• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 11:29 GMT +2, 2018. augusztus 9.

A külföldön dolgozó romániaiak hazatérve drágább autókat bérelnek, mint a külföldi turisták


HIRDETÉSA külföldön dolgozó romániaiak drágább autókat bérelnek, amikor hazajönnek, mint azok a turisták, akik az országba érkeznek: egyharmaduk BMW, Mercedes és AUDI márkákat bérel magának - derül ki abból a kutatásból, amelyet az Eurolines vállalat készített.

Az adatokból kiderül, hogy a foglalások száma idén augusztusra 30%-os növekedést mutatott az előző év azonos hónapjához képest.

A vállalatnál autót bérlők arányaiban 80%-ban külföldiek, 15%-ben romániaiak, akik külföldön dolgoznak és hazatérnek egy bizonyos periódusra, 5% pedig itthoni lakos.

A kutatásból kitűnt, hogy az a 15%-nyi hazatérő jellemzően drágább és jobb márkás autókat keres, mint maguk a külföldiek. Mintegy egyharmaduk érdeklődik a cégnél a BMW-k, Audik és Mercedesek kölcsönzése iránt, de csak egy részük engedheti meg magának valóban, hogy ki is béreljen egy ilyen autót. Ha nincs elég pénzük ezekre, akkor a Volkswagent választják, vagy pedig a Logant. A külföldiek ezzel szemben nagyon ritkán kérdeznek rá a prémium kategóriás autókra, a középkategóriásokat, vagy a nagy, 8-1 férőhelyeseket keresik - mondta el a vállalat főigazgatója, George Tacciu.

A legdrágább márkákat általában üzletemberek bérlik ki, éppen ezért meglepő, hogy a hazatérő románok körében magasabb az arány. Mindez augusztusban tetőződik, hiszen általában ekkor mennek szabadságra a külföldi munkavállalók.

Egy autó bérlése márkától függően napi 25–150 euróba kerül, a legdrágábbak általában 190 euró/nap összegért bérelhetőek. A külföldiek általában 6–7 napra bérelnek autót, a romániak 17 napra, azok pedig, akik Romániában élnek, 11 napra. (news.ro)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Mit szólsz ahhoz, hogy már csak 12 jó évünk lehet hátra? (Lásd a legújabb IPCC-klímajelentést!)

Nagyon ideje lenne a kormányoknak megkongatni a vészharangot, és konkrét lépéseket tenni végre 122
Minden nap nyomaszt ez a probléma 9
Nem izgat a kérdés, mert úgysem fogom már megélni, mire bekövetkezik a katasztrófa 6
Én mindenesetre nekikezdek építeni egy űrhajót... 24
Próbálom, amennyire csak tőlem telik, nem szennyezni a környezetet 72
Hát, gyereket már lehet, hogy nem vállalnék 7
Akárcsak Trump, nem hiszek a globális felmelegedésben 30
Semmit, nem is akarok erre gondolni 4
Mit szólhatnék? Túl kicsi vagyok én ehhez 13
Nem értem a kérdést 9

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS