• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 17:13 GMT +2, 2018. július 9.

Úgy néz ki, hogy télire lesz mobil jégpályája Marosvásárhelynek


HIRDETÉSPéter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke, Tánczos Barna, a Mens Sana Alapítvány elnöke és Szőcs Levente, a Visit Mures Egyesület elnöke hétfőn a megyei önkormányzat székhelyén írták alá azt az együttműködési megállapodást, amelynek értelmében egy mobil jégpályát fognak felállítani és működtetni Marosvásárhelyen vagy a város közvetlen közelében. A következő lépés a beruházás számára alkalmas helyszín megtalálása, ezt követően pedig alig pár hónap alatt elkészülhet az új jégpálya.

A beruházás elsődleges célja a jeges sportok népszerűsítése a gyerekek és fiatalok körében.

„Maros megyében több mint 100 éves múltja van a jeges sportoknak, de az elmúlt időszakban ezek a sportágak háttérbe szorultak, mivel a megyében nincs olyan jégpálya, ahol edzéseket, versenyeket lehet tartani. Azért tartottuk fontosnak, hogy támogassuk ezt a projektet, hogy a Maros megyei gyerekek megtanuljanak korcsolyázni, akár az iskolai tornaórák keretében, illetve azok, akik szeretik a jeges sportokat, tudjanak ismét teljesítménysportot űzni. A Maros Megyei Tanács a jégpálya működtetésének finanszírozását vállalta, ebbe beletartozik az alkalmazottak béreinek biztosítása, illetve a különböző kiadások fedezete. A működtetést a Visit Mures Egyesületen keresztül fogjuk megoldani” - tájékoztatott a mai sajtótájékoztatón Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

A beruházás költségeit a Mens Sana Alapítvány fedezi magyar állami támogatásból. Az alapítvány vásárolja meg és állítja fel a fedett jégpályát, amelyet aztán ingyenes használatra ad át a működtetőnek, a Visit Mures Egyesületnek, magyarázta Tánczos Barna, az alapítvány elnöke.
„Az alapítvány mintegy 1 millió euróval járul hozzá ehhez a projekthez. 2016 óta 3 jégpályát hoztunk létre Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, illetve Sepsiszentgyörgyön, és biztos vagyok abban, hogy Marosvásárhelyen is rövid alatt elkészül az új jégpálya. Fontos az, hogy ott ahol befejeztük ezeket a jégpályákat, ott mellé tettük a programokat is a gyerekek számára. Nem csak infrastruktúrát építünk, hanem hozzuk melléje a know howt, azt a gyakorlatot, amellyel a többi városban több ezer gyereket behozunk a jégpályákra. Megismerkednek a jeges sportokkal, megtanulnak korcsolyázni, és mindezt az iskolai programon keresztül. Ebben a tanfelügyelőségek és az iskolák támogatását élvezzük, ők segítenek, hogy a gyerekeket behozzuk a jégpályára, mi pedig biztosítjuk, hogy megfelelően szakképzett edzők tanítsák őket korcsolyázni, és ők biztatják arra a gyerekeket, hogy próbálják ki versenysport-szerűen is a jégkorongot, azaz hetente többször járjanak edzeni” – nyilatkozta Tánczos Barna, a Mens Sana Alapítvány elnöke.

A tervezett mobil jégpálya 30x60 méteres lesz és megfelel a nemzetközi standardoknak, így alkalmas lesz arra, hogy országos és nemzetközi versenyeket szervezzenek itt a junior kategória számára. (közlemény)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Európai főügyész lesz Kövesi?

Igen, mert példát akarnak vele statuálni 68
Nem, bár szerintem ő kellene legyen 9
Igen, mert jó szakember 182
Nem, mert szakmailag nem alkalmas 11
Igen, bár nem érdemelte ki 16
Nem, mert erkölcsileg nem alkalmas 59
Igen, mert az EP is őt támogatja 14
Fogalmam sincs 46

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS