• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 14:04 GMT +2, 2018. szeptember 12.

Székelyföldön nyílt meg a világ első vízalatti sörözője


HIRDETÉSA háromszéki Dálnokon nyílt meg a világ első vízalatti sörözője. A vízalatti söröző az ezer négyzetméteres és 9 méterre mélyülő – dálnoki búvártó mélyén található, amelyet eddig búvárok oktatására és fogyatékkal élők vízi-terápiájára használtak.

A Csíki sör csapata építette meg a három méter mélyen berendezett „kocsmát”, benne egy négyszáz kilogrammos bárral, sörcsappal és egy sörrel teli hűtővel, valamint egy bokszzsákkal, illetve a víz alatt kilométerkővel, amely jelzi a Dálnoktól a sörmanufaktúráig, illetve a felszínig lévő távot is.

A víz alatti sörözőben nemcsak tapasztalt búvárok szórakozhatnak, hanem olyanok is, akik még nem merültek. Őket búvároktató kíséri le a víz alá, és feladatuk, hogy megtalálják a hűtőt, a benne lévő söröket pedig a felszínen fogyaszthatják el.„A tapasztalt búvárok víz alatt is elfogyasztják a sört, ennek az a technikája, hogy a fejet hátra döntve a palackba először levegőt kell fújni, majd erős szívómozdulattal kihörpinteni abból” - magyarázta Szabó Kolos búvároktató, a vízalatti kocsma kitalálója a Székely Hírmondónak.

A búvároktató elmondta, hogy a következőkben meg akarják dönteni a víz alatti sörivás Guinness-rekordját. A háromszéki búvároktató elmondta, hogy a dálnoki „búvárkocsmában” elfogyasztott sörökből származó bevétel nagy részét a fogyatékkal élők vízi terápiás foglalkozásainak fenntartására költik. A dálnoki búvárkocsmáról a saját Facebook-oldalán lehet még többet megtudni. (Székely Hírmondó)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Szerintetek mi lesz 2019-ben az év közéleti eseménye?

Egyelőre csak az RMDSZ februári kongresszusa foglalkoztat 14
Az európai parlamenti választások, mert tényleg sok múlik rajta 135
Az év végi államfőválasztás, mert biztos sokan pofára fognak esni 43
Fél évig Románia az EU soros elnöke, így minden, ami ehhez kapcsolódik 9
Március végére volt tervezve a Brexit, nem? 23
Idén is egy váratlan nemzetközi esemény viszi a prímet, például ha megbukik Trump 27
Hagyjatok már ezekkel, inkább mondjatok egy jó sorozatot, hogy túléljem a januárt! 51

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS