• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 15:39 GMT +2, 2018. október 8.

Élelmiszergyűjtő akciót szerveznek Székelyudvarhelyen


HIRDETÉSA Székelyudvarhelyi PanGastRo Egyesület, a székelyudvarhelyi Vöröskereszt Szervezet, a Székelyudvarhelyi Rotary Klub, október 16-án, az Élelmezés Világnapján élelmiszergyűjtő akciót szervez, a Székelyudvarhelyi Nagycsaládosok Egyesülete részére.Felhívással fordulnak minden élelmiszer, zöldség és gyümölcs termelőhöz továbbá az élelmiszerkereskedőhöz, de minden humánus emberhez, hogy ezen a napon adományozzanak élelmiszert a rászorulóknak.

A szervezők hisznek abban, hogy ez a példaértékű akció felhívja a figyelmet az éhezők helyzetére és további élelmiszertermelő és élelmiszerkereskedő céget fog cselekvésre ösztönözni.

Azoknak a magánszemélyeknek, termelőknek, civil szervezeteknek az adományait is várják, akiknek felesleges tartós élelmiszer, zöldség, gyümölcs van a birtokába, vagy magánemberként megvásárolja és elhozza az adomány-gyűjtő helyszínre.

Az Európai Statisztikai Hivatal, az EUROSTAT ismert adatai szerint a romániai gyereket 51%-a szegénységben él. Ez a szám Magyarországon 41,4 %.

A FAO adati szerint a világban 842 millió ember éhezik, míg a világ élelmiszer-termelésének egyharmada kárba vész és óránként 300 rosszul táplált gyermek hal éhen.

Az adományok gyűjtése a Székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz Plébánián lesz, a Forrás utca 2. szám alatt, október 16-án, reggel 9 és délután 15 óra közötti időpontban. (közlemény)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Európai főügyész lesz Kövesi?

Igen, mert példát akarnak vele statuálni 68
Nem, bár szerintem ő kellene legyen 9
Igen, mert jó szakember 182
Nem, mert szakmailag nem alkalmas 11
Igen, bár nem érdemelte ki 16
Nem, mert erkölcsileg nem alkalmas 59
Igen, mert az EP is őt támogatja 14
Fogalmam sincs 46

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS