvarhelyen


HIRDETÉSA Székelyudvarhelyi PanGastRo Egyesület, a székelyudvarhelyi Vöröskereszt Szervezet, a Székelyudvarhelyi Rotary Klub, október 16-án, az Élelmezés Világnapján élelmiszergyűjtő akciót szervez, a Székelyudvarhelyi Nagycsaládosok Egyesülete részére.Felhívással fordulnak minden élelmiszer, zöldség és gyümölcs termelőhöz továbbá az élelmiszerkereskedőhöz, de minden humánus emberhez, hogy ezen a napon adományozzanak élelmiszert a rászorulóknak.

A szervezők hisznek abban, hogy ez a példaértékű akció felhívja a figyelmet az éhezők helyzetére és további élelmiszertermelő és élelmiszerkereskedő céget fog cselekvésre ösztönözni.

Azoknak a magánszemélyeknek, termelőknek, civil szervezeteknek az adományait is várják, akiknek felesleges tartós élelmiszer, zöldség, gyümölcs van a birtokába, vagy magánemberként megvásárolja és elhozza az adomány-gyűjtő helyszínre.

Az Európai Statisztikai Hivatal, az EUROSTAT ismert adatai szerint a romániai gyereket 51%-a szegénységben él. Ez a szám Magyarországon 41,4 %.

A FAO adati szerint a világban 842 millió ember éhezik, míg a világ élelmiszer-termelésének egyharmada kárba vész és óránként 300 rosszul táplált gyermek hal éhen.

Az adományok gyűjtése a Székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz Plébánián lesz, a Forrás utca 2. szám alatt, október 16-án, reggel 9 és délután 15 óra közötti időpontban. (közlemény)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Mit teszel, ha valaki elfoglalja a helyed a vonaton?

Határozottan megkérem, hogy engedjen a helyemre 186
Udvariasan rászólok, de ha nem hajlandó, inkább elmegyek én 46
Szólok a kalauznak, hogy végezze el a piszkos munkát 29
Keresek inkább egy másik helyet 52
Nem vallom be, de leüvölteném a fejét 8
Semmit, inkább állok 6
Ezer éve nem utaztam vonattal 100

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS