• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 11:19 GMT +2, 2018. szeptember 7.

A DoR folyóirat beválasztotta Székely Csabát a „100 legmenőbb román közé”


HIRDETÉSSzékely Csaba, marosvásárhelyi írót, drámaírót a DoR (Decât o Revistă) folyóirat beválasztotta azon 100 romániai személyiség közé, akik a szerkesztőség szerint hatással lesznek Románia következő 100 évére.

A folyóirat Románia 100 éves fennállása alkalmából választott ki 100 olyan hazai személyiséget, köztük művészeket, tudósokat, vállalkozókat, aktivistákat stb., akik véleményük szerint akár nagyban, akár csak a maguk közösségében, de befolyással lesznek arra, hogy hogyan fogunk élni Romániában az elkövetkező időszakban.

„El sem tudom mondani, mennyire megtisztelő, hogy magyarként beválasztottak a 100 legmenőbb román közé!!! Olyan emberek társaságába, akik a szembejövő nehézségek ellenére hozzájárulnak ahhoz, hogy utódaink egy élhetőbb társadalomban, egy fejlettebb országban, egy szebb világban éljenek” - írja ennek kapcsán Székely Csaba a Facebook-oldalán.A DoR egy negyedévente megjelenő, Bukarestben szerkesztett folyóirat, amely a szerkesztőség bemutatkozása szerint "történeteket tesz közzé arról, hogy miként éli mindennapjait korunk román társadalma és igyekszik feltérképezni a romániai valóságot". Bevallásuk szerint a DoR számos olyan témához nyúl hozzá, amelyet az emberek otthon, a munkahelyen vagy egy sör mellett tárgyalnak, de folyóiratban találunk olyan cikkeket is, amelyek a társadalmi változásokkal és kulturális trendekkel foglalkoznak.(hírszerk.)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Szerintetek mi lesz 2019-ben az év közéleti eseménye?

Egyelőre csak az RMDSZ februári kongresszusa foglalkoztat 14
Az európai parlamenti választások, mert tényleg sok múlik rajta 135
Az év végi államfőválasztás, mert biztos sokan pofára fognak esni 43
Fél évig Románia az EU soros elnöke, így minden, ami ehhez kapcsolódik 9
Március végére volt tervezve a Brexit, nem? 23
Idén is egy váratlan nemzetközi esemény viszi a prímet, például ha megbukik Trump 27
Hagyjatok már ezekkel, inkább mondjatok egy jó sorozatot, hogy túléljem a januárt! 51

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS