• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 11:29 GMT +2, 2018. augusztus 9.

A külföldön dolgozó romániaiak hazatérve drágább autókat bérelnek, mint a külföldi turisták


HIRDETÉSA külföldön dolgozó romániaiak drágább autókat bérelnek, amikor hazajönnek, mint azok a turisták, akik az országba érkeznek: egyharmaduk BMW, Mercedes és AUDI márkákat bérel magának - derül ki abból a kutatásból, amelyet az Eurolines vállalat készített.

Az adatokból kiderül, hogy a foglalások száma idén augusztusra 30%-os növekedést mutatott az előző év azonos hónapjához képest.

A vállalatnál autót bérlők arányaiban 80%-ban külföldiek, 15%-ben romániaiak, akik külföldön dolgoznak és hazatérnek egy bizonyos periódusra, 5% pedig itthoni lakos.

A kutatásból kitűnt, hogy az a 15%-nyi hazatérő jellemzően drágább és jobb márkás autókat keres, mint maguk a külföldiek. Mintegy egyharmaduk érdeklődik a cégnél a BMW-k, Audik és Mercedesek kölcsönzése iránt, de csak egy részük engedheti meg magának valóban, hogy ki is béreljen egy ilyen autót. Ha nincs elég pénzük ezekre, akkor a Volkswagent választják, vagy pedig a Logant. A külföldiek ezzel szemben nagyon ritkán kérdeznek rá a prémium kategóriás autókra, a középkategóriásokat, vagy a nagy, 8-1 férőhelyeseket keresik - mondta el a vállalat főigazgatója, George Tacciu.

A legdrágább márkákat általában üzletemberek bérlik ki, éppen ezért meglepő, hogy a hazatérő románok körében magasabb az arány. Mindez augusztusban tetőződik, hiszen általában ekkor mennek szabadságra a külföldi munkavállalók.

Egy autó bérlése márkától függően napi 25–150 euróba kerül, a legdrágábbak általában 190 euró/nap összegért bérelhetőek. A külföldiek általában 6–7 napra bérelnek autót, a romániak 17 napra, azok pedig, akik Romániában élnek, 11 napra. (news.ro)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Európai főügyész lesz Kövesi?

Igen, mert példát akarnak vele statuálni 77
Nem, bár szerintem ő kellene legyen 9
Igen, mert jó szakember 185
Nem, mert szakmailag nem alkalmas 11
Igen, bár nem érdemelte ki 17
Nem, mert erkölcsileg nem alkalmas 64
Igen, mert az EP is őt támogatja 14
Fogalmam sincs 49

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS