• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 20:07 GMT +2, 2018. május 15.

Elhunyt Cristian Ţopescu volt sportkommentátor


HIRDETÉSÉletének 81. évében elhunyt Cristian Ţopescu legendás román sportkommentátor - írja az Agerpres hírügynökség az Elias kórház szóvivőjének, Silviu Negoiţának tájékoztatása alapján.Cristian Ţopescu egy héttel ezelőtt került kórházba, az intenzív osztályon kezelték, de keddre már olyan jelentősen leromlott az állapota, hogy leállt a szíve, és az életet nem tudták megmenteni. Több krónikus betegségben is szenvedett, többek között cukorbeteg volt.

Cristian Ţopescu 1964-1992 között a Román Televízió sportkommentátoraként, sportriportereként és szerkesztőjeként dolgozott. 1992-1997 között a televízió sportszerkesztőségét vezette, majd 1997-1999 között a televízió vezérigazgató-helyettese is volt. Hat nyári és négy téli olimpián vett részt a közszolgálati televízió munkatársaként. Sportkommentátorként több mint 5.000 élő közvetítése volt olimpiáról, világbajnokságról, Európa-bajnokságról. Több mint 200 sporttémájú írása jelent meg, több könyvet adott ki.

2002-2006 között a Prosport lap főszerkesztője volt, dolgozott az Europa FM rádiónál, volt a Steaua Sportklub kommunikációs igazgatója, az Eurosport kommentátora, a Radió Sport Total vezető szerkesztője, az Adevărul napilap sportmellékletének főszerkesztője.

Újságírói visszavonulása után szenátori mandátumot is szerzett, 2008-2012 között a Nemzeti Liberális Párt politikusaként tevékenykedett a parlamentben.2017 márciusában Klaus Johannis államfő a Románia Csillaga érdemrend lovagi fokozatát adományozta az ismert sportriporternek életpályája nagyrabecsüléseként, annak elismeréseként, „hogy kivételes ráérzéssel, melegséggel és szakmai műveltséggel számolt be a román sportteljesítményekről”. (agerpres/digi24.ro/kolozsvári radió)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Hirtelen jött nyár...

Sajnálom, mert épp a kedvenc évszakom marad ki most már rendszeresen 64
Egyértelmű jele annak, hogy a globális felmelegedés egyre durvább 225
Legalább máris lehet kirándulni 24
Nagyon megvisel ez a hirtelen hőmérsékletváltozás 28
Részemről nem baj, fáztunk már eleget 68
Már fel sem tűnik 28

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS