• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 15:12 GMT +2, 2018. augusztus 7.

A kolozsváriak nagyon elégedettek az életükkel, csak iszonyú kevés a parkolóhely


HIRDETÉSA kolozsváriak 78%-a elégedett azzal, ahogyan él, és körülbelül 85%-a reméli azt, hogy a jövőben legalább annyira jól fog élni, mint most - ez annak a közvélemény-kutatásnak az eredménye, amelyet a BBTE Politikatudományi, Közigazgatási és Kommunikációs karának kutatói készítettek.

Ebből az is kiderül, hogy Kolozsváron leginkább a családosok a boldogok, 89,3 százalékuk mondta azt, hogy köszönik szépen, jól vannak.

A kolozsváriak 65,2 százaléka gondolja azt, hogy van ideje eleget pihenni és lazulni, de csak 45,2 százalékuk mondja azt, hogy elegendő kulturális eseményen vesz részt. A megkérdezett emberek többségének a család és a barátok nyújtják a legfőbb támaszt, 69,1 százalékuk gondolja azt, hogy betegség esetén a családtagjai segítenének, és 67,6, hogy ha kölcsönt kellene kérni, akkor a családtagok adnának neki. Viszont ha munkát kell keresni, akkor a barátok segítenek legtöbbet a kolozsváriak szerint, 38% gondolja úgy, hogy fordulhatna ez ügyben egy barátokhoz, 37% azt, hogy családi probléma esetén is, 27,9% azt is, hogy a barátok segítenének, ha betegség ütné fel a fejét. A lakosságnak csak 23,9 százaléka gondolja azt, hogy a közintézményekhez vagy más szervezeti forrásokhoz kell fordulni először, ha munkát akar találni az ember.

A meginterjúvolt embereknek jó a véleménye a szabadidő eltöltésére szolgáló közterületek minőségéről, a lakosság kétharmadának legalábbis. Ugyanilyen arányban gondolják jónak a közműveket, közszállítást és a városi forgalmat. A legnagyobb bajuk a parkolóhelyek és a szociális lakások számával van. A városlakóknak csak 29,8 százaléka gondolja, hogy jól lehet Kolozsváron parkolni, körülbelül a lakosság fele gondolja, hogy rossz, vagy semleges a szociális lakások helyzete.

Arra a kérdésre, hogy a kulturális események, fesztiválok pozitív hatással vannak-e a közösségre és a saját életminőségükre, a kolozsváriak 89,3%-a mondta azt, hogy a TIFF, 86,7% hogy a Kolozsvári Napok, 84,4% hogy a Jazz in the Park, 80,9% hogy az Untold és 57,2% százalék, hogy a Kolozsvári Magyar Napok igen.

A felmérést 2017 végén és 2018 elején végezték el. (közlemény)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Mit szólsz ahhoz, hogy már csak 12 jó évünk lehet hátra? (Lásd a legújabb IPCC-klímajelentést!)

Nagyon ideje lenne a kormányoknak megkongatni a vészharangot, és konkrét lépéseket tenni végre 122
Minden nap nyomaszt ez a probléma 9
Nem izgat a kérdés, mert úgysem fogom már megélni, mire bekövetkezik a katasztrófa 6
Én mindenesetre nekikezdek építeni egy űrhajót... 24
Próbálom, amennyire csak tőlem telik, nem szennyezni a környezetet 72
Hát, gyereket már lehet, hogy nem vállalnék 7
Akárcsak Trump, nem hiszek a globális felmelegedésben 30
Semmit, nem is akarok erre gondolni 4
Mit szólhatnék? Túl kicsi vagyok én ehhez 13
Nem értem a kérdést 9

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS