• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 13:22 GMT +2, 2018. május 15.

Másodszor is virágos lesz Kolozsvár


HIRDETÉSKeddtől, május 15-től lehet nevezni a Kolozsvári Városszépítő Egylet által második alkalommal megszervezett Virágos Kolozsvár versenyre, amelynek keretében arra szeretnék ösztönözni Kolozsvár lakosságát, hogy virágokkal borítsák be ablakaikat, teraszaikat, homlokzataikat és kertjeiket.

Szenkovics DezsőSzenkovics Dezső


A versenynek hasonló lesz a lebonyolítása, mint tavaly. Július 31-ig nevezhetnek a kolozsváriak saját virágos projektjeikkel a varosszepito.ro oldalra feltöltött maximum 5 képpel. Szenkovics Dezső, az egylet elnöke szerint a szervezők ellenőrzik majd, hogy tényleg saját virágos projektről van-e szó, saját "fényképes" bizonyítékot is gyűjtenek, és ezek összessége alapján értékelik a versenyzőket augusztus második felében. A díjátadóra szeptemberben lehet számítani. A versenymunkák elbírálásakor a zsűri figyelembe veszi a virágok elrendezését, a színhasználatát, az ültetett virágok sokféleségét, valamint azt is, hogy az elrendezés milyen összhangban van környezetével.

Két újdonság is van ugyanakkor a tavalyhoz képest:

* a beérkező virágokat idén a zsűri nemcsak három (legszebb homlokzat, legszebb ablak és legszebb erkély) kategóriában értékeli, hanem a kertvárosban és a tömbháznegyedekben élők ösztönzésére a legszebb kert kategóriában is hirdetnek győztest.

** a projekt hivatalos partnere idén a Csillagocska Farm (Ferma Steluța) lesz, ami két dolgot is jelent. Egyrészt a versenyben résztvevők kedvezményesen vásárolhatnak tőlük. A 20 százalékos vásárlási kedvezményt biztosító utalványokat a benevezők a Kolozsvári Városszépítő Egylet székhelyén (Szentegyház utca 2. szám) vehetik át. Másrészt egy virágos különdíjjal is készülnek.

"Valamit tegyél, hogy az ember jobban érezze magát a városban"

- foglalta össze a verseny lényegét Szenkovics, hangsúlyozva, hogy nem is annyira díjakon van a lényeg, hiszen azok szinte szimbolikusak, hanem a városlakók közérzetének a javításán. Ugyanakkor felidézte az egylet 19-20. század fordulója körüli múltját, amikor olyan - a lakók közérzetét javító - projektek kapcsolódtak a nevéhez, mint a Mátyás-szoborcsoport körüli zöldterület kialakítása (ami ugye, ma már nincs), a Sétatér modernizálása vagy a Fellegvár parkosítása, illetve beszélt az egylet alapítóinak céljáról is, hogy nemcsak modern és lehetőségben gazdag város szeretnének, hanem esztétikailag és városrendezés szempontjából is megfeleljen a nyugati városok mintáinak.

A tavalyi pályázat legszebb homlokzat díjjal kitüntet A tavalyi pályázat legszebb homlokzat díjjal kitüntet "munkája"


Kiemelte, hogy törekszenek az intézmények - az iskolák, az egyházak, a szállodák és egyebek - meggyőzőséére is, csatlakozzanak a virágos Kolozsvár projekthez. Szenkovics szerint, ha sikerülne az intézményeket bevonni, akkor néhány év alatt jelentős eredményeket érhetnek el.

A Kolozsvári Városszépítő Egylet munkáját a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal és a Bethlen Gábor Alap támogatja. (hírszerk.)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Részt veszel a családról szóló népszavazáson?

Igen, mert egy fontos problémára nyújt megoldást 12
Igen, és megszavazom, mert egyetértek vele 260
Igen, de nemmel fogok szavazni 17
#bojkott 95
Nem, mert nem tartom egy fontos kérdésnek 11
Nem, mert az LMBTQ közöséggel szolidarizálok 48
Nem, mert az ortodox egyház korszerűtlen és aljas akciója az egész 40
Nem, mert idő- és pénzpocsékolás 239
Még nem döntöttem el 13

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS