• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 17:13 GMT +2, 2018. július 9.

Úgy néz ki, hogy télire lesz mobil jégpályája Marosvásárhelynek


HIRDETÉSPéter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke, Tánczos Barna, a Mens Sana Alapítvány elnöke és Szőcs Levente, a Visit Mures Egyesület elnöke hétfőn a megyei önkormányzat székhelyén írták alá azt az együttműködési megállapodást, amelynek értelmében egy mobil jégpályát fognak felállítani és működtetni Marosvásárhelyen vagy a város közvetlen közelében. A következő lépés a beruházás számára alkalmas helyszín megtalálása, ezt követően pedig alig pár hónap alatt elkészülhet az új jégpálya.

A beruházás elsődleges célja a jeges sportok népszerűsítése a gyerekek és fiatalok körében.

„Maros megyében több mint 100 éves múltja van a jeges sportoknak, de az elmúlt időszakban ezek a sportágak háttérbe szorultak, mivel a megyében nincs olyan jégpálya, ahol edzéseket, versenyeket lehet tartani. Azért tartottuk fontosnak, hogy támogassuk ezt a projektet, hogy a Maros megyei gyerekek megtanuljanak korcsolyázni, akár az iskolai tornaórák keretében, illetve azok, akik szeretik a jeges sportokat, tudjanak ismét teljesítménysportot űzni. A Maros Megyei Tanács a jégpálya működtetésének finanszírozását vállalta, ebbe beletartozik az alkalmazottak béreinek biztosítása, illetve a különböző kiadások fedezete. A működtetést a Visit Mures Egyesületen keresztül fogjuk megoldani” - tájékoztatott a mai sajtótájékoztatón Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

A beruházás költségeit a Mens Sana Alapítvány fedezi magyar állami támogatásból. Az alapítvány vásárolja meg és állítja fel a fedett jégpályát, amelyet aztán ingyenes használatra ad át a működtetőnek, a Visit Mures Egyesületnek, magyarázta Tánczos Barna, az alapítvány elnöke.
„Az alapítvány mintegy 1 millió euróval járul hozzá ehhez a projekthez. 2016 óta 3 jégpályát hoztunk létre Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, illetve Sepsiszentgyörgyön, és biztos vagyok abban, hogy Marosvásárhelyen is rövid alatt elkészül az új jégpálya. Fontos az, hogy ott ahol befejeztük ezeket a jégpályákat, ott mellé tettük a programokat is a gyerekek számára. Nem csak infrastruktúrát építünk, hanem hozzuk melléje a know howt, azt a gyakorlatot, amellyel a többi városban több ezer gyereket behozunk a jégpályákra. Megismerkednek a jeges sportokkal, megtanulnak korcsolyázni, és mindezt az iskolai programon keresztül. Ebben a tanfelügyelőségek és az iskolák támogatását élvezzük, ők segítenek, hogy a gyerekeket behozzuk a jégpályára, mi pedig biztosítjuk, hogy megfelelően szakképzett edzők tanítsák őket korcsolyázni, és ők biztatják arra a gyerekeket, hogy próbálják ki versenysport-szerűen is a jégkorongot, azaz hetente többször járjanak edzeni” – nyilatkozta Tánczos Barna, a Mens Sana Alapítvány elnöke.

A tervezett mobil jégpálya 30x60 méteres lesz és megfelel a nemzetközi standardoknak, így alkalmas lesz arra, hogy országos és nemzetközi versenyeket szervezzenek itt a junior kategória számára. (közlemény)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Mit szólsz ahhoz, hogy már csak 12 jó évünk lehet hátra? (Lásd a legújabb IPCC-klímajelentést!)

Nagyon ideje lenne a kormányoknak megkongatni a vészharangot, és konkrét lépéseket tenni végre 460
Minden nap nyomaszt ez a probléma 28
Nem izgat a kérdés, mert úgysem fogom már megélni, mire bekövetkezik a katasztrófa 18
Én mindenesetre nekikezdek építeni egy űrhajót... 70
Próbálom, amennyire csak tőlem telik, nem szennyezni a környezetet 275
Hát, gyereket már lehet, hogy nem vállalnék 26
Akárcsak Trump, nem hiszek a globális felmelegedésben 128
Semmit, nem is akarok erre gondolni 13
Mit szólhatnék? Túl kicsi vagyok én ehhez 35
Nem értem a kérdést 57

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS