• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 15:12 GMT +2, 2018. augusztus 7.

A kolozsváriak nagyon elégedettek az életükkel, csak iszonyú kevés a parkolóhely


HIRDETÉSA kolozsváriak 78%-a elégedett azzal, ahogyan él, és körülbelül 85%-a reméli azt, hogy a jövőben legalább annyira jól fog élni, mint most - ez annak a közvélemény-kutatásnak az eredménye, amelyet a BBTE Politikatudományi, Közigazgatási és Kommunikációs karának kutatói készítettek.

Ebből az is kiderül, hogy Kolozsváron leginkább a családosok a boldogok, 89,3 százalékuk mondta azt, hogy köszönik szépen, jól vannak.

A kolozsváriak 65,2 százaléka gondolja azt, hogy van ideje eleget pihenni és lazulni, de csak 45,2 százalékuk mondja azt, hogy elegendő kulturális eseményen vesz részt. A megkérdezett emberek többségének a család és a barátok nyújtják a legfőbb támaszt, 69,1 százalékuk gondolja azt, hogy betegség esetén a családtagjai segítenének, és 67,6, hogy ha kölcsönt kellene kérni, akkor a családtagok adnának neki. Viszont ha munkát kell keresni, akkor a barátok segítenek legtöbbet a kolozsváriak szerint, 38% gondolja úgy, hogy fordulhatna ez ügyben egy barátokhoz, 37% azt, hogy családi probléma esetén is, 27,9% azt is, hogy a barátok segítenének, ha betegség ütné fel a fejét. A lakosságnak csak 23,9 százaléka gondolja azt, hogy a közintézményekhez vagy más szervezeti forrásokhoz kell fordulni először, ha munkát akar találni az ember.

A meginterjúvolt embereknek jó a véleménye a szabadidő eltöltésére szolgáló közterületek minőségéről, a lakosság kétharmadának legalábbis. Ugyanilyen arányban gondolják jónak a közműveket, közszállítást és a városi forgalmat. A legnagyobb bajuk a parkolóhelyek és a szociális lakások számával van. A városlakóknak csak 29,8 százaléka gondolja, hogy jól lehet Kolozsváron parkolni, körülbelül a lakosság fele gondolja, hogy rossz, vagy semleges a szociális lakások helyzete.

Arra a kérdésre, hogy a kulturális események, fesztiválok pozitív hatással vannak-e a közösségre és a saját életminőségükre, a kolozsváriak 89,3%-a mondta azt, hogy a TIFF, 86,7% hogy a Kolozsvári Napok, 84,4% hogy a Jazz in the Park, 80,9% hogy az Untold és 57,2% százalék, hogy a Kolozsvári Magyar Napok igen.

A felmérést 2017 végén és 2018 elején végezték el. (közlemény)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Európai főügyész lesz Kövesi?

Igen, mert példát akarnak vele statuálni 77
Nem, bár szerintem ő kellene legyen 9
Igen, mert jó szakember 185
Nem, mert szakmailag nem alkalmas 11
Igen, bár nem érdemelte ki 17
Nem, mert erkölcsileg nem alkalmas 64
Igen, mert az EP is őt támogatja 14
Fogalmam sincs 49

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS