• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 14:04 GMT +2, 2018. szeptember 12.

Székelyföldön nyílt meg a világ első vízalatti sörözője


HIRDETÉSA háromszéki Dálnokon nyílt meg a világ első vízalatti sörözője. A vízalatti söröző az ezer négyzetméteres és 9 méterre mélyülő – dálnoki búvártó mélyén található, amelyet eddig búvárok oktatására és fogyatékkal élők vízi-terápiájára használtak.

A Csíki sör csapata építette meg a három méter mélyen berendezett „kocsmát”, benne egy négyszáz kilogrammos bárral, sörcsappal és egy sörrel teli hűtővel, valamint egy bokszzsákkal, illetve a víz alatt kilométerkővel, amely jelzi a Dálnoktól a sörmanufaktúráig, illetve a felszínig lévő távot is.

A víz alatti sörözőben nemcsak tapasztalt búvárok szórakozhatnak, hanem olyanok is, akik még nem merültek. Őket búvároktató kíséri le a víz alá, és feladatuk, hogy megtalálják a hűtőt, a benne lévő söröket pedig a felszínen fogyaszthatják el.„A tapasztalt búvárok víz alatt is elfogyasztják a sört, ennek az a technikája, hogy a fejet hátra döntve a palackba először levegőt kell fújni, majd erős szívómozdulattal kihörpinteni abból” - magyarázta Szabó Kolos búvároktató, a vízalatti kocsma kitalálója a Székely Hírmondónak.

A búvároktató elmondta, hogy a következőkben meg akarják dönteni a víz alatti sörivás Guinness-rekordját. A háromszéki búvároktató elmondta, hogy a dálnoki „búvárkocsmában” elfogyasztott sörökből származó bevétel nagy részét a fogyatékkal élők vízi terápiás foglalkozásainak fenntartására költik. A dálnoki búvárkocsmáról a saját Facebook-oldalán lehet még többet megtudni. (Székely Hírmondó)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Az életem egyetlen címben...

Félelem és reszketés Las Vegasban 7
Zabhegyező 17
A végtelen történet 16
A lét elviselhetetlen könnyűsége 41
A Gyűrűk Ura 10
Bűn és bűnhődés 19
Száz év magány 49
Családom és egyéb állatfajták 74
Háború és béke 11
A dzsungel könyve 11
A 22-es csapdája 60
Büszkeség és balítélet 18
Légy jó mindhalálig 81
A szépség és a szörnyeteg 8

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS